الخميس، 3 أبريل 2014

طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور

طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور 

274
27 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
طريقة عمل الفسيخ فى البيت من مطبخ رشا موسى
اولا عشان نعمل فسيخ في البيت صح لازم السمك يكون طاااااااااااااازة جدا جدا زى ما احنا شيفين كده الخياشيم لونها ايه والسمكة مسكة نفسها كويس
1 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
لازم نغسل السمك كويس جدا جدا من الخياشيم
2 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
وده شكل السمك بعد الغسل الجيد
 .
3 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
4 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
نترك السمك فى مصفة لمدة 8 ساعات على الاقل وتكون الراس تحت والديل فوق عشان يصفى اى ماء او دم
وهنا شكل السمك بعد 8 ساعات نشف ازى نحطه على ورق ابيض عشان يشرب منه اى سوائل لسة موجودة لمدة 8 ساعات تانى
6 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
تحشى بقى الخياشيم بالمنديل الورق عشان تشرب اى دم او سوائل
7 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
8 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
شكل السمك بعد 24 ساعة بظبط ومتخفيش خالص انه يبظ منك ابدا ابدا هو بيتعمل كده
9 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
\ كل سمكة هتاخد منك 3 معالق كبيرة ملح + ربع معلقة شطة
10 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
3/4 كوب زيت درة\
11 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
هنا بقى السمك والزيت واكياس بلاستك نظيفة
12 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
نحشى الخياشيم بالملح كويس جدا جدا
13 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
14 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
وندخل السمكة فى الكيس
ملحوظة كل سمكة فى كيسة لوحدها
15 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
ثم نضيف على جسم كل سمكة ربع كوب زيت ونقفل الكيس كويس جدا مع تخريج اى هواء فى الكيس
16 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
هنا خالص كل السمك كل سمكة فى كيس وندخل كل كيس فى كيس تانى بس بالعكس يعنى من نحيات الديل
17 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
ونلف ال3 اكياس فى اكتر من كيس تانى حوالى 5 اكياس
18 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
لازم يكون عندك علبة ليها غط محكم نلبسها كيس جوه كيس
19 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
وندخل السمك ونقفل الاكيس كويس مع تخريج الهواء
بشكل ده .
20 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
ونقفل العلبة كويس
21 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
ونحط العلبة فى كيس عشان مايكونش فى اى ريحة خالص ونحتفظ بيها فى دولب المطبخ وبعد 3 ايام نقلب العلبة على جنب تانى وكل يوم نقلبها مرة على جنب اخر يستوى بعد 8 الى 15 يوم
22 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
شكل السمك والله بعد 8 ايام بظبط
23 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
24 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
انا بحب اغسل السمك بعد ما ازيل القشر من عليه وامسح السمكة كويس من الماء بالمنديل بشكل ده ونفتحها ونضف البطن والدماغة ونضيف ليها عصير ليمون وزيت وتقدم مع البصل واليمون
25 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
بعد ما فتحتها هاااااااااااااااااااااا ايه رايكم في شكل اللحم بتعها

26 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
27 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
طريقة عمل الفسيخ فى البيت من مطبخ رشا موسى الوصفه من
-

فسيخ ام مصريه او الصح حماه مصريه

فسيخ ام مصريه او الصح حماه مصريه(ابقوا ادعولنا )



المكونات:

سمك بوري" الكيلو سمكتين"

نص كيس ملح خشن

2 معلقه كبيره شطه

و اكياس جديده

و حته قماش


الطريقه:

اول حاجه نجيب السمك طازه ... و حطي 100 خط علي طازه

و مانغسلوش و مانعملش فيه اي حاجه 

فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *


و بعدين نجيب جرنان و نحط عليه السمك بالشكل ده

فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *

لحد مايصفي كل الدم

لمده لا تقل عن 12 ساعه

يعني تحطيه بالليل و تعمليه الصبح



فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *



وبعدين تجيبى الشطة والملح

فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *



وبعدين تفتحى خياشيم السمكة كده على الأخر
شايفاها حمرا أزاى لأنها طازه


فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *



و بعدين نحشي خياشمها دي بالملح و الشطه

تجيبي الملح و الشطه و تلخبطيهم علي بعض

و بعدين تحشي لحد ما تحسي انها هاتفرقع و تضغطي عكده بصوابعك علي الخياشيم المحشيه دي

هتلاقي الملح بيخش لجوه كده و بيتكبس

كده زي الصوره
فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *
و تعملي كده في كميه السمك اللي عاندك

و بقي شويه من الملح و الشطه دول...

