الخميس، 20 مارس 2014

طريقة عمل الفسيخ فى البيت.....



لعشاق الفسيخ 
اليك طريقة سهلة وأمنة ونظيفة
لطريقة تخليله , حتى لاتتعرضى للتلوث عند شراؤه من الخارج
سمك بورى
ملح
شطة







لنجاح طريقه تخليله عليكى إتباع الآتى :
اولا بعد غسيله , يجب أن ينشف جيدا , لأن ترك المياه بداخله يعرضه للفساد
وابدئى فى حشو السمك بالملح ( فى النخاشيش )
ومش ملح عادى كميات كبيرة جدا 


بصى هنا أنا قربت الكاميرا علشان أوريكى كمية الملح



وبعد الأنتهاء من عمليه حشوه من الداخل والخارج, ضعيه فى كيس ثم كيس ثم كيس , واحكمى الغلق تماما , وهنا أنا كنت واقعة جوة الكيس علشان تشوفى انه لازم يترص فوق بعضه

وأربطى كويس


وضعيه جوة علبة
ملحوظة هامة جدا : قبل ماتضعى الغطاء ضعى كيس ايضا حتى لو كانت العلبة محكمة


وطبعا أنا هغطيه بس حبيت تشوفى الكيس اللى فوق
يأخذ فى تخليله من 15 : 20 يوم
ياعنى يادوب تقومى تخللى دلوقتى لايأخذ من الوقت الا عشر دقائق
أرجوكم لاتشتروه من الخارج


وأمنية حياتى أن هذا اليوم الربيعى الجميل , أن يلتزم الجميع بالأسلوب الحضارى فى تناول هذه الطعمة
ماالمانع اذا خرجتى أنتى وأولادك وعائلتك فى قضاء يوم مع العائلة على سبيل الود ( ولا دخل بالبدعة .. وأعياد ماعرفش ايه ) ولكن نلتزم . ان تكون هذه المأكولات مجهزة للتناول فى علبة محكمة

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

المشاركات الشائعة

أرشيف المدونة الإلكترونية