الاثنين، 30 يونيو 2014

احلى عزومه سمك فى رمضان....




كل سنة وانتم طيبين رمضان كريم ويا رب كلنا نخرج منه مغفور لنا بإذن الله

اولا:الجمبرى
اول نوع المشوى ودا بتبله بتوم وصوص صويا وكرفس وكمون وبهرات سمك وليمون وخل بسيبه فى التتبيلة حوالى ساعتين وبعدين بشويه على الجريل وادي صورته ايه معلش انا مش مصورة الخطوات انتوا عرفين بقى صيام وكنت بلف حولين نفسيابتسامة
عزومة السمك فى رمضان ولا اروع
تانى نوع جمبرى بالصوص ودا بعمله بقشره برضوا بشوحه فى بصلة مقطعة ومعاها فلفل رومى وتوم وبحط عليها طماطم مقطعة وكرفس وبهرات سمك وبشوحهم حوالى خمس دقايق وبعدين بحط شوية ماية صغيرين واسبهم 10 دقايق يغلو وخلاص كدا يبقى استوى وادي صورته معلش مش واضحة قوى لأن المكونات كان اكتر من الجمبريباضحك
عزومة السمك فى رمضان ولا اروع
ثانيا السمك 
اول نوع السمك المقلى طبعا كلنا عرفين طرقته هو سمك فليه تبلته وبعدين حطيته فى دقيق وقليته
عزومة السمك فى رمضان ولا اروع
تاني نوع سمك مشوى بالزيت والليمون عبارة عن سمكتين بوري تبلتهم وبعدين حطيتهم فى الصنيه وفتحتهم بالسكينة من فوق عشان يستوو كويس وحطيت عليهم زيت وليمون وعلى الفرن وادى الصورة
عزومة السمك فى رمضان ولا اروع
واخير سمك بوري مشوى 
طبعا اتبل بالطريقة العادية بس وانا بشويه على النار بحط جواه سلطة خضرا بتخلى طعمه جميل جدا
عزومة السمك فى رمضان ولا اروع
والرز بقى عملته بالجمبرى ودى طريقته هنا
http://forums.fatakat.com/thread4092204
وادى صورته
عزومة السمك فى رمضان ولا اروع
وكمان اجمد حاجة بحبها فى عزومة السمك شوربة السي فود وطريقتها هنا
شوربة السى فود بتاعة المطاعم و اتحدى بيها احسن مطعم اسماك
وادي صورها
عزومة السمك فى رمضان ولا اروع

واخيرا المقبلات
انا معملتش سلطة طحينة مش عارفة ازاى تاهت عن بالى دى 
عملت سلطة خضرا
عزومة السمك فى رمضان ولا اروع
وبدنجان مخلل
عزومة السمك فى رمضان ولا اروع
وبطاطس مخللة وطريقتها هنا
http://forums.fatakat.com/thread3494505

عزومة السمك فى رمضان ولا اروع
وطماطم مخللة وطريقتها هنا
http://forums.fatakat.com/thread667419
عزومة السمك فى رمضان ولا اروع
اه صحيح نسيت الخشاف

ودلوقتى صور تجميعية للسفرة على بعضها
عزومة السمك فى رمضان ولا اروع
عزومة السمك فى رمضان ولا اروع
عزومة السمك فى رمضان ولا اروع
يا رب تكون عجبتكم ومتنسوش التقيم ودعوة حلوة فى الشهر الكريم


احصل على نظام المراقبة الخاص بك الان

طريقة تحضير السمك البلطى فى الصلصة......




طريقة تحضير السمك البلطى فى الصلصة





اكلات رمضانية 2014 طريقة تحضير 1371853349231.jpg


المقآآدير 

مقادير عمل السمك البلطى فى الصلصة

  • 4/1 كوب زيتون أسود - منزوع النوى و مقطع انصاف
  • ملح و فلفل
  • 2 ملعقة كبيرة ثوم - مفروم ناعم
  • 2/1 كوب عصير ليمون
  • 2 ملعقة كبيرة زيت ذرة -
  • 1 حبة فلفل أخضر - كبيرة مقطعة عيدان رفيعة
  • 1 كجم سمك بلطى
  • 3/1 كوب معجون طماطم
  • 2 حبة بصلة - متوسطة
طريقة التحضير

