طبعا هتشتريسمك بوري (الكمية دي كيلو ونص ياقمر)
هتنضفيه زي الشاطرة كده وتغسليه بالملح والخل والدقيق زي كده
وبعدين هتحضري الخلطة بتاعته وهية عبارة عن الأتي
طماطماية واحدة متوسطة متقطعة مكعبات- بصلة متوسطة مكعبات - جزرة صغيرة مبشورة - فلفل رومي واحدة متوسطة متقطعة - عصير ليمون - بقدونس وكسبرة مفرومة - 6فصوص ثوم
اخلطيهم مع بعض وضيفي عليهم ياقمر الملح والكمون والشطة زي كده
هاتي بقى السمك وقسمي الخلطة على عدد السمكات اللي عندك وحطي الخلطة في بطن السمكة زي كده
ولما تخلصي حشو كل السمكات رصيهم في صينية عكس بعض وتسيبي فراغ قليل بين كل سمكة والتانية علشان الحشو اللي جوة السمكة يستوي هوة كمان
وياريت الصينية تبقى على أد السمك ماتبقاش كبيرة قوي زي كده
طبعا باقي الخلطة تدهني بيها وش السمكة مع شوية زيت صغيرين وبعدين تدخلي الصينية الفرن على درجة حرارة فوق المتوسطة(عالية بس مش قوي )لغاية ما السمك ينزل ميته ويرجع يشربها تاني والسمكاية جسمها يتحمر
طبعا على مالسمك يستوي هنعمل سلطة الطحينة
هتجيبي فص ثوم واحد وواحدة فلفل رومي صغيرة وتفرميهم ناعم قوي وتحطي عليهم ملح وكمون وشطة وعصير ليمون زي كده
وتضيفي عليهم الطحينة وشوية مية زي كده
قلبيهم بقى حلو قوي وضيفي مية لغاية ماتوصلي للقوام اللي بتحبيه للسلطة وظبطي الملح وحطي السلطة في طبق التقديم بقى وزوقيه بالبقدونس ياقمر زي كده
أهم حاجة في الأكل الشكل النهائي يافتوكات والذوق مهم جدا علشان منظر الأكل على السفرة بيفرق كتيييييييييييييييير قوي
هتنضفيه زي الشاطرة كده وتغسليه بالملح والخل والدقيق زي كده
وبعدين هتحضري الخلطة بتاعته وهية عبارة عن الأتي
طماطماية واحدة متوسطة متقطعة مكعبات- بصلة متوسطة مكعبات - جزرة صغيرة مبشورة - فلفل رومي واحدة متوسطة متقطعة - عصير ليمون - بقدونس وكسبرة مفرومة - 6فصوص ثوم
اخلطيهم مع بعض وضيفي عليهم ياقمر الملح والكمون والشطة زي كده
هاتي بقى السمك وقسمي الخلطة على عدد السمكات اللي عندك وحطي الخلطة في بطن السمكة زي كده
ولما تخلصي حشو كل السمكات رصيهم في صينية عكس بعض وتسيبي فراغ قليل بين كل سمكة والتانية علشان الحشو اللي جوة السمكة يستوي هوة كمان
وياريت الصينية تبقى على أد السمك ماتبقاش كبيرة قوي زي كده
طبعا باقي الخلطة تدهني بيها وش السمكة مع شوية زيت صغيرين وبعدين تدخلي الصينية الفرن على درجة حرارة فوق المتوسطة(عالية بس مش قوي )لغاية ما السمك ينزل ميته ويرجع يشربها تاني والسمكاية جسمها يتحمر
طبعا على مالسمك يستوي هنعمل سلطة الطحينة
هتجيبي فص ثوم واحد وواحدة فلفل رومي صغيرة وتفرميهم ناعم قوي وتحطي عليهم ملح وكمون وشطة وعصير ليمون زي كده
وتضيفي عليهم الطحينة وشوية مية زي كده
قلبيهم بقى حلو قوي وضيفي مية لغاية ماتوصلي للقوام اللي بتحبيه للسلطة وظبطي الملح وحطي السلطة في طبق التقديم بقى وزوقيه بالبقدونس ياقمر زي كده
أهم حاجة في الأكل الشكل النهائي يافتوكات والذوق مهم جدا علشان منظر الأكل على السفرة بيفرق كتيييييييييييييييير قوي
أعتقد كده السمك استوى
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق