السبت، 3 مايو 2014

الطعم با لخضروات والفواكه والنسيله..........




(6) الخضروات

التعريف:
اصعب انواع الصيد لانها عايزة صبر جامد بس الضربه بتاعتها جامدة لان اولا مش بيدخل عليه غير السمك التقيل
كمان بيحتاج حساسيه شديده من الصياد وبيحتاج كمان فن التعامل مع السمك

اماكن الصيد :
من فوق بوابات المعديات الصغيره والاماكن الموجود بيها حجاره

وقت الصيد :
فى النهار

انواع السمك :
المبروكه والبني وممكن تغلط ببلطي

طريقة الصيد :
سنون من مقاس 4 فرنساوي
طول الوش بيكون حوالي نص متر
يحتاج الى رمال السنارة 40 أو 50 على الأقل ويكون على المكنة خيط 50 على الأقل
أما كيفية التطعيم به فكانت تتم بتقطيع الأوراق إلى شرائط صغيرة بعرض 2 سم و طول 4 سم و يدخل السن في طرف الشريط ثم يقلب الشريط ليلف حول رقبة السن و يدخل نهاية الشريط في السن مرة أخرى
أما طريقة الصيد فهي مثل الريم على العايم يعني قرمة قصيرة و بدون رصاصة و فلة صغيرة و تترك للتيار و تمشي مع الفلة تتبعها وعندما تأكل السمكة الفلة تجري و لا تغطس و تحتاج لشكمة قوية

تجهيز الدور:
رمي كميه صغيرة من نفس نوع الطعم بس في الخيار بنختار خيار بقشرته مش متقشر زي اخيار التطعيم

طريقه حفظة :
في الثلاجه

طرق تحضيرها:
انواع الخضروات اللي بتستخدم :
الخص - عروق الكرنب -الخيار -الجزر
الكرنب والخيار والجزر دول لازم يتسلقوا نص سليق لحد ما زفارتهم تبان
والخيار لازم نقشره عشان قشرته السميكه متصعبش من حركه قطعه الخيار علي السن وبالتالي ضياع السمكه

(7) الفواكه

التعريف:
صيد صعب ويحتاج لصبر
اماكن الصيد :
اماكن تواجد المبروكة بجوار الحشائش

وقت الصيد :
في النهار
اما بالليل للقراميط

انواع السمك :
القراميط – المبروكه – البني – البلطي - قشر البياض

طريقة الصيد :
يحتاج الى رمال السنارة 40 أو 50 على الأقل ويكون على المكنة خيط 50 على الأقل
ثالثا الرمى حيكون حداف
رابعا لازم يكون معاك جدالة أو شوكة علشان تطلع السمكة

الصيد بالعنب يتم تثبيت سنارتين اسفل الرصاصه على بعد 25 سم للسناره الاولى و50 سم للسناره الثانيه و ويتم ادخال 7 حبات عنب الى 10 حبات فى منتصف العنبه بحرص مكونه شكل حبات السبحه ويكون العنب مغطى السن وبقية العنب مثبت فى بقيه الخيط اعلى السناره والسن المناسب للعنب هو رقم 6 او 7 فرنساوى ويكون عنب بناتى أصفر وتكون الحباية جامدة وماسكة نفسها
للصيد بالجوافة والطعم جوافة تجيب واحدة الجوافة وتقطعها اربعة وتاخد ربع تعدى السن من ظهرها وتشبكة فى اخرها
مفيش احلي من الجوافه البلدي اللي ريحتها تبان من علي بعد)للصيد بالبلح بيكون بلح رطب أسود فقط وتشق البلحة نصفين بالطول وترمى النواية وتدكك النصف الأول
زي ماتكون بتخيط بالأبرة ونرفع النصف ده على الخيط من فوق وتكرر نفس الطريقة على النصف الثانى
وتشبك السن فى أخر البلحة من ناحية ما السمكة حتاكل
الصيد بالتوت : يتم تركيب توته على سن 8 وتشتغل غماز وياسلام لو المكان اللي بتصتاد فيه تحت شجرة توت

