الاثنين، 10 مارس، 2014

طريقة عمل طاجن صيادين السمك

 ( طريقة عمل طاجن صيادين السمك)


وصفة طريقة عمل طاجن السمك

وصفة طريقة عمل طاجن صيادين السمك



وصفة طريقة عمل طاجن السمك
مقادير وصفة طريقة عمل طاجن السمك :
1-    نصف كيلو سمك
2-    ملعقة كمون ناعم
3-    2 ملعقة كبيرة طحينة
4-    2 بصلة كبيرة مبشورة
5-    2 ثمرة طماطم مقطعة
6-    ملعقة بقدونس مفرى
7-    نصف كوب زيت
8-    ملح – فلفل – شطة
وصفة طريقة عمل طاجن السمك
وصفة طريقة عمل طاجن السمك

وصفة طريقة عمل طاجن السمك :
1-    ينظف السمك ويقطع ويملح
2-    يحمر البصل فى الزيت حتى يصفر لونه ثم توضع الطماطم المقطعة وتترك على النار مدة 5 دقائق
3-    يوضع البقدونس والكمون والملح والشطة والفلفل ويقلب مدة 10 دقائق
4-    توضع الطحينة وتقلب ويرفع الخليط من على النار
5-    يوضع الخليط فى صينية
6-    يشطف السمك ويرص على الخليط فى الصينية
7-    يضاف نصف كوب ماء ثم يدخل الفرن حتى يحمر وجهه ويجف ماؤه
8-    يقدم اما بارد او ساخن

طريقة عمل صينية السمك بالطحينة ، احلى صينية سمك

طريقة عمل صينية السمك بالطحينة ، احلى صينية سمك 2014




المقادير


  • عصير طماطم , كوب
  • زيت ,0.50 كوب
  • طحينة ,0.50 كوب
  • بصل مبشور,2 حبة
  • فلفل اسود , ملعقة صغيرة
  • فلفل أخضر حار , حبة
  • كمون , ملعقة صغيرة
  • ثوم مفروم, فص
  • بقدونس ,0.50 كوب
  • طماطم مقطعة,3 حبة
  • سمك قطع كبيرة,0.75 كيلوغرام




طريقة التحضير

- ينظف السمك ويملح ويضاف الية الفلفل الاسود

- يقدح الزيت ويحمر فية البصل حتى يصفر لونة ويضاف الية الفلفل الاخضر


- نضيف الطماطم المقطعة والبقدونس والكمون والثوم والملح الى خليط البصل ويقلب ثم توضع الطحينة وتقلب جيدا

- نضع الخليط فى صينية الفرن ثم يوضع السمك موزعا على الصينية ويضغط علية حتى يصل السمك الى قاع الصينيبة


- نضيف الية عصير الطماطم

- تدخل الفرن على درجة متوسطة الحرارة حتى ينضج السمك ويحمر وجهة

(السمك بصوص البيتزا

(السمك بصوص البيتزا)

فيليه السمك بصوص البيتزا




الوصف:  اليوم سأقدم لكم وصفة جديدة المذاق وسريعة، فيليه السمك مع نكهات صوص البيتزا المفضل للجميع وصفة لاتستغرق اكثر من 30 دقيقة وستبهر أفراد أسرتك 

المكونات: 

½ كيلو فيليه سمك 

2 كوب صلصة طماطم طازجة 

1 معلقة صغيرة صلصة طماطم بيوريه 

½ بصلة مفرومة ناعم 

2 فص ثوم مفروم ناعم 

3 معلقة كبيرة زيت زيتون او زيت نباتى 

ملح – فلفل اسود 

½ معلقة صغيرة زعتر 

½ معلقة صغيرة اوريجانو 

¼ معلقة صغيرة ريحان جاف مطحون 

رشة من جوزة الطيب 

½ معلقة صغيرة كمون 

عصير ليمونة 

1 و ½ كوب من البقسماط (فتات الخبز ) 

1 بيضة مخفوقة 

زيتون اخضر مخلى 

1 حبة فلفل اخضر مفروم 

2 كوب من الموزاريلا 

التحضير: 

1- تبلي السمك بقليل من الكمون والملح والفلفل وعصير الليمون ثم اتركيها جانبا . 

