الاثنين، 10 مارس 2014

الجمبرى المقلى

الجمبرى المقلى


يقشر ماعدا الذيل بيدي شكل شيك خالص 
نغسله كويس ونتبله بالتتبيله دي
ملح +فلفل+كمون+ثوم+بقدونس+شبت+فلفل اخضر+ماء بسيط جدا+عصير ليمون+ كرفس+م زيت في الخلاط كل ده
ونتبله في الثلاجه من بالليل لو مستعجله تبليه قبلها بساعه جربى طعمة جامد جدا جربى وادعيلى
بالنسبه للقلي 
بنعمل خليط من 
دقيق +بابريكا حلوة+ م ص بيكنج بودر +ماء مثلج من الفريزر

نغمس فيه ونقلي ان شاء الله فزيت مغلى جدا ساخن 


الصنف الثالث طاجن الكاليمارى بالارز المصرى

قطعته قطع صغيرة وقطعت معه 


طماطم + فلفل أخضر+فلفل ألوان+ كسبرة خضراء +بقدونس +بصل+ثوم+معلقة طعام صلصة
وتبلته ب
ملح وفلفل اسود وليمونه وكمون وتوابل سمك ,كرفس وضعيه 
من بالليل بالثلاجة ثم خرجيه وممكن لو مستعجله تبليه قبلها بساعه طعمه جامد جدا جربى وادعيلى
اديته غلوتين عالنار وبعد كده دخلته الفرن ولما استوى حطيته اخد وش تحت الشواية 
حطي كمية من الزيت 
وحطي عليه طماطم + فلفل أخضر+فلفل ألوان+ بصل+ثوم +كرفس
جمبري مقشر +شرائح من السبيط والكاليماري وتبليهم ب
ملح + فلفل اسود+قرفة+زنجبيل+كركم+كاري+توابل سمك 
وسيبيه على النار لحد ما ينزل ميته ويشربها والزيت يطلع على وشه 
كده بقى تضيفي السائل بتاعك على اد لارز 
انا الحمد لله كان عندي شوربة جمبري كتير فسويته بيها ولما تغلي تضيفي الارز المصري المغسول وتقلبي وتهدي النار وتغطي 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

المشاركات الشائعة

أرشيف المدونة الإلكترونية