ممكن تشتغل بفله تسريح كبيرة

تجهيز الدور:
رمي كميه صغيرة من نفس نوع الطعم

طريقه حفظة :
في الثلاجه طبعاً

طرق تحضيرها:
لا تحتاج لتحضير

(8) النسيله

التعريف:
نوع من الحشائش ينمو على ضفاف النهر والنوع المستخدم هنا نسيله باردي مش نسيله غاب لان نسيله الباردي اطري واخف حديه من الغاب والسمكه بتقبل عليها اكتر

اماكن الصيد :
مياة هاديه بجوار الحشائش ويجب ان تعرف ان المبروكه موجودة ام لا عن طريق
وقت الصيد :
بالنهار
[b]انواع السمك :
المبروكة ونادر لما بتدخل عليك غلطات بلطي
طريقة الصيد :

فيه طريقتين الطريقه الاولي بتكون برصاص وغماز ريم يعني تقل يوزن غماز متساوي نازل بسحبه وحجمه كبير
وسنون 6 فرنساوي دقنه واسعه

طريقه التطعيم بنفرك النسيله في السن كويس اوى وبعد كده بنلفها علي السن لحد ما نخفيه وبنساوي اولها مع طرف السن

الطريقه التانيه (ودي عاوزه صياد ايده حسساسه اوي )
بنجيب غاب افرانجي مفرغ بنروح لاي واحد من اللي بيعملوا كراسي جريد نخليه يعمل حلقه وتكون واسعه ويستحسن لو معاك اكتر من حلقه

بنحط الحلقه بتعوم علي وش المايه وبنربطها وثبتها زي العياشه بالضبط
وبنرمي في حدود الحلقه نسيله (يعني كانك بتنصب دور غله بالضبط)
وبتستني شوية لحد ما تنزل وتنزل زي الغله متكون واقف عمودي علي الدور تكون بعيد عن الدور
وفيه حاجه من الاتنين يا اما بتطعم زي الطريقه اللي فاتت وتنزل بحيث يكون الطعم تحت الحلقه مباشرتنا
يا انا بتطعم علي سنون سنه زي ما قولنا قبل كده من غير لا غماز ولا تقال علي وش الحلقه
وتجيب نسيلة او اعواد ذرة اخضر وتيجى رابطهم فى بعض على شكل حزمة وبعد 2 مترمن الحبل تجيب صخرة صغيرة نظام تقل وترميها فى الماء وتكون ماسك اول الخيط فى ايدك وتقعد حوالى ربع ساعة هتلاقى الخضرة الى انت راميها بتتشد والسمك عمال يشد فيها تقوم جايب عرق من قلب الخضرة يكون طرى وتطعم بية زى شغل الريم بس يكون السن كبير والخيط حوالى 40 او 50 وربنا معاك انا جربتها كتير وربنا اكرمنى باوزان حوالى 15 كيلو واصغر

تجهيز الدور:
الطريقه دي مش محتاجه تظفير لان طبيعي اننا بنصطاد جنب مصدر للنسيله

طريقه حفظة :
لا تحتاج

طرق تحضيرها:
لا تحتاج

(9) الحشرات

الصرصار " الفانتوم "

التعريف:
غني عن التعريف (الصيادين بيسموه فانتوم) و الصراصير لها رائحة زفاره يعلمها السمك تماما يعني ما ينفعش معاة صناعي لان نسبة البروتينات فيه عاليه جدا وأصحاب العلم يشبهونه بالجمبرى ويقال ان الجمبرى هو صرصار البحر وإن تواجد فى المكان يبأي السمك مش هياكل غيرة