2- يقلى البصل فى قليل من الزيت حتى يصبح شفاف اللون ثم نضيف الفلفل والثوم وتقلى لدقيقتين ثم اضيفى التوابل والملح والفلفل ومعلقة الصلصة البيوريه واتركيها لتغلى ويسمك قوامها حوالى 15 دقيقة . 

3- فى نفس الوقت قومى بغمس قطع الفيليه فى البيض ثم في البقسماط جيدا ثم اقلى القطع فى قليل من الزيت النباتى حتى تحمر من الجانبين حوالى 4 دقائق لا اكثر ثم ترفع وتصفى . 

4- ضعى 2 معلقة كبيرة من الصوص ثم رصي شرائح الفيليه المقليه ثم ضعى فوق كل شريحة 1 معلقة من صوص البيتزا ثم شرائح الزيتون ثم غطيها كلها بكمية من الموزاريلا وادخليها لفرن ساخن تحت الشواية حتى تذوب الجبن ثم يقدم السمك مزين بالريحان. 

*قدميه مع خبز ساخن محمص او باستا مع سلطة خضراء.

طريقة تحضير السمك الفيليه بالشيبسي




(طريقة تحضير السمك الفيليه بالشيبسي)
طريقة تحضير السمك الفيليه بالشيبسي
  نقدم من خلال مطبخ "انتي احلي" وصفة جديدة لسمك الفيليه وهي وصفة مبتكرة لغداء خمس نجوم على مائدتك
المقادير:
  • 1 كيلو سمك فيليه
  • 1 كوب بيستو صوص
  • 2 حبة بطاطس كبيرة مقطعة شيبسي
  • ليمون شرائح
  • الهليون (Asparagus )
  • ملح و خل
  • عصير ليمون
  • زيت أو زبدة
طريقة التحضير:
1- نقوم بغمر شرائح البطاطس الشيبسى بالماء المملح والخل حتى يطرى ثم نرصهم متلاصقين فوق بعضهم واحدة شيبسى فوق الثانية فى 4 صفوف متجوارين ومتلاصقين ثم نضع احدى قطع  السمك الفيليه وتدهن بملعقة من البيستو وعصير الليمون ورشة ملح ثم نلف عليها شرائح الشيبسى بحيث تغطيها تماما ثم تنقل لصينية بها القليل من الزيت او السمن
2- ندهن البطاطس بالزيت او السمن ثم تدخل فرن حار وعلى كل قطعة سمك ملفوفة بالشيبس شريحة ليمون وتدخل الفرن حتي تحمر البطاطس وتقدم مع الهليون السوتيه
2- لعمل الهليون السوتيه يسلق فى ماء مغلى مملح ل5 دقائق ثم يرفع ويغمر بماء مثلج حتى وقت التقديم يرفع ويقلى بقليل من الزبد ويقدم ساخن وبالهنا والشفا

طريقة السالمون المشوى احلى والذ الاكلات

(طريقة السالمون المشوى احلى والذ الاكلات)

مقاديرالسلمون المشوي
1 1?2 كيلوغرام سمك السلمون، فيليه
2 1?2 كوب بقسماط أو كعك مطحون
4 فص ثوم، مفروم فرماً ناعماً
2 ملعقة كبيرة جبن بارميزان، مبشور
2 ملعقة صغيره بقدونس يابس، أو 1/2 ملعقة طازجة           
1 ملعقة صغيره زعتر مجفف
1 ملعقة صغيره إكليل الجبل المجفف، والمطحون
2 ملعقة كبيرة زبدة، مذوّبة
5 ملعقة كبيرة زيت نباتي
1?2 ملعقة صغيره ملح
1?4 ملعقة صغيره فلفل أسود
طريقة تحضيرالسلمون المشوي
1.حمي الفرن على درجة 180 درجة مئوية 350 ف
2.غطّي قعر صينية بورقة من الألمنيوم ثم اسكبي عليها ملعقتين كبيرتين من الزيت.
3.ضعي قطع سمك السلمون في الصينية وأضيفي عليها 3 ملاعق كبيرة أخرى من الزيت.
4.في وعاء، امزجي البقسماط، الثوم، الجبنة، البقدونس، الزعتر، إكليل الجبل، الملح والفلفل. ثم اخلطي هذا المزيج مع الزبدة المذوّبة واسكبي الخليط فوق السمك.
5.ضعي الصينيّة في الفرن وإشوي السمك حتى ينضج
.طريقة السالمون المشوى احلى والذ  طريقة السالمون المشوى احلى والذ الاكلات
 الصورة طريقة السالمون المشوى احلى والذ u طريقة السالمون المشوى احلى والذ الاكلات

شوربة سي فود

شوربة سي فود


اضغط هنا لتكبير الصوره
شوربة سي فود». شوربة فاكهة البحر

* المقادير:
ـ ربع كيلو جمبري.
ـ حبة سبيط (حبار) متوسطة الحجم ومقطعة مكعبات صغيرة.
ـ ربع كيلو لحم سمك من دون شوك مقطع مكعبات.
ـ لحم كابوريا مقطع.
ـ عدد من قواقع الجندوفلي (محار).
ـ 2 ملعقة كبيرة دقيق.
ـ 1 ملعقة زيت.
ـ نصف كوب حليب.
ـ 1 بصلة صغيرة.
* طريقة التحضير:
1 ـ يغلى الماء وتوضع به السبيط (الحبار)، والبصلة لمدة 5 دقائق.
2 ـ يوضع الجمبري والكابوريا والجندوفلي (المحار)، ويقلب لمدة 5 دقائق أخرى.
3 ـ يوضع السمك مع الخليط السابق حتى نضجه.
4 ـ يصفى المزيج مع الاحتفاظ بالمرق.
5 ـ توضع ملعقة الزيت والدقيق في وعاء ويقلب حتى يصفر لونه قليلا.
6 ـ نأخذ 2 كوب شوربة ونضعهما بسرعة على الدقيق مع التقليب المستمر، ثم نضيف الحليب.
7 ـ نضع المكونات البحرية المسلوقة في الحساء ونقلبها جيداً، ثم نضيف الملح حسب الرغبة.
8 ـ نترك الشوربة على نار هادئة حتى يثقل قوامها نوعا ما وتقدم ساخنة.

الأوميجا 3 مفيد لمقاومة الزهايمر



  الفوائد الصحية لتناول الأسماك
لمن يخشى على نفسه من الإصابه بمرض الزهايمر – فقدان الذاكرة – ما عليه سوى تناول المواد الغذائية الغنية بـ الأوميجا 3 ، فقد كشفت دراسة علمية حديثة أن الأحماض الدهنية “أوميجا 3″ تساهم في منع الإصابة مرض الزهايمر، حيث قام باحثون من جامعة كولومبيا بنيويورك،على مدار أكثر من عام بمتابعة العادات الغذائية ل1219 شخصا، تجاوزت أعمارهم سن 65 عاما، ثم اخضعوا لاختبارات لتحديد مستوى بروتين يسمى “بيتا اميلويد.
وكما ورد الخبر في ” أخبار مصر ” فأن هذا البروتين يرتبط بمشاكل الذاكرة ومرض الزهايمر وقد اكتشف العلماء أن المشاركين الذين تناولوا أغذية غنية بالأوميغا 3 ، تراجعت بحدة مستويات البروتين في دمائهم، وبلغ التراجع ما بين 20 إلى 30 في المائة مع كل غرام واحد من “أوميغا”
تتم إضافته إلى نظامهم الغذائي، والغرام الواحد هنا يعادل حفنة من الجوز، أو نصف قطعة من سمك السلمون.
وقال د. نيكولاوس سكارميس، من المركز الطبي لجامعة كولومبيا، والذي قاد فريق البحث: “كلما استهلكت المزيد، انخفض معدل بروتين أميلويد.”
وتعد هذه الدراسة تأكيد لدراسات أخرى أثبتت أن تناول الأوميغا 3 بصورة مستمرة يحمي من عوارض فقدان الذاكرة بصورة جزئية أو كلية وما يعرف بمرض الزهايمر، بالإضافة إلى تنشيط الدماغ والتفكير.
ويشار إلى أن الأسماك، خصوصاً سمك السلمون، تحتوي على مجموعة من الفيتامينات والبروتينات بالإضافة إلى الأحماض الدهنية المفيدة مثل أوميغا 3.