طريقة تجهيز وتحضر السمك البلطى بالصلصة

يغسل السمك جيدا. يوضع السمك في صينية للفرن و يتبل بعصير الليمون والملح والفلفل و يترك لمدة ساعة.
يقطع البصل الى شرائح ثم تقطع كل شريحة الى نصفين. يسخن الزيت في طاسة غير لاصقة على نار متوسطة. يضاف البصل و الفلفل و الثوم ويقلب لمدة دقيقتين. يضاف 4/1 كوب ماء و معجون الطماطم و الزيتون وتترك لتغلى.
تصب الصلصة لتغطي السمك في الصينية . توضع في الفرن في حرارة 
متوسطة لمدة 30-35 دقيقة حتى ينضج السمك. يقدم فورا.

الأحد، 29 يونيو 2014

خشاف الفواكه والمكسرات..........



 يعتبر هذا الطبق من الأطباق المشهورة خاصة في شهر رمضان ... طبق مفيد غني بالألياف والمعادن 





التصنيف: حلويات  
النوع: شرقية
العدد: 6 أشخاص



المقادير:
1 قطعة قمر الدين مقطع مربعات صغيرة
10 حبة قراصيا مقطع أرباع
10 حبة تين مجفف مقطع أرباع
10 حبة مشمش مقطع أرباع
1/2 كوب زبيب
2 ملعقة كبيرة سكر
4 كوب ماء
1 ملعقة كبيرة ماء زهرأو ماء ورد
1/4 كوب صنوبر
1/4 كوب لوز مقشر مقطع أنصاف
1/4 كوب فستق حلبي


 1. ضعي القمرالدين في طبق زجاجي عميق، أضيفي القراصيا، التين، المشمش، الزبيب والسكر،أضيفي الصنوبر،اللوز والفستق، قلبي المواد لتختلط .





2. أضيفي الماء وماء الزهر، قلبي المواد جيدا لتختلط ، إتركي الفواكه المجففة والمكسرات منقوعة لعدة ساعات إلى أن تصبح طرية ولينة. 

 3. إسكبي الخشاف في أطباق فردية، ضعي الخشاف بالثلاجة لعدة ساعات أو طوال الليل إلى أن يصبح باردا، وزعي فوقها بعض المكسرات وقدميه باردا.












وصحتين وهنا

سمك بوري حكاية......




سمك بوري حكاية
ودي صورة تسخين كده للوجع

سمك بورى مشوى بالمشروم والفلفل مع أرز بالكارى والبقدونس

نبدا بقي بسم الله
مقادير السمك البورى المشوى بالمشروم والفلفل
المقادير
- سمك بورى
- بصل شرائح
- فلفل الوان شرائح
- مشروم شرائح
- بقدونس - شرائح طماطم
- عصير ليمون
- ثوم مفروم - كمون
- بهارات سمك
- ملح - فلفل
- زيت زيتون

سمك بورى مشوى بالمشروم والفلفل مع أرز بالكارى والبقدونس

الطريقة

نفتح السمكه مثل السنجارى تماما ونضعها على ورقة سلفر فى صينيه ثم نضع فى طاسه الزيت مع المشروم 

والفلفل والبصل والثوم والبهارات ونقلب حتى يتشوح قليلا ثم نضع الطماطم وعصير الليمون والبقدونس ثم 

نضعهم على وجه السمك ونضعهم فى الفرن حتى ينضج 

سمك بورى مشوى بالمشروم والفلفل مع أرز بالكارى والبقدونس

نيجي بقي للارز
مقادير لأرز بالكارى والبدونس
كوب ارز مغسول
- 2 كوب ماء
ملح - فلفل
- ملعقتين زيت
- بصلة مفرومة
- ملعقة كارى
- ملعقة كركم


سمك بورى مشوى بالمشروم والفلفل مع أرز بالكارى والبقدونس

الطريقه

نضع الزيت مع البصل على النار حتى ياخذ لون ذهبى ثم نضع الارز ونقلب ثم نضع الملح والفلفل والكركم 

والبقدونس ونضع الماء ونقلب ونتركه على نار هادئه حتى ينضج ثم يقدم بجانب السمك 


سمك بورى مشوى بالمشروم والفلفل مع أرز بالكارى والبقدونس

ارز السمك البنى.....


