ارز بالجمبري بالكاري........
ارز بالجمبري بالكاري : المقادير
4كوب رز مصرى
كيلو جمبرى متقشر طبعا
كارى_فلفل اسمر_كمون
2فلفل رومى او حراق حسب الرغبه
2بصل كبيره
3مكعبات مرق دجاجالطريقه بقى هنحضر حله للرز وطاسه للجمبرى بس تكون غويطه هنحط الاتنين على النار ونحط هنا زيت وهنا زيت ونقطع بصله هنا وبصله هنا ونحمر مع البصل الفلفل الاخضر وطبعا نقطعه زى البصل وده طبعا اختيارى ممكن نستغنى عنه المهم لما البصله تصفر نحط اربع كوبايات ميه للرز طبعا فى الحله وفى الطاسه هنحط الجمبرى ونحط على الميه معلقه كبيره كارى عشان الرز يبقى لونه اصفر ومعلقه صغيره كمون وشويه فلفل ونملحه بمكعبات مرقه الدجاج نحط على الميه 2 مكعب وعلى الجمبرى مكعب واحد مرقه دجاج ومعلقه كارى وكمون وفلفل نفس مقادير الرز ونقلبه ونوطى عليه ونقلبه كل شويه عشان ميلزقش وهو طبعا هينزل ميه نسيبها لحد ماتنشف وطبعا هيبقى فى صوص خفيف وبعد ماالرز يستوى هنحط فى الطبق الاول الرز وعليه الجمبرى بالصوص بتاعه على الوش وبالهنا والشفا متنسوش بقى وانتو بتاكلو تدعولى
ارز بالجمبري بالكاري : المقادير
4كوب رز مصرى
كيلو جمبرى متقشر طبعا
كارى_فلفل اسمر_كمون
2فلفل رومى او حراق حسب الرغبه
2بصل كبيره
3مكعبات مرق دجاجالطريقه بقى هنحضر حله للرز وطاسه للجمبرى بس تكون غويطه هنحط الاتنين على النار ونحط هنا زيت وهنا زيت ونقطع بصله هنا وبصله هنا ونحمر مع البصل الفلفل الاخضر وطبعا نقطعه زى البصل وده طبعا اختيارى ممكن نستغنى عنه المهم لما البصله تصفر نحط اربع كوبايات ميه للرز طبعا فى الحله وفى الطاسه هنحط الجمبرى ونحط على الميه معلقه كبيره كارى عشان الرز يبقى لونه اصفر ومعلقه صغيره كمون وشويه فلفل ونملحه بمكعبات مرقه الدجاج نحط على الميه 2 مكعب وعلى الجمبرى مكعب واحد مرقه دجاج ومعلقه كارى وكمون وفلفل نفس مقادير الرز ونقلبه ونوطى عليه ونقلبه كل شويه عشان ميلزقش وهو طبعا هينزل ميه نسيبها لحد ماتنشف وطبعا هيبقى فى صوص خفيف وبعد ماالرز يستوى هنحط فى الطبق الاول الرز وعليه الجمبرى بالصوص بتاعه على الوش وبالهنا والشفا متنسوش بقى وانتو بتاكلو تدعولى
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق