الخميس، 3 أبريل 2014

حيوانات تتفنن في صيد فرائسها......

حيوانات تتفنن في صيد فرائسها....



تمتلك الحيوانات المختلفة طرقاً متعددة للإمساك بفرائسها،
وتعتمد معظمها على عضلاتها أو سرعتها في الحصول على وجباتها،
وإذا لم يكن لها عضلات فهي تلجأ إلى الحيل،
فتعالوا نتعرف على 10 من أغرب طرق الإيقاع بالفرائس.
1 السمك الرامي
 
من أغرب وسائل الصيد التي يمكن مشاهدتها 
هي التي يستخدمها السمك الرامي،
حيث تقوم باصطياد الحشرات المتواجدة على النباتات الموجودة
على ضفاف الأنهار والبحيرات من خلال إطلاق سهم مائي
رفيع قد يصل في بعض الأحيان إلى 5 أمتار بواسطة تجويف
داخل فمها لتقع الحشرة في المياه وتحصل السمكة على وجبتها، 
وهي ما تعد مسافة كبيرة بالنسبة
لسمكة يتراوح طولها ما بين 3 – 5 سم فقط.
2 حريش الأمازون العملاق
 
حريش الأمازون العملاق ـ أو أم أربعة وأربعين الأمازونية ـ
من الكائنات الخطيرة في اصطياد فرائسها،
فهو يتعلق بأسقف الكهوف ويستخدم مخالبه السامة 
في طعن الخفافيش التي تمر به متسبباً في شللها 
ليتمكن بعد ذلك من أكل خفاش كامل في ساعة واحدة.
3 روبيان المانتيس
 
يملك روبيان المانتيس لقب أسرع قبضة في مملكة الحيوان،
حيث تصل سرعة قبضته إلى 80 كم/ساعة ما يساعده
على التمكن من فرائسه بعد بضعة لكمات سريعة 
تجعلها غير قادرة على القيام بأي حركة.
4 عنكبوت تراب دور
 
يختبئ عنكبوت ” trap-door” في نفق خلف مجموعة 
من الأغصان وأوراق النباتات، وبمجرد إحساسه باقتراب 
حشرة فإنه يقوم بالهجوم عليها من خلف الأوراق وسحبها إلى النفق ليأكلها.
5 سمكة التنين
 
ترى سمكة التنين كل ما حولها باللون الأحمر 
وذلك بفضل عضو أسفل عينها يطلق ضوءاً بذلك اللون 
يمكنها من جذب ضحاياها إلى الظلام ـ حيث تختبئ ـ قبل أن تفترسها.
6 أفعى المياه ذات المجسات
 
من المعروف أن السمك يقوم كرد فعل تلقائي بتغيير
وجهته للاتجاه المعاكس عند الشعور باضطراب في الماء،
وهو ما تستغله الأفعى ذات المجسات لصيد فرائسها،
حيث تموضع نفسها ليكون ذيلها في ناحية اتجاه السمكة 
ورأسها في الاتجاه المعاكس، 
ثم تقوم بتحريك ذيلها لتشعر السمكة بالاضطراب 
وتذهب ناحية الاتجاه المعاكس لتجد نفسها داخل فم الأفعى.
7 الحوت القاتل
 
بعدما ينجح الحوت القاتل في دفع سمكة القرش 
لسطح المياه يقوم بصفعها بسرعة لتنقلب رأساً على عقب،
ما يجعلها في حالة من الشلل نتيجة انقلابها
ثم يجذبها لتتحول سمكة القرش من عدو شرس إلى وجبة سهلة له.
8 سحلية السلامندر
 
للحصول على وجبة سريعة، تقوم سحلية السلامندر بقذف 
لسانها اللاصق للأمام بسرعة 24 كم/ساعة وذلك بفضل 
آلية قذف اللسان الموجودة بفم السحلية تمكنه من الوصول 
للأمام بسرعة أكبر مما يمكن لعضلة اللسان وحدها الوصول إليها.
9 الإنقليس الرعاد
 
وهو نوع من الأسماك الطويلة والرفيعة التي يمكنها إطلاق
شحنة كهربائية تصل لأكثر من 600 فولت، 
ما يشير بوضوح إلى أنها تستخدم أسلوب الصعق الكهربائي لصيد فرائسها.
10 الحوت الأحدب
 
يقوم الحوت الأحدب الضخم بتتبع سرب من الأسماك
ليدفعه إلى سطح الماء قبل أن تقوم مجموعة من الحيتان 
بإطلاق حلقة من الفقاعات حول السرب لمحاصرتها، 
وعندما يتم إحكام الحصار تقوم الحيتان بكل بساطة 
بالاندفاع نحو السرب فاتحة فمها لابتلاع أكبر قدر ممكن منها.

طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور

طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور 

274
27 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
طريقة عمل الفسيخ فى البيت من مطبخ رشا موسى
اولا عشان نعمل فسيخ في البيت صح لازم السمك يكون طاااااااااااااازة جدا جدا زى ما احنا شيفين كده الخياشيم لونها ايه والسمكة مسكة نفسها كويس
1 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
لازم نغسل السمك كويس جدا جدا من الخياشيم
2 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
وده شكل السمك بعد الغسل الجيد
 .
3 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
4 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
نترك السمك فى مصفة لمدة 8 ساعات على الاقل وتكون الراس تحت والديل فوق عشان يصفى اى ماء او دم
وهنا شكل السمك بعد 8 ساعات نشف ازى نحطه على ورق ابيض عشان يشرب منه اى سوائل لسة موجودة لمدة 8 ساعات تانى
6 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
تحشى بقى الخياشيم بالمنديل الورق عشان تشرب اى دم او سوائل
7 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
8 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
شكل السمك بعد 24 ساعة بظبط ومتخفيش خالص انه يبظ منك ابدا ابدا هو بيتعمل كده
9 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
\ كل سمكة هتاخد منك 3 معالق كبيرة ملح + ربع معلقة شطة
10 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
3/4 كوب زيت درة\
11 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
هنا بقى السمك والزيت واكياس بلاستك نظيفة
12 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
نحشى الخياشيم بالملح كويس جدا جدا
13 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
14 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
وندخل السمكة فى الكيس
ملحوظة كل سمكة فى كيسة لوحدها
15 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
ثم نضيف على جسم كل سمكة ربع كوب زيت ونقفل الكيس كويس جدا مع تخريج اى هواء فى الكيس
16 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
هنا خالص كل السمك كل سمكة فى كيس وندخل كل كيس فى كيس تانى بس بالعكس يعنى من نحيات الديل
17 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
ونلف ال3 اكياس فى اكتر من كيس تانى حوالى 5 اكياس
18 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
لازم يكون عندك علبة ليها غط محكم نلبسها كيس جوه كيس
19 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
وندخل السمك ونقفل الاكيس كويس مع تخريج الهواء
بشكل ده .
20 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
ونقفل العلبة كويس
21 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
ونحط العلبة فى كيس عشان مايكونش فى اى ريحة خالص ونحتفظ بيها فى دولب المطبخ وبعد 3 ايام نقلب العلبة على جنب تانى وكل يوم نقلبها مرة على جنب اخر يستوى بعد 8 الى 15 يوم
22 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
شكل السمك والله بعد 8 ايام بظبط
23 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
24 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
انا بحب اغسل السمك بعد ما ازيل القشر من عليه وامسح السمكة كويس من الماء بالمنديل بشكل ده ونفتحها ونضف البطن والدماغة ونضيف ليها عصير ليمون وزيت وتقدم مع البصل واليمون
25 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
بعد ما فتحتها هاااااااااااااااااااااا ايه رايكم في شكل اللحم بتعها

26 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
27 طريقة عمل الفسيخ فى البيت بالصور من مطبخ رشا موسى %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
طريقة عمل الفسيخ فى البيت من مطبخ رشا موسى الوصفه من
-

فسيخ ام مصريه او الصح حماه مصريه

فسيخ ام مصريه او الصح حماه مصريه(ابقوا ادعولنا )



المكونات:

سمك بوري" الكيلو سمكتين"

نص كيس ملح خشن

2 معلقه كبيره شطه

و اكياس جديده

و حته قماش


الطريقه:

اول حاجه نجيب السمك طازه ... و حطي 100 خط علي طازه

و مانغسلوش و مانعملش فيه اي حاجه 

فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *


و بعدين نجيب جرنان و نحط عليه السمك بالشكل ده

فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *

لحد مايصفي كل الدم

لمده لا تقل عن 12 ساعه

يعني تحطيه بالليل و تعمليه الصبح



فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *



وبعدين تجيبى الشطة والملح

فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *



وبعدين تفتحى خياشيم السمكة كده على الأخر
شايفاها حمرا أزاى لأنها طازه


فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *



و بعدين نحشي خياشمها دي بالملح و الشطه

تجيبي الملح و الشطه و تلخبطيهم علي بعض

و بعدين تحشي لحد ما تحسي انها هاتفرقع و تضغطي عكده بصوابعك علي الخياشيم المحشيه دي

هتلاقي الملح بيخش لجوه كده و بيتكبس

كده زي الصوره
فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *
و تعملي كده في كميه السمك اللي عاندك

و بقي شويه من الملح و الشطه دول...

هاقولك هانعمل بيهم ايهحلو ..... حلو

تجيبي بقي كيس نايلون و تحطي فيه شويه ملح و شطه كده

بس ماتحطيش اكتر من سمكتين في الكيس الواحدفسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *

اهو الكيس فوق

تعالي بقي نحط السمك بعد ماحشيناه
واحده عكس التانيه

كده زي الصوره فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *

و نروح رشين عليه شويه كمان من الملح و الشطه

و نربط الكيس الاولاني كويس قوي

و نلفه في كيس نايلون تاني

فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *

و بعين تلفيه في كذا كيس 

يعني حوال 5 كده

و بعدين اخر حاجه نلفه في مشمع

او كيس تخين علشان مايطلعش ريحه

كده

فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *


و بعدييييييييييييييييييييييييييين بقي

نحطه في حته كده بعيد شويه

يعني في درفه مطبخ اللي تحت

او اللي عندها دولاب بلكونه

او اي حته مداريا


بصي بقي ركزي شويه معايا

احنا مش هانفتح الفسيخ خالص

اول 3 ايام.... مش هانيجي جانبه خالص

من بدايه اليوم الرابع لحد اليوم 15

كل يوم نقلبه مره

و هو ملفوف زي ماهو 

يعني بنقلب اللفه كلها

الكيس كله

ازاي بقي

هو دلوقتي معدول نقوم محركينه كده كأنه نام علي الجنب الشمال

و بكره نخليه ينام علي بطنه

و بعده نخليه علي الجنب اليمين

و بعده نخليه تاني يتعدل

يعني بيلف

كل يوم حركه واحده بس

يعني اول ماتصحي الصبح حركيه و انسيه بقي لحد تاني يوم الصبح

الحركه دي مهمه قوي

لانها بتخليه يستوي

طيب هايطلع ريحه... اه هايطلع ريحه بس اول تلات ايام بس

و بعدين هايبقي فيه ريحه... اه بس خفيفه قوي

طيب خلصو ال15 يوم

تكوني بقي مجهزه القعده

بصل اخضر و عيش و ليمون و ياسلام بقي لو عودين نعناع علشان الشاي اللي بعده

و هاوريكو صورته حالا

استنوني
تعالي شمي بقي" قاصدي " شوفي الصور


ده شكله لما فتحته بعد 15 يوم

و شلت كيس ورا كيس ورا كيس

ياااااااه

كتير قوي

المهم... اهه شكله قبل ما اطلعه من اخر كيس

فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *

اهو بقي يا ستي الفسيخ

و دي بقي لما طلعتو من الكيس

بس اهم حاجه خلي بالك افرشي جرنان واعملي احتياطاتك

فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *


طبعا تجيبي سكينه و تشيلي كل القشر بتاعه

و بعدين تبلي ايدك ميه و تمسحي الفسيخه كده من برا ..

علشان تشيلي القشر اللي لازق عليها

و بعدين تقطعي راسها و ترميها

و بعدين تفتحيها كده و تشيلي بطنها

و بيبقي شكلها كده
فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *

ها ايه رأيكو

رووووووووووووووووووووووعه

و ريحته تجنن

شايفين اللون يا بنات

و اييييييييييييييه بقي كريمه

لحمه دايب جدا

و دي صوره كمان

فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *

مستنيه رأيكو

و كمان التقيم" طماعه"

المشاركات الشائعة

أرشيف المدونة الإلكترونية