ارز السمك البنى.....

المقادير
*ارز
*زيت


*وملح
*وبصل حسب الرغبه
*وفصين توم


الطريقه :
*يقطع البصل بس ياريت البصل يكون كتير بس مش كتير لدرجة أنك تملى الدنيا بصل يعنى لو هتعملى كيلو رز يبقى 4 بصلات لو حبيتى تزويدى براحتك
* وتحمرى البصل فى الزيت كويس اوى بس مش تحرقيه وبعدين تحطى التوم ويبقى أحلى لو بقيتى شويه حشو من حشو السمك وحطيتها على البصل
* وبعدين حطى عيار ماء الرز لحد ما تغلى وبعدين حطى الرز وطبعا متنسيش الملح
وتسويه زى الرز العادى

طريقة عمل شوربة السمك......



طريقة عمل شوربة السمك






المقادير
  • ليمون عصير, حبة
  • صلصة الطماطم ,4 ملعقة كبيرة
  • بطاطا مقطعة مكعبات,2 حبة
  • ثوم مفروم ناعم,3 فص
  • بصل مفروم ناعم, بصلة كبيرة
  • ملح , حسب الرغبة
  • زيت زيتون ,6 ملعقة كبيرة
  • فلفل , حسب الرغبة
  • جوزة الطيب , حسب الرغبة
  • مرقة سمك , حسب الرغبة
  • السمك فيليه,5 شرائح
  • بقدونس مفروم, حسب الرغبة
  • الجزر ,2 حبة
طريقة التحضير

- يسخن القليل من الزيت في وعاء على النار

- يضاف البصل والثوم  المفرومين بشكلٍ ناعم ويقلب حتى يذبل الخليط
 
- نضيف  قطع البطاطا والجزر المقطعة لمكعباتٍ صغيرةٍ وصلصة الطماطم، وتقلب المحتويات، ثم نتركها على النار حتى تتجانس المحتويات
 
- يضاف عصير الليمون وقطع السمك الفيليه ، ثم تتبل بالملح والفلفل وجوز الطيب
 
- توضع المرقة مع صلصة الطماطم في وعاءٍ آخرٍعلى النار، وتترك حتى تغلي، ثم تضاف على السمك ويترك حتى يتجانس مع خليط السمك
 
- تقدم شوربة السمك وتزين بالبقدونس المفروم

طريقة عمل السمك السنجاري ........





طريقة عمل السمك السنجاري  ويا رب تعجبكم




طريقة عمل السمك السنجاري عمايل إيديا وحيا عنايا
المقادير


كيلوا سمك بوري

2 حبه طماطم كبيرة شرائح 
1 بصلة كبيرة شرائح 
2 فلفل رومي كبيرة شرائح 
1 ملعقة كبيرة ثوم مفروم ناعم 
نصف كوب خل 
ربع كوب زيت زيتون 
2 ملعقة صغيرة ملح 
1 ملعقة صغيرة فلفل أسود 
1 ملعقة صغيرة كمون

الطريـــــــــــــــــقة

نخلط جميع المقادير السابقة مع بعضها وتقسم إلي قسمين 
ودي شكل الخلطة 
طريقة عمل السمك السنجاري عمايل إيديا وحيا عنايا


ودة السمك بعد تنظيفة

طريقة عمل السمك السنجاري عمايل إيديا وحيا عنايا

توضع نصف كميه الخلطة في قاع الصينيه حتي لا يحرق السمك

طريقة عمل السمك السنجاري عمايل إيديا وحيا عنايا


ثم نحشي السمك من الخلطة ونرصة في الصينيه



طريقة عمل السمك السنجاري عمايل إيديا وحيا عنايا

ثم باقي الخلطة توضع فوق السمك للحفاظ علي رطوبته

ثم توضع في فرن متوسط الحرارة حتي يتم النضج حوالي نصف ساعة

طريقة عمل السمك السنجاري عمايل إيديا وحيا عنايا

وهذا شكلة بعد خروجة من الفرن


طريقة عمل السمك السنجاري عمايل إيديا وحيا عنايا


ثم يقدم مع أرز مصري مع سلطة خضراء وطحينه
وبالهناء والشفاء

المشاركات الشائعة

أرشيف المدونة الإلكترونية