هاقولك هانعمل بيهم ايهحلو ..... حلو

تجيبي بقي كيس نايلون و تحطي فيه شويه ملح و شطه كده

بس ماتحطيش اكتر من سمكتين في الكيس الواحدفسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *

اهو الكيس فوق

تعالي بقي نحط السمك بعد ماحشيناه
واحده عكس التانيه

كده زي الصوره فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *

و نروح رشين عليه شويه كمان من الملح و الشطه

و نربط الكيس الاولاني كويس قوي

و نلفه في كيس نايلون تاني

فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *

و بعين تلفيه في كذا كيس 

يعني حوال 5 كده

و بعدين اخر حاجه نلفه في مشمع

او كيس تخين علشان مايطلعش ريحه

كده

فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *


و بعدييييييييييييييييييييييييييين بقي

نحطه في حته كده بعيد شويه

يعني في درفه مطبخ اللي تحت

او اللي عندها دولاب بلكونه

او اي حته مداريا


بصي بقي ركزي شويه معايا

احنا مش هانفتح الفسيخ خالص

اول 3 ايام.... مش هانيجي جانبه خالص

من بدايه اليوم الرابع لحد اليوم 15

كل يوم نقلبه مره

و هو ملفوف زي ماهو 

يعني بنقلب اللفه كلها

الكيس كله

ازاي بقي

هو دلوقتي معدول نقوم محركينه كده كأنه نام علي الجنب الشمال

و بكره نخليه ينام علي بطنه

و بعده نخليه علي الجنب اليمين

و بعده نخليه تاني يتعدل

يعني بيلف

كل يوم حركه واحده بس

يعني اول ماتصحي الصبح حركيه و انسيه بقي لحد تاني يوم الصبح

الحركه دي مهمه قوي

لانها بتخليه يستوي

طيب هايطلع ريحه... اه هايطلع ريحه بس اول تلات ايام بس

و بعدين هايبقي فيه ريحه... اه بس خفيفه قوي

طيب خلصو ال15 يوم

تكوني بقي مجهزه القعده

بصل اخضر و عيش و ليمون و ياسلام بقي لو عودين نعناع علشان الشاي اللي بعده

و هاوريكو صورته حالا

استنوني
تعالي شمي بقي" قاصدي " شوفي الصور


ده شكله لما فتحته بعد 15 يوم

و شلت كيس ورا كيس ورا كيس

ياااااااه

كتير قوي

المهم... اهه شكله قبل ما اطلعه من اخر كيس

فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *

اهو بقي يا ستي الفسيخ

و دي بقي لما طلعتو من الكيس

بس اهم حاجه خلي بالك افرشي جرنان واعملي احتياطاتك

فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *


طبعا تجيبي سكينه و تشيلي كل القشر بتاعه

و بعدين تبلي ايدك ميه و تمسحي الفسيخه كده من برا ..

علشان تشيلي القشر اللي لازق عليها

و بعدين تقطعي راسها و ترميها

و بعدين تفتحيها كده و تشيلي بطنها

و بيبقي شكلها كده
فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *

ها ايه رأيكو

رووووووووووووووووووووووعه

و ريحته تجنن

شايفين اللون يا بنات

و اييييييييييييييه بقي كريمه

لحمه دايب جدا

و دي صوره كمان

فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *

مستنيه رأيكو

و كمان التقيم" طماعه"

فما هو السمك الذي يصنع منه الكافيار ؟ وأين يعيش هذا السمك ؟ وما هي الدول التي تنتجه ؟




