الاثنين، 10 مارس 2014

طريقة السالمون المشوى احلى والذ الاكلات

(طريقة السالمون المشوى احلى والذ الاكلات)

مقاديرالسلمون المشوي
1 1?2 كيلوغرام سمك السلمون، فيليه
2 1?2 كوب بقسماط أو كعك مطحون
4 فص ثوم، مفروم فرماً ناعماً
2 ملعقة كبيرة جبن بارميزان، مبشور
2 ملعقة صغيره بقدونس يابس، أو 1/2 ملعقة طازجة           
1 ملعقة صغيره زعتر مجفف
1 ملعقة صغيره إكليل الجبل المجفف، والمطحون
2 ملعقة كبيرة زبدة، مذوّبة
5 ملعقة كبيرة زيت نباتي
1?2 ملعقة صغيره ملح
1?4 ملعقة صغيره فلفل أسود
طريقة تحضيرالسلمون المشوي
1.حمي الفرن على درجة 180 درجة مئوية 350 ف
2.غطّي قعر صينية بورقة من الألمنيوم ثم اسكبي عليها ملعقتين كبيرتين من الزيت.
3.ضعي قطع سمك السلمون في الصينية وأضيفي عليها 3 ملاعق كبيرة أخرى من الزيت.
4.في وعاء، امزجي البقسماط، الثوم، الجبنة، البقدونس، الزعتر، إكليل الجبل، الملح والفلفل. ثم اخلطي هذا المزيج مع الزبدة المذوّبة واسكبي الخليط فوق السمك.
5.ضعي الصينيّة في الفرن وإشوي السمك حتى ينضج
.طريقة السالمون المشوى احلى والذ  طريقة السالمون المشوى احلى والذ الاكلات
 الصورة طريقة السالمون المشوى احلى والذ u طريقة السالمون المشوى احلى والذ الاكلات

شوربة سي فود

شوربة سي فود


اضغط هنا لتكبير الصوره
شوربة سي فود». شوربة فاكهة البحر

* المقادير:
ـ ربع كيلو جمبري.
ـ حبة سبيط (حبار) متوسطة الحجم ومقطعة مكعبات صغيرة.
ـ ربع كيلو لحم سمك من دون شوك مقطع مكعبات.
ـ لحم كابوريا مقطع.
ـ عدد من قواقع الجندوفلي (محار).
ـ 2 ملعقة كبيرة دقيق.
ـ 1 ملعقة زيت.
ـ نصف كوب حليب.
ـ 1 بصلة صغيرة.
* طريقة التحضير:
1 ـ يغلى الماء وتوضع به السبيط (الحبار)، والبصلة لمدة 5 دقائق.
2 ـ يوضع الجمبري والكابوريا والجندوفلي (المحار)، ويقلب لمدة 5 دقائق أخرى.
3 ـ يوضع السمك مع الخليط السابق حتى نضجه.
4 ـ يصفى المزيج مع الاحتفاظ بالمرق.
5 ـ توضع ملعقة الزيت والدقيق في وعاء ويقلب حتى يصفر لونه قليلا.
6 ـ نأخذ 2 كوب شوربة ونضعهما بسرعة على الدقيق مع التقليب المستمر، ثم نضيف الحليب.
7 ـ نضع المكونات البحرية المسلوقة في الحساء ونقلبها جيداً، ثم نضيف الملح حسب الرغبة.
8 ـ نترك الشوربة على نار هادئة حتى يثقل قوامها نوعا ما وتقدم ساخنة.

الأوميجا 3 مفيد لمقاومة الزهايمر



  الفوائد الصحية لتناول الأسماك
لمن يخشى على نفسه من الإصابه بمرض الزهايمر – فقدان الذاكرة – ما عليه سوى تناول المواد الغذائية الغنية بـ الأوميجا 3 ، فقد كشفت دراسة علمية حديثة أن الأحماض الدهنية “أوميجا 3″ تساهم في منع الإصابة مرض الزهايمر، حيث قام باحثون من جامعة كولومبيا بنيويورك،على مدار أكثر من عام بمتابعة العادات الغذائية ل1219 شخصا، تجاوزت أعمارهم سن 65 عاما، ثم اخضعوا لاختبارات لتحديد مستوى بروتين يسمى “بيتا اميلويد.
وكما ورد الخبر في ” أخبار مصر ” فأن هذا البروتين يرتبط بمشاكل الذاكرة ومرض الزهايمر وقد اكتشف العلماء أن المشاركين الذين تناولوا أغذية غنية بالأوميغا 3 ، تراجعت بحدة مستويات البروتين في دمائهم، وبلغ التراجع ما بين 20 إلى 30 في المائة مع كل غرام واحد من “أوميغا”
تتم إضافته إلى نظامهم الغذائي، والغرام الواحد هنا يعادل حفنة من الجوز، أو نصف قطعة من سمك السلمون.
وقال د. نيكولاوس سكارميس، من المركز الطبي لجامعة كولومبيا، والذي قاد فريق البحث: “كلما استهلكت المزيد، انخفض معدل بروتين أميلويد.”
وتعد هذه الدراسة تأكيد لدراسات أخرى أثبتت أن تناول الأوميغا 3 بصورة مستمرة يحمي من عوارض فقدان الذاكرة بصورة جزئية أو كلية وما يعرف بمرض الزهايمر، بالإضافة إلى تنشيط الدماغ والتفكير.
ويشار إلى أن الأسماك، خصوصاً سمك السلمون، تحتوي على مجموعة من الفيتامينات والبروتينات بالإضافة إلى الأحماض الدهنية المفيدة مثل أوميغا 3.