اماكن الصيد :
بالقرب من الشاطيء

وقت الصيد :
بالليل والنهار

انواع السمك :
احسن طعم على الاطلاق وبدون مبالغة لافضل سمكة فى النيل وهى البلطى

طريقة الصيد :
فله زي صيد الطعم على سن 8
ويقسم الى نصفين إن كان من الحجم الكبي
ر
تجهيز الدور:
مش محتاج

طريقه حفظة :
برطمان مثقوب ثقوب صغيرة من الغطا

طرق تحضيره:
يباع فى بعض محلات الصيد بربع جنيه الواحد
وطبعاً كلنا عارفين بنجيبه منين
هتحط قماشة عليها لزقة صراصير ممسوحة كويس فى الشارع بليل عند أى طوب أحمر أو زبالة أو ما شابه , أو فى منور البيت الصبح هتلاقى القماشة غرقانة صراصير ....
لقطهم زى البطل و اطلع للصيد ..

ونستخدم جوانتي طبعاً لانه بيحمل بكتريا كتير اوى ضارة

الحفار ( كلب البحر )

الحفار)
وهو كائن مؤذي بشكل كبير لانه يتغذي علي جذور النباتات فيسبب جفافها
وهو يكثر في موسم زراعة البصل والاخوة مزارعي البصل يستخدمون له سم خاص للقضاء عليه

السمسم او ابو النطاط او البرغوت

التعريف:

هى حشره ويعشقها السمك وهى صغيرة جدا مثل الخنافس تعيش اسفل طين الترع تقفز فى اول فرصه من الصياد لذلك اسمها ابو النطيط واعلم انها اذا تم الصيد بها انتهى انواع الطعوم الاخرى

اماكن الصيد :
افضل مكان هو الترع

انواع السمك :
البلطي

طريقة الصيد :
يصعب التعامل معها اى انها حشره صغيره تحتاج الى سن صغير وحامى جدا نمره 10 واقل .
ونطعم ب 3 وتطعم مع السن الاولى والنانيه بالعرض والثالثه مع السن وجزء منها فى الخارج. .
تعض السمك عليها شد بهدوء تام واترك الخيط تجد السمكه تسحب الغماز بقوه اضرب والرازق هو الله .
معلومه هامه لا بد من ان يكون الغماز صغير جدا ومحرر بزياده فى المياه .
الرمال صغير جدا والسنون قريبه الفرق لا يزيد عن 5 سم بين السن والاخر .

تحضير الدور:

السبله .. ارمى بها فى المياه واترك المكان فتره نصف ساعه فيجمع السمكه ويتم الصيد بعدها بالسمسم .

(10)المصارين

التعريف:
يطلق عليه الطعم الدولي وهى مصارين الفراخ او البط او الحمام
و مصران البط او الحمام الاولى لانها زفرة جدا والتانية لانها بتبقى صغيرة وسهل تدكيكها

اماكن الصيد :
تعمل فتحة فى الهيش اوالبوص او ورد النيل

وقت الصيد :
باليل من شهر 5 إلى أخر شهر8

الاسماك الاكله :
القراميط - الثعابين - ممكن غلطات

طريقة تحضيرها :
حضرتك بتجيب المصارين من عند بتاع الفراخ
و تفرزها من بعضها وتضعها علي خمس ست ورقات جرائد فوق بعض
وتضعها في مكان جيد التهويه وترش عليها ملح وتقوم بتغير الورق علي فترات
حتي يتماسك قوامها لانها بتبقى مظفلطة اوى وصعب تتحط على السن
ثم تقوم بتقطيعها
يفضل تبقى طازة مش مملحة وكمان ممكن تقفل عليا الكيس لمدة 6 ساعات بتبقى ريحتها فظيعة وبتجذب القرموط من اى مكان ومكن حضرتك تحشيها توم مفروم بيغرى القرموط جدا وخصوصا ان حضرتك عاوز القرموط بالذات لأن المصران ممكن يجيب معاك بياض ورعاد وبلطى

طريقة الصيد :
شعر من 60 الى 80
2- ماكينة قوية جدا وسريعة
3-فيبر ناشف ويفضل من 3.6 الى 4.5 متر
4- سن من 01 الى 05 ملوى وسلاح محمل معلقة طويلة بحربتين على المعلقة

طريقة تركيبها في السن تغز حته وتخرج حته مش تدككها لو دككتها مرة واحدة هتطلع بسرعة
ويفضل تشتغل غماز او على المعلق لأن القرموط بيخش عليه من تحت لفوق
والمهم ان حضرتك ماتجريش على الفيبر من اول ضربة ولكن تستنى بعد ضربتين تلاتة على الاقل لان القرموط سمكة ذكية جدا بتشد الطعم الاول بشواربها عشان تدوقه وتطمن وبعدين بتضربه بديلها ولما تتأكد ان الدار أمان بيدخل بجشع يبلع على طول
يفضل انك ترمل السنار منه فيه يعنى على الخيط الرئيسى على طول بدون مداور او غيره وممكن تستخدم قشرة رصاص خفيفة وبلاش التقل الكبير

تجهيز الدور:
بصنع فتحة في وسط البوص والهيش ونقوم بتزفير الفتحة بإلقاء المصارين فيها ثم نقوم بعد حوالي نصف ساعة بإطعام السنارة بالمصران وعقدة جيدا ثم إلقائة في الفتحة وترك السنارة معلقة لكن كن حذرا فالقراميط غاية في الشدة والذكاء فابعد عن المكان قدر الامكان
عشان القرموط الكبير مابياكلش وهو شايفك

طريقه حفظة :
الفريزر

الطعم الريم والعجينه .........



(4) الريم

التعريف:
الريم وهو نوع من الطحالب المائية التى تتواجد فى البيئة الطبيعية للاسماك وهى لا تصلح الا للاسماك التى تتغذى على النباتات وهو نبات اخضر ينمو علي جنبات احجار النيل وفي اي مكان يوجد به هدار او منحدر كبير للماء
وهناك نوعين من الريم هما ( الزفر ) و (الأسواني) أما الزفر بيكون مش مغسول كويس و خشن حبتين ولونه أخضر غامق و فيه دود أحمر رفيع جداً ( الدود مش شرط) أما الأسواني فلونة أخضر زرعي و شعره طويل و نظيف جداً (وده ليه أكله و ده ليه أكله)

ملحوظة : دائما اشترى الريمه الفاتحه وتكون صابحه سواء ريمة الترعه او ريمة اسوان

انواع السمك :
البلطى والبنى والمبروكة

اوقات الصيد :
أفضل وقت لصيد الريم فى الصيف أو يكون الجو دافى
و في النهار فقط ويفضل بعد الظهر

اماكن الصيد :
لازم يكون الدور المية ماشية يعنى مش واقفة
ويفضل في صيد الريم إن يكون الدور بجوار الليخة (نبات الحلفا أو البوص)

تجهيز الدور:
الطريقة الأول :
((ودي بتستخدم في الأدوار الضيقة)) وهية نجيب ورقة ريم (لفة ريم 50 جرام ) و ناخد قبضتين طين من الأرض و نقسم ورقة الريم إلى جزئين و نحط الريم بالطول في كل قبضة طين بحيث يكون فيه شرشوبة من النحيتين و نرميه في المية في عكس إتجاه التيار بمسافة 20 متر من المكان إللي إنته قاعد فيه و الطين هيتفتت لوحده و يخرج الريم شعرة شعرة .

الطرية الثانية :
و تسمى البراشوت (ودي بتستخدم في الأدوار المفتوحة)) وهية بتاخد من الريم هنا مجموعة شعر بمجموعة شعر المجموعة بحيث نقسم ورقة الريم على عشرة و نربطها بخيط قطن في حجر صغير في حجم البلحة وتلقى بالعشرة في شكل نصف دايرة حولك و على مسافة 20 متر

الطريقة الثالثة
نأتى بزجاجة مياه معدنية و نضع بها تذكرتني ريم مقطعة و مفرية وتوضع في الزجاجة المملوءة نصفها ماء و ترج جيداً و يتم تفريغ محتواها أمامك عند ردة المياة حتى يخرج الريم عن المنطقة التى ترغب في الصيد منها

طريقة الصيد :
خيط الترميل يفضل ان يكون خفيف يعني 20 او 18
السن 10 او 12 لان السمكه بتبلع فدائماً اختار سن الريم مفتوح والحربه حاميه وطويله وتكون السلكه رفيعه
ولو الدور غويط وما فهوش شر كبر السن حسب حجم السمك

ويتم اخذ خصله من الريم رفيعه طولها 5 سم
وتمسكها من المنتصف
وتضعها على رأس السن من المنتصف من عند الخيط بحيث يكون الطرفين سايبين
وتبدأ تلف النصف الاول على السن بدايه من رأس السن المترمل وتظل تلف حوالي 6 لفات الى ان تصل الى سلاح السن
ثم تبدأ بلف النصف الثاني فى الاتجاة العكسي للف النصف الاول
وتسيب الباقي مدلدل من السن ( مرفق صور )

الفله صغيرة ورصاصه توزنها بحيث ما يكونش ظاهر من الفله غير الشفاطة

لو كنت عايز تصتاد بالريم بمعنى إنك لما تكون رايح تصتاد في حتة جديدة بالريم تاخد معاك ورقتين زفر وورقتين أسواني و تحضر الدور بتاعك و تجرب الزفر ساعة و الأسواني ساعة و تشوف اى منهم هيشتغل أكثر

طريقه حفظة :
في ورق جرائد مبلل ولازم يكون رطب دائماً ويتم وضعها فى درج الثلاجة قبل الصيد بيوم واحد ليس اكثر
لانها ان لم تكن طازة بتشيط وتسود
واثناء الصيد تكون فى مكان ضل

طرق تحضيرها:
لا توجد معلومات

(5) العجينه

التعريف:
تعتبر العجينه من اسهل انواع الطعم وارخصها واكثرها انتشارا خاصة في المناطق الريفيه التي يصعب الحصول فيها علي اي نوع من انواع الطعم الاخري
واختلفت الاراء في طريقه صنعها التي تتوقف علي عوامل عديدة منها نوع السمكة المراد صيدها

اماكن الصيد :
يتم اختيار مكان هادى وياحبزا لو كان مدور والمدور هو مكان يلتف به جانب النهر او الترعه لتاخذ شكل نصف دائره فتهدا حركه التيار فيها
ويفضل ان يكون الدور بجوار نباتات او حشيشة كتير فى الماية

اوقات الصيد :
من اول ضؤ نهار الى اخر ويتم استخدمتها بالليل لصيد القراميط وعيب الصيد بالعجينه فى الليل هو ان السمك بياكل على فترات متباعده ولكن حجم السمك كبير ولذلك لا تسطيع العجينه الصمود على السناره فترات طويله

انواع السمك :
بلطى وبنى ( راى ) ومبروكة وشلبية وبوري
والعجينه الزفرة قراميط وبياض
طريقة الصيد :
سنار رقم 6و 7 او 8 و9 و 10 فرنساوى مع خيط 30 او 35
الفلة صغيرة جدا مع حتة رصاصة ورق تخلى الماية واقفة عند اول الفلة وطول الوش على حسب عمق المكان ويفضل ان الغماز يكون قريب من الشط بس مش لازق فيه يعنى ما بين الشط والغماز متر ونص مترين والوش حوالى متر او متر ونص ده حسب عمق المياة

وممكن تشتغل حداف عادى خالص وبدل السنار نعلق فى المدور العياشه ويتم عمل العجينه على شكل قرص ثم بعد ذلك نشك السنار فى اطرافها ثم تغطى السنون بالعجين ونرفع العجين على الخيط

ولعمل العياشة بترمل 5 وشوش عادي بس طول الوش 50 سم لازم يكونوا طول واحد
وتجمعهم مع بعض وتعمل عقدة من بعد السنون بـ 5 سم ومن فوق تسيب 5 سم وتعقد والمسافة اللي بين العقدتين تلزقها بأمير بحيث يلتصق الخيط ببعضه او تركب شفاطه فيها عشان ما تتقعبلش

كما يمكن استخدام العياشة على العايم بفلة بيضه من اللى بتلف الوشوش عليها حجمها 5 سم * 5سم وارتفاع 2 سم يتم خرمها من المنتصف وتمرر الوش الخاص بالعياشة منها من الطرف الاعلي الى ان تصل الي العقدة الخاصة بالسنون وتعقد عقدة تانية من فوق الفله عشان الوش ما ينزلش لتحت
يعني هيكون فى عقدتين كبار قبل وبعد الفله مباشرة
و ويتم عمل العجينه على شكل قرص وتمررها من السنون وترمي هتلاقي السمك الصغير فضل ينقر فيها وتجمع وساعتها هيغري السمك الكبير فيدخل عليه وممكن تجيب السمكة من اي حته خاصة زعنفه الظهر واول ما تشبك ارفع وما تسبهاش عشان الدور ما يبوظش وارمي تانى على طول
تجهيز الدور:
تظفير الدور بقطع صغيره جدا من العيش المبلول بكميات قليله على فترات حتى يتم جذب السمك للمكان وليس بكميات كبيره حتى لا يشبع السمك

طريقه حفظة :
توضع فى اكياس فى درج التلاجه

طرق تحضيرها:
1 - العجينه الجافه (غليظه القوام)
وهي تستخدم لصيد اسماك البلطي
عبارة عن عدد 2 رغيف بلدي طازج تبلل بالماء وتدعك باليد حتي تصبح عجينه متجانسه القوام وقد يضاف اليها قليل من الماء مع الدعك باليد حتي الوصول للقوام المطلوب
وهي من افضل انواع العجينه لصمودها وقدرتها علي التحمل علي السلاح بالإضافة الى تفتت الرده من العجينه الموضوعه على السناره وانتشارها فى مكان الصيد مما يجذب مزيد من السمك .

2 - العجينه الزفرة
وتستخدم لصيد القراميط
عبارة عن عدد 2 رغيف بلدي ني ويضاف اليها دم ذبيحة وكميه من الحنتيت
وتخلط جيدا وتدفن في الارض في منطقة معرضه للشمس لمدة ثلاثة ايام
( لها رائحة زفرة قويه جدا لن تتحملها) نظرا لوجود الخميرة في عجينه الخبز ودم الزبيحة والحنتيت
وجميعها تحللت تحت تاثير اشعة الشمس وممكن تضيف زبل حمام او زبل ابو قردان
وهي فعاله في صيد القراميط
بالنسبه للحنتيت يباع عند العطار بالجرام وبـ 5 جنيه يكفيك
لونها بني داكن - ناعمة الملمس - طرية عند الضغط عليها ريحتها عاديه فى الاول بس بعد تجهيزها بتكون سيئة جداً ودي بيطفش منها السمك ما عدا القراميط والثعابين
ولتحضيرالحنتيت نفتته قطع صغيرة ثم وضعه فى زجاجة فاضية ونصب علية مية بتغلى ونفضل نرج الزجاجة لغاية الحنتيت ما يدوب وبعدين نستخدمة فى العجن
انصح باستخدام جوانتي بلاستيك يباع في الاجزخانة
من اللممكن استخدام العجينه بدون دفن او الاستغناء عن شيء من الاشياء السابقة بس دة هيقلل مفعولها

3- العجينه اللينه
وتستخدم لصيد البوري
وهي كوب من الدقيق
ملعقه من الزيت
ملعقة من السكر
يعجن الخليط بالماء حتي تصبح عجينه متجانسة
ويستدل علي ذلك بانه عند مسكها لا تعلق بالاصابع

وقد يضيف عليها البعض قليل من الاضافات
قطعه من الشبه - فص من الثوم - صفار بيضة - قطعه من الجبنه المثلثات - علف الاسماك الزينه - ملعقه من الملح

4- العجينه المستويه
وتستخدم ايضا لصيد البوري
كوب من الدقيق - ملعقتان من النشا - ملعقة من الزيت ملعقه سكر
تخلط المقادير للحصول علي عجينه سايلة
ترفع علي نار هادئة مع التقليب المستمر حتي تصبح عليظه القوام
ومن المستحسن عند استخدام هذا النوع من العجينه ان يكون معك كمية من الدقيق
لانه من الممكن ان تسيح هذة العجينه عندها تستخدم الدقيق لضبط قوامها

5 - عجينه الفينو
العيش الفينو او الكايزر ويغمس فى ماء البحر (لا ينقع) بعد تقشير الجزء الغامق إذا كان الخبز غير طازج
ثم يعجن باليد لمده دقيقتين و يمكن اضافة ماء البحر لتلين العجينة عند الحاجة
كما يمكن وضع اللبابة كما هى على السن دون بل ولذلك يوضع الرغيف فى كيس نايلون حتى لا تجف اللبابة

6- العجينه النص سوا
اذهب الي الفرن الصبح بدري وقبل السير اللي بيمر عليه العيش ما يسخن قوي
اطلب من الفران يحط كام رغيف حسب الحاجة وتضعهم على بعض واقوم بتقطيعه حسب الرغبة اما دواير لتركيب العياشة اواما شرائح طولية ثم تقطعها بالعرض فتجد عندك مكعبات يتم تدكيكها في السن وسحبها للخيط
كما يمكنك شراء عجينه نيه من الفرن سواء كانت عجينه عيش او فطير وتتركها الى ان تخمر وممكن اضافة ثوم وزيت وتدخلها الفرن الساخن لمدة 5 دقائق وبعد ذلك اعجن واتركها تبرد

7- عجينه على النار
1- كوباية دقيق 2- نفس الكوباية مياه ولكن أقل بحاجة بسيطة
3- ملعقة ونصف زيت ( ملعقة كبيرة )
طريقة التحضير :
توضع المياه مضاف إليها الزيت على النار حتى تبدأ فى السخونة وليس الغليان ... بمعنى أول ما تلمح المياه هتبدأ تسخن ويظهر على وش المياه فقاقيع هتضيف عليهم الدقيق .
وتقوم بالتقليب المستمر حتى تماسك العجينة ومن الممكن أن تبعد القدر عن النار لحظة لحين تماسكها وترجعها تانى على النار وتتحسسها بإيدك عشان تعرف إنها بقيت تمام .
بعد كدة تسيبها تبرد بدون ما تحفظها فى أى حاجة لحين ما تبرد تماما . لو حصل و حفظتها فى أى حاجة هتعرق ولو عرقت هتعجن وتلاقيها بتلذق فى أصابع إيديك أثناء الصيد .

8- العجينه القطنية
ودي بأى عجينه زى الحديد على السن
وهيه على فكرة انك تستخدم اى نوع من الانواع السابقه بس هتضيفلوا ( قطن )
ايوة قطن ويفضل قطن خشن ممكن تجيبه من عند المنجد او محل البويات بتاع دهان الخشب
ودة بتقطعه حتت صغيرة جداً وتعجنه مع العجينه بس بكميه مش كبيرة
وانسي العجينه فى الميه

المشاركات الشائعة

أرشيف المدونة الإلكترونية