الكافيار هو بيض سمك وهو طعام الأثرياء ..وهو أغلي أكل في العالم ؟ الكافيار هو بيض سمك وهو طعام الأثرياء
فما هو السمك الذي يصنع منه الكافيار ؟ وأين يعيش هذا السمك ؟ وما هي الدول التي تنتجه ؟
يستخرج الكافيار بعد صيد اسماك الحفش في بحر خزر (قزوين) شمال إيران


ويأتي سبب ارتفاع ثمن هذا النوع من سمك الحفش الذي

يستخرج منه بيض الكافيار ‏ ‏لاحتوائه على مجموعة ذات قيمة غذائية عالية


جدا من الطاقة تقدر 2800 سعر حرارية ‏ ‏و28 بالمئة من البروتين الى جانب




والكافيار هو بيض سمك الحفش الذي يتواجد في بحر قزوين شمال ايران


ويتوزع على ‏ ‏انواع عدة افضلها سمك الـ"بلوكا الذي يبلغ سعر الكيلو غرام الواحد


منه اكثر من ‏ ‏الفي يورو في ايران واضعاف هذا السعر في الدول الاوروبية المستوردة.


ويقع موطن هذه الاسماك في بحر قزوين وهو عبارة عن بحيرة كبيرة جدا


محاطة بخمسة ‏ ‏دول هي (ايران وروسيا وكازاخستان واذربيجان وتركمنستان)


وتزود هذه الدول الاسواق ‏ ‏العالمية من الكافيار بنسبة 80 بالمئة.



ويصنف بيض الكافيار حسب نوعه ولونه وحجمه وطعمه حيث يبلغ سعر


بيض سمك كافيار ‏ ‏البلوكا الذي يزن طنا واحدا اكثر من 2000 يورو للكيلو غرام


الواحد بينما يتراوح ‏ ‏سعر باقي انواع الكافيار ما بين 1000 و1500 يورو على


سبيل المثال.

وبحسب محمد رضا حسيني مديرشركة صيد الاسماك الايرانية " يتم صيد


سمك الكافيار او اللؤلؤ الاسود في ثلاثة محافظات ايرانية هي كلستان وكيلان


ومازندران ‏ ‏المتاخمة لبحر قزوين". واضاف ان ايران صدرت العام قبل الماضي


اكثر من 58 طنا من بيض الكافيار بقيمة ‏ ‏35 مليون يورو الى مختلف دول

العالم لاسيما اوروبا وامريكا والعالم العربي مؤكدا ‏ ‏ان المانيا وفرنسا واسبانيا

وبلجيكا وسويسرا من اكثر الدول المستوردة للكافيار ‏ ‏الايراني تليها الولايات

المتحدة واليابان والامارات‏.

ولا يختلف صيد هذا النوع من السمك كثيرا عن طريقة الصيد التقليدية الا

انه وبعد استخراج البيض من احشاء الحفش ‏ ‏يتم غسله وتعقيمه عدة مرات


ويضاف اليه مواد كالملح من اجل المحافظة عليه.

ويشرف فريق من الاخصائيين والخبراء على عمليات استخراج بيض ‏ ‏الكافيار
حيث يتم مراعاة كافة مواصفات السلامة الصحية من اجل المحافظة على
‏ ‏جودته ونكهته.


الكافيار هو بيض سمك وهو طعام الأثرياء


الكافيار هو بيض سمك وهو طعام الأثرياء




الكافيار هو بيض سمك وهو طعام الأثرياء

الكافيار هو بيض سمك وهو طعام الأثرياء

اسماك تراة للمرة الاولى.........


اسماك  تراة للمرة الاولى.........

صورة 

ببغاء او قين او حريد ( مسميات من مناطق مختلفة ) 

صورة 

كنعد 

صورة 

نوع من اللخم ( جمع لخمة ) 

صورة 

استكوزا 

صورة 

مزلقانة 

صورة 

ربيب 

صورة 

شعري او شعور 

صورة 

المشاركات الشائعة

أرشيف المدونة الإلكترونية