الجمبرى المقلى

الجمبرى المقلى


يقشر ماعدا الذيل بيدي شكل شيك خالص 
نغسله كويس ونتبله بالتتبيله دي
ملح +فلفل+كمون+ثوم+بقدونس+شبت+فلفل اخضر+ماء بسيط جدا+عصير ليمون+ كرفس+م زيت في الخلاط كل ده
ونتبله في الثلاجه من بالليل لو مستعجله تبليه قبلها بساعه جربى طعمة جامد جدا جربى وادعيلى
بالنسبه للقلي 
بنعمل خليط من 
دقيق +بابريكا حلوة+ م ص بيكنج بودر +ماء مثلج من الفريزر

نغمس فيه ونقلي ان شاء الله فزيت مغلى جدا ساخن 


الصنف الثالث طاجن الكاليمارى بالارز المصرى

قطعته قطع صغيرة وقطعت معه 


طماطم + فلفل أخضر+فلفل ألوان+ كسبرة خضراء +بقدونس +بصل+ثوم+معلقة طعام صلصة
وتبلته ب
ملح وفلفل اسود وليمونه وكمون وتوابل سمك ,كرفس وضعيه 
من بالليل بالثلاجة ثم خرجيه وممكن لو مستعجله تبليه قبلها بساعه طعمه جامد جدا جربى وادعيلى
اديته غلوتين عالنار وبعد كده دخلته الفرن ولما استوى حطيته اخد وش تحت الشواية 
حطي كمية من الزيت 
وحطي عليه طماطم + فلفل أخضر+فلفل ألوان+ بصل+ثوم +كرفس
جمبري مقشر +شرائح من السبيط والكاليماري وتبليهم ب
ملح + فلفل اسود+قرفة+زنجبيل+كركم+كاري+توابل سمك 
وسيبيه على النار لحد ما ينزل ميته ويشربها والزيت يطلع على وشه 
كده بقى تضيفي السائل بتاعك على اد لارز 
انا الحمد لله كان عندي شوربة جمبري كتير فسويته بيها ولما تغلي تضيفي الارز المصري المغسول وتقلبي وتهدي النار وتغطي 

سمك دنيس بالفرن


سمك دنيس بالفرن 


سمك دنيس بالفرن 
اولا طبعا بننضف السمك ونغسله كويس وننضف بطنه 
ونشقه من ضهره 3 شقوق لان السمك ضهره عالي وسمين ماشاء الله
ونجهز التتبيله دي

ليمونة مقشرة +8 فصوص ثوم+قرن فلفل+فنجان خل+2 م زيت+م ص كمون+ ملح .. في الخلاط
وده لكل كيلو تقريبا حسب الكمية اللي عندك بقى
وتتبليه من قبلها بيوم في الثلاجة
بعد كده نقطع 
طماطم +بصل+ثوم+ فلفل أخضر+فلفل ألوان+ ليمون+جزر مبشور 
ونضع عليهم زيت +ليمون معصور وفلفل اسود 
ونحطهم تحت وفوق السمك في الورق الفويل
ونكب عليه زيت 
ونغطيه بالفويل من فوق كمان كويس
يدخل الفرن على حرارة متوسطة تقريبا ساعه وبعد كده نشيل الورق الفويل من فوق ونشغل الشواية دقايق
نتوكل على الله وندخل على الصنف التاني 

شوربة السى فود


شوربة السى فود





شوربة السى فود
الطريقه
نشوح بصل مفروم ومعاه جمبري وسبيط متقطعين رفيع ولو في بقي شويه كابوريا وسبيط وقليل من الجندوفلى وممكن حتتين سمك فيليه نقطعهم ونحطهم
ثم يشوح الجندوفلى اولا مع قليل من البصل المفروم والثومثم نضع الباقى (جمبرى+كابوريا +سبيط+قطع السمك الفليه)
ملحوظه
يجب استخدام الكرفس 
بعد ماكله يتشوح نحط معلقه دقيق ونلفهم بيها علشان تتقل الشوربه شويه 

وبعدين نحط البيز اللي عملناه ونسيبهم كلهم يغلوا علي النار 

ونتبل الشوربه ملح وفلفل وفي الاخر نحط كريمه لباني وتقدم طبعا ساخنه وينصح مع اكل الاسماك الجرجيرو شرب عصير الليمون
والف هنا وشفا

الالبوم الثاني لرحلة صيادين السمك "راس بناس"

الالبوم الثاني لرحلة صيادين السمك "راس بناس"
 
 
عبد الحي عمام
ياسر الرسول
احمد فتحي
حسين محفوظ
صبري حامد
محمود ابو الفتوح
 
















 

المشاركات الشائعة

أرشيف المدونة الإلكترونية