الاثنين، 30 يونيو، 2014

طرق طهى السبيط....



السبيط " الكليمارى "
أحلى الوصفات لطهى السمك --كله

1. السبيط المقلى:
نقوم بأحضار السبيط وغسله جيدا ثم نقوم بفصل الرأس عن الجسم وننزع الجلد الملتصق به ونقوم بغسله بالملح والدقيق ثم يشطف جيدا بالماء ثم نقوم بتقطيعه أصابع وبعد ذلك نقوم بتتبيلة بالدقه " سبق ذكرها فى وصفات السمك المقلى " ويترك فترة ثم يغطى بالدقيق ويقلى فى الزيت حتى ينضج
2. السبيط المشوى :
بعد غسل السبيط وتقطيعه وتتبيله جيدا يوضع بأستيك ويشوى على الشواية حتى ينضج
3. السبيط المسلوق :
بعد غسل السبيط جيدا وتقطيعه نقوم بوضع طنجره على النار ونضع بها بصل وفلفل أخضر أو ألوان وملح وفلفل وليمون وخل " حسب الكمية " ونضع السبيط الاصابع ونضع قليل من الماء نصف كوب مثلا على الكيلو ويترك حتى ينضج مع التقليب المستمر

احلى عزومه سمك فى رمضان....




كل سنة وانتم طيبين رمضان كريم ويا رب كلنا نخرج منه مغفور لنا بإذن الله

اولا:الجمبرى
اول نوع المشوى ودا بتبله بتوم وصوص صويا وكرفس وكمون وبهرات سمك وليمون وخل بسيبه فى التتبيلة حوالى ساعتين وبعدين بشويه على الجريل وادي صورته ايه معلش انا مش مصورة الخطوات انتوا عرفين بقى صيام وكنت بلف حولين نفسيابتسامة
عزومة السمك فى رمضان ولا اروع
تانى نوع جمبرى بالصوص ودا بعمله بقشره برضوا بشوحه فى بصلة مقطعة ومعاها فلفل رومى وتوم وبحط عليها طماطم مقطعة وكرفس وبهرات سمك وبشوحهم حوالى خمس دقايق وبعدين بحط شوية ماية صغيرين واسبهم 10 دقايق يغلو وخلاص كدا يبقى استوى وادي صورته معلش مش واضحة قوى لأن المكونات كان اكتر من الجمبريباضحك
عزومة السمك فى رمضان ولا اروع
ثانيا السمك 
اول نوع السمك المقلى طبعا كلنا عرفين طرقته هو سمك فليه تبلته وبعدين حطيته فى دقيق وقليته
عزومة السمك فى رمضان ولا اروع
تاني نوع سمك مشوى بالزيت والليمون عبارة عن سمكتين بوري تبلتهم وبعدين حطيتهم فى الصنيه وفتحتهم بالسكينة من فوق عشان يستوو كويس وحطيت عليهم زيت وليمون وعلى الفرن وادى الصورة
عزومة السمك فى رمضان ولا اروع
واخير سمك بوري مشوى 
طبعا اتبل بالطريقة العادية بس وانا بشويه على النار بحط جواه سلطة خضرا بتخلى طعمه جميل جدا
عزومة السمك فى رمضان ولا اروع
والرز بقى عملته بالجمبرى ودى طريقته هنا
http://forums.fatakat.com/thread4092204
وادى صورته
عزومة السمك فى رمضان ولا اروع
وكمان اجمد حاجة بحبها فى عزومة السمك شوربة السي فود وطريقتها هنا
شوربة السى فود بتاعة المطاعم و اتحدى بيها احسن مطعم اسماك
وادي صورها
عزومة السمك فى رمضان ولا اروع

واخيرا المقبلات
انا معملتش سلطة طحينة مش عارفة ازاى تاهت عن بالى دى 
عملت سلطة خضرا
عزومة السمك فى رمضان ولا اروع
وبدنجان مخلل
عزومة السمك فى رمضان ولا اروع
وبطاطس مخللة وطريقتها هنا
http://forums.fatakat.com/thread3494505

عزومة السمك فى رمضان ولا اروع
وطماطم مخللة وطريقتها هنا
http://forums.fatakat.com/thread667419
عزومة السمك فى رمضان ولا اروع
اه صحيح نسيت الخشاف

ودلوقتى صور تجميعية للسفرة على بعضها
عزومة السمك فى رمضان ولا اروع
عزومة السمك فى رمضان ولا اروع
عزومة السمك فى رمضان ولا اروع
يا رب تكون عجبتكم ومتنسوش التقيم ودعوة حلوة فى الشهر الكريم

طريقة تحضير السمك البلطى فى الصلصة......




طريقة تحضير السمك البلطى فى الصلصة





اكلات رمضانية 2014 طريقة تحضير 1371853349231.jpg


المقآآدير 

مقادير عمل السمك البلطى فى الصلصة

  • 4/1 كوب زيتون أسود - منزوع النوى و مقطع انصاف
  • ملح و فلفل
  • 2 ملعقة كبيرة ثوم - مفروم ناعم
  • 2/1 كوب عصير ليمون
  • 2 ملعقة كبيرة زيت ذرة -
  • 1 حبة فلفل أخضر - كبيرة مقطعة عيدان رفيعة
  • 1 كجم سمك بلطى
  • 3/1 كوب معجون طماطم
  • 2 حبة بصلة - متوسطة
طريقة التحضير

طريقة تجهيز وتحضر السمك البلطى بالصلصة

يغسل السمك جيدا. يوضع السمك في صينية للفرن و يتبل بعصير الليمون والملح والفلفل و يترك لمدة ساعة.
يقطع البصل الى شرائح ثم تقطع كل شريحة الى نصفين. يسخن الزيت في طاسة غير لاصقة على نار متوسطة. يضاف البصل و الفلفل و الثوم ويقلب لمدة دقيقتين. يضاف 4/1 كوب ماء و معجون الطماطم و الزيتون وتترك لتغلى.
تصب الصلصة لتغطي السمك في الصينية . توضع في الفرن في حرارة 
متوسطة لمدة 30-35 دقيقة حتى ينضج السمك. يقدم فورا.

المشاركات الشائعة

أرشيف المدونة الإلكترونية