الجمبرى المقلى

الجمبرى المقلى


يقشر ماعدا الذيل بيدي شكل شيك خالص 
نغسله كويس ونتبله بالتتبيله دي
ملح +فلفل+كمون+ثوم+بقدونس+شبت+فلفل اخضر+ماء بسيط جدا+عصير ليمون+ كرفس+م زيت في الخلاط كل ده
ونتبله في الثلاجه من بالليل لو مستعجله تبليه قبلها بساعه جربى طعمة جامد جدا جربى وادعيلى
بالنسبه للقلي 
بنعمل خليط من 
دقيق +بابريكا حلوة+ م ص بيكنج بودر +ماء مثلج من الفريزر

نغمس فيه ونقلي ان شاء الله فزيت مغلى جدا ساخن 


الصنف الثالث طاجن الكاليمارى بالارز المصرى

قطعته قطع صغيرة وقطعت معه 


طماطم + فلفل أخضر+فلفل ألوان+ كسبرة خضراء +بقدونس +بصل+ثوم+معلقة طعام صلصة
وتبلته ب
ملح وفلفل اسود وليمونه وكمون وتوابل سمك ,كرفس وضعيه 
من بالليل بالثلاجة ثم خرجيه وممكن لو مستعجله تبليه قبلها بساعه طعمه جامد جدا جربى وادعيلى
اديته غلوتين عالنار وبعد كده دخلته الفرن ولما استوى حطيته اخد وش تحت الشواية 
حطي كمية من الزيت 
وحطي عليه طماطم + فلفل أخضر+فلفل ألوان+ بصل+ثوم +كرفس
جمبري مقشر +شرائح من السبيط والكاليماري وتبليهم ب
ملح + فلفل اسود+قرفة+زنجبيل+كركم+كاري+توابل سمك 
وسيبيه على النار لحد ما ينزل ميته ويشربها والزيت يطلع على وشه 
كده بقى تضيفي السائل بتاعك على اد لارز 
انا الحمد لله كان عندي شوربة جمبري كتير فسويته بيها ولما تغلي تضيفي الارز المصري المغسول وتقلبي وتهدي النار وتغطي 

سمك دنيس بالفرن


سمك دنيس بالفرن 


سمك دنيس بالفرن 
اولا طبعا بننضف السمك ونغسله كويس وننضف بطنه 
ونشقه من ضهره 3 شقوق لان السمك ضهره عالي وسمين ماشاء الله
ونجهز التتبيله دي

ليمونة مقشرة +8 فصوص ثوم+قرن فلفل+فنجان خل+2 م زيت+م ص كمون+ ملح .. في الخلاط
وده لكل كيلو تقريبا حسب الكمية اللي عندك بقى
وتتبليه من قبلها بيوم في الثلاجة
بعد كده نقطع 
طماطم +بصل+ثوم+ فلفل أخضر+فلفل ألوان+ ليمون+جزر مبشور 
ونضع عليهم زيت +ليمون معصور وفلفل اسود 
ونحطهم تحت وفوق السمك في الورق الفويل
ونكب عليه زيت 
ونغطيه بالفويل من فوق كمان كويس
يدخل الفرن على حرارة متوسطة تقريبا ساعه وبعد كده نشيل الورق الفويل من فوق ونشغل الشواية دقايق
نتوكل على الله وندخل على الصنف التاني 

شوربة السى فود


شوربة السى فود





شوربة السى فود
الطريقه
نشوح بصل مفروم ومعاه جمبري وسبيط متقطعين رفيع ولو في بقي شويه كابوريا وسبيط وقليل من الجندوفلى وممكن حتتين سمك فيليه نقطعهم ونحطهم
ثم يشوح الجندوفلى اولا مع قليل من البصل المفروم والثومثم نضع الباقى (جمبرى+كابوريا +سبيط+قطع السمك الفليه)
ملحوظه
يجب استخدام الكرفس 
بعد ماكله يتشوح نحط معلقه دقيق ونلفهم بيها علشان تتقل الشوربه شويه 

وبعدين نحط البيز اللي عملناه ونسيبهم كلهم يغلوا علي النار 

ونتبل الشوربه ملح وفلفل وفي الاخر نحط كريمه لباني وتقدم طبعا ساخنه وينصح مع اكل الاسماك الجرجيرو شرب عصير الليمون
والف هنا وشفا

الالبوم الثاني لرحلة صيادين السمك "راس بناس"

الالبوم الثاني لرحلة صيادين السمك "راس بناس"
 
 
عبد الحي عمام
ياسر الرسول
احمد فتحي
حسين محفوظ
صبري حامد
محمود ابو الفتوح
 
















 

،تحضير كاليماري محشى ،كاليماري محشي لذيذ

،تحضير كاليماري محشي2013،كاليماري محشي لذيذ



 
المقادير
  • بقدونس طازج مفروم ناعم, كأس
  • ملح حسب الرغبة,
  • جمبري مُقشَّر ,1.50 كأس
  • ثوم مفروم ناعم,5 فص
  • زيت زيتون ,0.25 كأس
  • عصير الطماطم ,1.50 كأس
  • خل أبيض ,0.50 كأس
  • كاليماري طازج كامل ,350 غرام
  • زيتون أخضر مخلي ومحشي , كأس
  • أرز مسلوق ,2 كأس


طريقة التحضير
- نظِّفي الكاليماري جيداً، وإقطعي رأسهُ وضعيهِ جانباً، وأفرغي ما بداخلهِ ثم إغسليهِ جيداً من الداخل والخارج بإستخدام الملح.
- أحضري مقلاةً عميقةً وسخِّني فيها الزيت، وضعي فيها شرائح البصل، والثوم، وقلبيهم معاً لمدة 5 دقائق، ثم أضيفي رأس الكاليماري المقطَّع، والجمبري، والأرز، وكميةً مناسبةً من عصير الطماطم، والبقدونس المفروم، الملح، والفلفل الأسود.
- قلِّبي المحتويات جيداً لمدة 10 دقائق، ثم إرفعي المقلاة من على النار.
- أحضري الكاليماري وقومي بحشي كلٍ منهُ مع ترك فراغٍ بسيطٍ من أعلى ثم أغلقيهِ بواسطة عصا خشبية رفيعة.
- سخِّني الزيت في مقلاة، ثم ضعي الكاليماري فيه لمدة 3 دقائق ثم أخرجيهِ من الزيت.
- ضعي الكاليماري في قدرٍ على النار ثم ضعي عليهِ ما تبقى من صوص الطماطم، وربع كوب من الخل، وأتركيه لمدة 30 دقيقة على نارٍ هادئة جداً.
- إرفعي القدر من على النار ثم ضعي الكاليماري في طبق التقديم وأُسكبي عليهِ صوص الطماطم.
- قدِّمي الكاليماري المحشي ساخناً وتمتعي بالمذاق البحري الشهي.

طريقة عمل الكاليمارى

الكاليمارى
المقادير 

كيلو كلامارى مقطع شرائح وبالطبع نضيف ومغسول 

حزمة كزبرة خضرا مخرط ناعم 

حزمة بقدونس مخرط 

حزمة كسبره خضرا 

حوالى عصير 2 ليمونه كبيرة(ممكن استبدالها بالخل ) لكنى افضل الليمون عم البحريات 

ملح وفلفل وبابريكا 

2 بصله مخرطه اجنحه او شرائح 

قليل من الزيت 

حاولى 2 ملعقه صغيره ثوم مفروم 


الطريقه مع الصور خطوه خطوه 


اولا تبلى الكليمارى بالثوم وقليل من 






الكاليمارى 





حط الكليمارى فى طاس او حله عميقه وونشوح بقليل من الزيت مع وضع التوابل والبابريكا مع تقليبه على النار كما فى الصوره 

الكاليمارى 




بعد تشرب اغلب سوايل الكليمارى نحط البقدونس والكزبرة الخضراء وشرايح البصل ونقوم بالتقليب 

زى الصوره 

الكاليمارى 




هدى النار الى ان يتشرب اغلب سوائله مع التقليب المستمر غالبا لا اضيف ماء لان الكليمارى بيطلع ميته بنفسه 

ثم نضيف طرنشات البطاطس مع عصير الليمون كما فى الصورة 

الكاليمارى 



وفى النهاية نضيف الكرفس ونقلب وبعدين نغطى الحله ونتركها على نار هادية الى ان يتم نضجها تماما 

عندما يعشق الكاليمارى


























اخوانى الصيادين....
وخاصة صيادين النييل....
السنة دى لما النيل ادانا قفاة بدرى بدرى.....قررت اخصص الشتا دة لصيد تانى...بينى وبينكم بدأت بالبنادق ولكن كان حنينى لصيد السمك اكتر........
المهم استغليت اول رحلة وطلعت مع مجموعة صيد شط قبل الزعفرانة بكام كيلو... كنا اربع افراد ...وكان الصيد صيد شط....والتاريخ
30 نوفمبر 2012 
وكانت اول رحلاتى لصيد الكاليمارى....اشتريت كام ربالة واتكلت على الله وروحنا وقت الصيد كان من 6 المغرب ل 6 الصبح...........
والحمد لله ربنا كرمنى ب 8 حتت كاليمارى كان فيهم رزق حتتين لقطة او فار خطفتهم وجريت هههههههههه وسابتلى 6
الحمد لله كنت عامل حسابى بلبس غامق عشان الحبر وكمان مهم تطلع الكاليمارى على جنب ماتطلعوش فى وشك مباشر وتسيبة على الأرض كام ثانية يتف حبرة كلة وانت تبقى ف امان يا معلم
صيد الكاليمارى ممتع جدا عوضنى شوية عن حب حياتى الريم
محتاج صبر ولياقة كل شويى تحدف وتلم مرهق جدا بصراحة لكن فرحتة ممتعة....
اول ما روحت شبك معايا اتوبيس نهرى اعتقد مش اقل من اتنين كيلو لكن لقلة خبرتى راح منى ....واتعودت على اكلتة ومشى الحال الحمد لله
مش محتاج تلج معاك خالص لو اصطدت الصبح بتشيل بطنة وتغسلة كويس وممكن يقعد معاك فى الشنطة من غير تلج ممكن لغاية الساعة 3 الضهر لو انت بطلت صيد 6 الصبح....لكن لو سبت بطنة فية ممكن يضرب

ناس هتقولك هات ربالة يابانى ب 75 جنية وهيقولك دى احلا وامتن وبتجيب التايهه...........انسا الكلام دة كان معانا اتنين بيستخدموا ربالة يابانى وانا وواحد تانى صينى...........

وكانت النتيجة انى جبت 8 حتت والشخص التانى 4 حتت واليابانيين واحد جاب6 وواحد جاب 4
استخدم ربالة قماش صينى وادعيلى ولما تشتريها غرقها امير عشان القماش بتاعة بيتقطع ههههههه صينى بقا....وخلى بالك صينى يابانى كلة لو شبك بيتقطع....

الطريقة تعمل غماز كبير وتحتة رصاصة حجم حباية العنب البناتى الطبيعى ومدور وبعدين تربط الربالة بتاعتك ويبقا بينها وبين المدور 50 سنتى.....وتحدف على قد ما تقدر اة نسيت فية مقاسات للربالا منها مثلا 3 و 3.5 و 4 و 4.5 و 5 انا اشتريت 3.5 و 4 كل ما تطلع فى الرقم بيبقا الرصاصة بتاعتها اتقل اللى هى تحت السمك وبيبقا مكتوب عليها المقاس.....والربالة اللى انا استخدمتها ظاهرة فى احدى الصور المرفقة

الناس اللى كنت معاهم قالوا ان الموسم من شهر 11 ل 3 
واعتقد ان دة ممكن بكون منفذ لصيادين النيل فى الشتا لما النيل يبخل عليينا وفنفس الوقت تكاليف الرحلة بسيطة ...لو حتى اربع صيادين أجروا عربية تروح معاهم تاكس او غيرة واقتسموا التكاليف هتبقى بسيطة انشاء الله......ويستمتعوا بوقتهم 

كان فية ناس تانيين طلعوا بعدنا ب اتنين كيلو ربنا رزقهم باحجام اكبر واحدة حوالى كيلو ونص وكيلوها وانصاص.....

حبيت اشارككم الرحلة دى وخصوصا صيادين النيل اللى ممكن يتمتعوا زيى وبتكلفة بسيطة.......وخصوصا صيادين الريم لأنهم هيتمتعوا اوى فى صيد الكليمارى لأنة محتاج شخص صبور جدا وصيادين الريم معروفين بالصبر 

المشاركات الشائعة

أرشيف المدونة الإلكترونية