الاثنين، 10 مارس 2014

طريقة عمل الكاليمارى

الكاليمارى
المقادير 

كيلو كلامارى مقطع شرائح وبالطبع نضيف ومغسول 

حزمة كزبرة خضرا مخرط ناعم 

حزمة بقدونس مخرط 

حزمة كسبره خضرا 

حوالى عصير 2 ليمونه كبيرة(ممكن استبدالها بالخل ) لكنى افضل الليمون عم البحريات 

ملح وفلفل وبابريكا 

2 بصله مخرطه اجنحه او شرائح 

قليل من الزيت 

حاولى 2 ملعقه صغيره ثوم مفروم 


الطريقه مع الصور خطوه خطوه 


اولا تبلى الكليمارى بالثوم وقليل من 






الكاليمارى 





حط الكليمارى فى طاس او حله عميقه وونشوح بقليل من الزيت مع وضع التوابل والبابريكا مع تقليبه على النار كما فى الصوره 

الكاليمارى 




بعد تشرب اغلب سوايل الكليمارى نحط البقدونس والكزبرة الخضراء وشرايح البصل ونقوم بالتقليب 

زى الصوره 

الكاليمارى 




هدى النار الى ان يتشرب اغلب سوائله مع التقليب المستمر غالبا لا اضيف ماء لان الكليمارى بيطلع ميته بنفسه 

ثم نضيف طرنشات البطاطس مع عصير الليمون كما فى الصورة 

الكاليمارى 



وفى النهاية نضيف الكرفس ونقلب وبعدين نغطى الحله ونتركها على نار هادية الى ان يتم نضجها تماما 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

المشاركات الشائعة

أرشيف المدونة الإلكترونية