السبت، 5 أبريل 2014

صنية سمك بورى مالهاش حل............


                                           

طبعا هتشتريسمك بوري (الكمية دي كيلو ونص ياقمر)

سمك بوري في الفرن ملوش حل

هتنضفيه زي الشاطرة كده وتغسليه بالملح والخل والدقيق زي كده

سمك بوري في الفرن ملوش حل

وبعدين هتحضري الخلطة بتاعته وهية عبارة عن الأتي
طماطماية واحدة متوسطة متقطعة مكعبات- بصلة متوسطة مكعبات - جزرة صغيرة مبشورة - فلفل رومي واحدة متوسطة متقطعة - عصير ليمون - بقدونس وكسبرة مفرومة - 6فصوص ثوم 

سمك بوري في الفرن ملوش حل

اخلطيهم مع بعض وضيفي عليهم ياقمر الملح والكمون والشطة زي كده

سمك بوري في الفرن ملوش حل

هاتي بقى السمك وقسمي الخلطة على عدد السمكات اللي عندك وحطي الخلطة في بطن السمكة زي كده

سمك بوري في الفرن ملوش حل

ولما تخلصي حشو كل السمكات رصيهم في صينية عكس بعض وتسيبي فراغ قليل بين كل سمكة والتانية علشان الحشو اللي جوة السمكة يستوي هوة كمان
وياريت الصينية تبقى على أد السمك ماتبقاش كبيرة قوي زي كده

سمك بوري في الفرن ملوش حل
طبعا باقي الخلطة تدهني بيها وش السمكة مع شوية زيت صغيرين وبعدين تدخلي الصينية الفرن على درجة حرارة فوق المتوسطة(عالية بس مش قوي )لغاية ما السمك ينزل ميته ويرجع يشربها تاني والسمكاية جسمها يتحمر 
طبعا على مالسمك يستوي هنعمل سلطة الطحينة

هتجيبي فص ثوم واحد وواحدة فلفل رومي صغيرة وتفرميهم ناعم قوي وتحطي عليهم ملح وكمون وشطة وعصير ليمون زي كده

سمك بوري في الفرن ملوش حل

وتضيفي عليهم الطحينة وشوية مية زي كده

سمك بوري في الفرن ملوش حل

قلبيهم بقى حلو قوي وضيفي مية لغاية ماتوصلي للقوام اللي بتحبيه للسلطة وظبطي الملح وحطي السلطة في طبق التقديم بقى وزوقيه بالبقدونس ياقمر زي كده

سمك بوري في الفرن ملوش حل

أهم حاجة في الأكل الشكل النهائي يافتوكات والذوق مهم جدا علشان منظر الأكل على السفرة بيفرق كتيييييييييييييييير قوي




أعتقد كده السمك استوى
أنا طلعته من الصينية وحطيته في طبق التقديم وزوقته وده الشكل النهااااااائي ياقمراتايه الجمال دهايه الجمال دهاتفضلوا مدوا ايديكم بقى دي احلوت قوي
سمك بوري في الفرن ملوش حل

مش عارفة أوصفلكم الطعم رااااااااااائع جدا ولا تتعبي نفسك في الشوي ولا تجيبيه من برة وانت مش ضامنة نضافته هنا كله تمام وزي الفل 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

المشاركات الشائعة

أرشيف المدونة الإلكترونية