السبت، 29 مارس 2014

سمك الزبيدي 2014 ، وصفة سمك الزبيدي 2015 ،



سمك الزبيدي 2014 ، وصفة سمك الزبيدي 2015 ، 
                                                            


المقادير
10 قطع فيليه من سمك الزبيدي وزن كلّ واحدة منها 120 غرام
3 حبات كبيرة الحجم من الهندباء أو الخسّ البلجيكي



1 ملعقة طعام من السكر الناعم
2 ملاعق طعام من زيت الزيتون
2 مكعبات من مرقة الدجاج ماجي ملح أقل مغليّان في 750 مل من الماء
رشة من الفلفل الأسود المطحون بحسب الذوق


لتتبيل السمك
1 ملعقة طعام من زيت الزيتون
1 ملعقة صغيرة من مسحوق الكاري


لتحضير الصلصة
15 عود من الهال الأخضر
1 كغ من الطماطم? الناضجة المقطّعة إلى أنصاف
5 ملاعق طعام من خلّ الشّري
1 ملعقة طعام من السكر الناعم
150 مل من الكريما مخفّضة الدسم
الطريقة
يُقلَّم فيليه السمك، يُتبَّل بمكوّنات التتبيل ويوضع جانباً لمدّة 5 دقائق.
تُقطّع الهندباء في النصف بشكلٍ طولي، وتُقطع أطراف الجذور جزئياً حيث تبقى الأوراق متصّلة ببعضها البعض.
يُرشّ السكر على الهندباء، ويُخلط المزيج بلطف حتى تُغلّف الهندباء جيداً.
يُسخّن زيت الزيتون في قِدرٍ مسطّحة وتُقلّى الهندباء على الجانبين حتى تصبح مغطاة بالكراميل.
يُسكب 250 مل من مرقة الدجاج ويُطهى المزيج من دون غطاء لمدّة 20 دقيقة تقريباً، حتى تصبح الهندباء طريّة عند الضغط عليها وتزول المرقة بالكامل.
يُتبّل المزيج بالفلفل الأسود المسحوق، ثم يُرفع عن النار ويوضع جانباً.
في هذه الأثناء، تُحضر الصلصة. تُفتح أعواد الهال بواسطة الظفر وتُزال منها البذور.
تُخلط الطماطم في معالج الطعام مع الخلّ، والسكّر، وبذور الهال.
ثم تُسكب في قِدرٍ بواسطة منخل عبر فركها بالناحية الخلفية من المغرفة.
يُترك المزيج على النار ليغلي، ثمّ يُطهى لمدّة 10 دقائق حتى تقلّ الكميّة إلى النصف.
تُسكب الكريما وما تبقى من مرقة الدجاج، ويُطهى المزيج على نار خفيفة لمدّة 20 دقيقة.
تُسخّن المقلاة ويُطهى السمك مع إبقاء الجانب المغطّى بالجلد نحو الأعلى، لمدّة 7 دقائق على حرارة منخفضة حتى ينضج جيداً.
يُعاد تسخين الهندباء ثم يُوضع كلّ نصف على لوح التقطيع ويُقطّع بشكلٍ طولي بواسطة سكّين حادّ.
توضع قطع الهندباء في وسط أطباق مسخّنة وتُضغط قليلاً.
يوضع السمك فوقها ويُسكب عليه ما تبقّى في المقلاة، ثم تُسكب الصلصة حوله بواسطة ملعقة

اكلة جميرى وكاليمارى وكابوريا ولا اجمد المطاعم

اكلة جميرى وكاليمارى وكابوريا ولا اجمد المطاعم 


اكلة جميرى وكاليمارى وكابوريا ولا اجمد المطاعم

نبتدى اول حاجه بالمكونات ودى صورتهم للتوضيح

اكلة جميرى وكاليمارى وكابوريا ولا اجمد المطاعم

جمبرى مقشر ودا هنقليه 
جمبرى بقشره ودا هنعمله طاجن 
وكاليمارى هنقلى منه وهنعمل طاجن 
وكابوريا 
وبصل وتوم وجزر وطماطم وفلفل وتوابل عباره عن ( توم بودره - كمون - بهارات - كارى - كزبره ناشفه - شطه - وزعتر - حبهان - ورق لورى - فلفل ابيض ) ودى صورتهم
اكلة جميرى وكاليمارى وكابوريا ولا اجمد المطاعم

اول حاجه طاجن الجمبرى هنتبل الجمبرى اللى بقشره بالتوابل اللى احنا قولنا عليها وبعدين هنشوح نص بصله وفلفل وجزر تشويحه بسيطه يادوب دقيقتين فى شويه زيت صغيرين وبعدين هنحط الجمبرى لحد مالونه يتغير نقلبه علا الناحيه التانيه وبعديننشيله من الطاسه ونلفه فى ورق فويل و نضعه فى طاجن بيركس وندخله الفرن يادوب 5 دقايق واسيبكو مع الصور

اكلة جميرى وكاليمارى وكابوريا ولا اجمد المطاعم

اكلة جميرى وكاليمارى وكابوريا ولا اجمد المطاعم

اكلة جميرى وكاليمارى وكابوريا ولا اجمد المطاعم

اكلة جميرى وكاليمارى وكابوريا ولا اجمد المطاعم

اكلة جميرى وكاليمارى وكابوريا ولا اجمد المطاعم

اكلة جميرى وكاليمارى وكابوريا ولا اجمد المطاعم

ودا شكله لماطلع من الفرن 

اكلة جميرى وكاليمارى وكابوريا ولا اجمد المطاعم

نيجى بقى بعد كده للكابوريا ودى سهله اوى هنغسلها طبعا حلو اوى وبعدين هنحطها فى حله وعلى النار علطول وهنضيفلها بصلايه وطماطمايه وجزرايه وقرن فلفل وفصين توم وكوب ماء ونسيبها لحد مالونها يبقى برتقالى وتستوى ونتبلها طبعا بالتوابل السمك واسيبكو مع الصور

اكلة جميرى وكاليمارى وكابوريا ولا اجمد المطاعم

اكلة جميرى وكاليمارى وكابوريا ولا اجمد المطاعم

ودا شكلها لما استوت 

اكلة جميرى وكاليمارى وكابوريا ولا اجمد المطاعم

نيجى بعد كده لطاجن الكاليمارى 
وده هنشوح برده بصله مقطعه جوليان وفلفل رومى وحراق وجزرايه فى شويه زيت وبعدين نحط الكاليمارى عليهم ونتبلهم بالتوابل اللى عندنا ونسيبهم دقيقتين وننزل عليهم بعصير طماطميتين ونقبهم تقليبه وعلى الفرن علطول ودى الصور


اكلة جميرى وكاليمارى وكابوريا ولا اجمد المطاعم

ودى صورته لما طلع من الفرن 

اكلة جميرى وكاليمارى وكابوريا ولا اجمد المطاعم

نيجى بد كدة لرز الصياديه بنجيب بصله ونشوحها فى شوية زيت لحد ماتغمق شويه مش تتحرق وبعدين نحط فلفله مقطعه صغير وجزرايه مبشوره وفصين توم مدقوقين ونشوح وبعدين انا ضفت جمبرى صغير وكاليمارى وقلبت وتيلتهم بتوابل السمك وبعدين حطيت الرز وقلبته معاهم شويه وبعدين ضيفتله عصير طماطمايه وماء وصويا صوص ووطيت عليه خالص لما استوى واسيبكو مع الصور


اكلة جميرى وكاليمارى وكابوريا ولا اجمد المطاعم

اكلة جميرى وكاليمارى وكابوريا ولا اجمد المطاعم

اكلة جميرى وكاليمارى وكابوريا ولا اجمد المطاعم
اكلة جميرى وكاليمارى وكابوريا ولا اجمد المطاعم

بعد كده الجمبرى و الكاليمارى المقلى ودول بنتيلهم بالتوابل اللى قولنا عليها وبعدين بنحطهم فى الدقيق ومعاه شوية نشا صغنانين اوى عشان يبق مقرمش وعالزيت سخن اوى علطول





اكلة جميرى وكاليمارى وكابوريا ولا اجمد المطاعم

وبكده نكون خلصنا اكلتنا وعملت معاها طبعا سلطة طماطم وسلطة طحينه و زيتون مخلل وجرجير و شيبسى .
بارب تكون عجبتكو والى اللقاء فى اكلات تانيه كتير

سمك وجمبرى وسى فود ورز صيدية وطريقة التقديم......

سمك وجمبرى  وسى فود ورز صيدية وطريقة التقديم......

سمك وجمبري وسي فود ورز صيدية وطريقة التقديم"شوفوا هيجي مني ولا هكون فاشلة"ههههه







دا بقا الجمبرررررررري 



سمك وجمبري وسي فود ورز صيدية وطريقة التقديم"شوفوا هيجي مني ولا هكون فاشلة"ههههه









 سلطة الطحينة والطابقين رجعوا كأنهم مغسولين هههههههههههههههه

بعملها كدا بالبقدونس والثوم والفلفل الرومي والكمون والخل والملح وفلفل اسود وبتطلع وااااااااااااو بجد اتمسحت مسح





سمك وجمبري وسي فود ورز صيدية وطريقة التقديم"شوفوا هيجي مني ولا هكون فاشلة"ههههه





ودي شوربة السي فود قبل الدمار هههههههههههههه

سمك وجمبري وسي فود ورز صيدية وطريقة التقديم"شوفوا هيجي مني ولا هكون فاشلة"ههههه







سمك وجمبري وسي فود ورز صيدية وطريقة التقديم"شوفوا هيجي مني ولا هكون فاشلة"ههههه




دي طريقة السي فود


بصي احنا علشان كنا تقريبا 8 افراد فكانت دي المكونات
بصي نص كيلو جمبري و نص كيلو كابوريا صغيرة خالص وشوية كلاماري مش عارفة الكمية و سمك قطع مخلي خالص
بصي بتنضفي الجمبري وتخلي شوية بقشره وشوية لا او ممكن كل الكمية من غير قشر الي يريحك ماشي
الكابوريا بتنضفيها وتشيلي كل الزيادات خلي وبعدين بتقسميها من النص حتيتين 
وتحطي الكلاماري الصغير و السمك المخلي من الشوك ويكون قطع متوسطة
ماشي

وبعدين نيجي لخطوات العمل

نحط زيت قليل ولو عندك مستكه حطي وبعدين نجيب 2 كابوريا وندقهم خالص بايد الهون 
ونحطها علي الزيت ونحط الثوم المطحون 
ونفضل نقلب فيهم لغاية ما تعمل سوس كدا
وبعدين تضيفي الجمبري و الكلاماري و الكابوريا (ولو عندك حاجات تانية حطي دا الي كان متوفر )
وتقلبيهم ومعاهم البهارت دي(ورق لوري-3 حبوب كباب صيني )
وتقلبي فيهم وتوطي النار خالص وبعدين تحطي الميه لغاية ما يبدا يستوي
وبعدين تحطي السمك لان كنت جايبة سمك لوط ومش بياخد وقت في السوا وتحطي معاه
(الملح و شوية جوز الطيبة مبشور و حبهان مطحون ومعلقة مسح زنجبيل)
(بصي يا قمر الحاجات دي بتتحط دلوقتي علشان مش تمرر الأكل )
وبعديها بشوية حطي عودين او 3 كرفس او بقدونس المتوافر والافضل كرفس
وقبل ما تطفي النار تكوني ضاربه(كوبية لبن بمعلقة دقيق صغيرة ومعلقه نشا) وحطيهااااا وسيبها شوية
اصل مكنش في كريمة لباني والجيش بقولك اتصررررررف 
وبالهناااااااااااء والشفاااااء 




ودي طريقة سلطة الطحينة

بصوا بندق الثومة وشوية بقدونس وشوية فلفل رومي وكمون وفلفل اسمر وتدقيهم في ايد الهون كلهم
وتكون جايبة كمية طحينة كتير وعصره لمون وشوية خل وتقلبيهم بالشوكة لغاية ما تحسي انها بقت تغغير وتعجن
وتضيفي المكونات الي دقتيهم وتقلبيهم مع بعض وتضيفي ميه حبه حبه بس خالوا بالكم مش تحطوا ميه كتير علشان مش تكون مايعة كدا
لازم تكون غليظة القوام وبعدين تضيفي الملح وبالهناء والشفتشي


طريقة الرز الصيديه

بتحمري 2 بصلة كبيرة وتتحمر خالص خالص خالص وتضيفي عصير الطماطم وبهارات
ووميه ومرقة ماجي لغاية ما تتسبك وضيفي الرز ووطي عليها النار خالص اول ما يبدأ يتشرب وتستوي زي الرز العادي وبالهناء والنعنشي هههههههههه


طريقة السمك المقلي (هههههه معروفة طبعا سهل)


طريقة طاجن الجمبري

بصل وفلفل وثومة وبهارات وبقدونس وبعدين حطي شوية زيت نونو خالص والجمبري بقشره
وحطيها في الفرن علي حرارة متوسطة لغاية ما يستووي

10 فوائد صحية لا تعرفونها عن أكل السمك.........


10 فوائد صحية لا تعرفونها عن أكل السمك........

دائماً ما نسمع عن الفوائد الصحية لتناول السمك فهو يحتوي على نسبة كبيرة من الحمض الدهني الأوميجا-3 بالإضافة الى كونه مصدرًا للبروتين منخفض الدهون. وحديثاً، أثبتت الدراسات أن تناول وجبتين من السمك أسبوعين يحدّ من مخاطر الإصابة بالعديد من الأمراض. تعرفي معنا إلى الأمراض والاضطرابات الصحية التي يمكن تقليل خطر الاصابة بها عن طريق تناول السمك.

1- الاكتئاب

الاكتئاب ينتج من نقص الحمض الدهني الأوميجا-3 في الدماغ. وبما أن الأسماك مصدر غني بالأوميجا -3 فتناول السمك بصورة منتظمة يساعد بصورة كبيرة في علاج الاكتئاب.

2- أمراض القلب والأوعية الدموية

نوع البروتين الموجود في لحوم الأسماك له القدرة على رفع مستوى الكولسترول الصحي (LDL) في الدم. كما أن له القدرة على تخفيض خطر الإصابة بأمراض القلب، السكتة الدماغية، جلطات الدم، والتهاب أنسجة القلب. لذلك ينصح بالإكثار من تناول السمك لمرضى القلب والأوعية الدموية كمصدر آمن للبروتين.

3- تقوية النظر

تناول الأم المرضعة للسمك يعمل على تحسين نظر الطفل الرضيع. فالأم التي تتناول السمك بكثرة أثناء الرضاعة، يحتوي لبنها على تركيزات عالية من الحمض الدهني الأوميجا-3 الذي يعمل على تعزيز البصر عن طريق تعزيز شبكية العين.

4- الربو وحساسية الصدر

تفيد العديد من الدراسات الحديثة الى أن تناول الأسماك وخاصة الأسماك الزيتية مثل السلمون والتونة يساعد بشكل كبير في تخفيف أعراض الربو وحساسية الصدر وخاصة عند الأطفال.

5- التهاب المفاصل الروماتويدي أو الروماتيزم

تناول السمك أسبوعيا يحدّ من الالتهاب والأعراض المؤلمة المصاحبة لالتهاب المفاصل الروماتويدي وغيرها من أمراض المناعة الذاتية.

6- اضطرابات الدماغ

الأسماك الغنية بأحماض الأوميغا 3 الدهنية لها دور كبير في تحسين صحة أنسجة الدماغ، وهذا بدوره يمنع عددا كبيرا من أمراض واضطرابات الدماغ، مثل مرض الألزهايمر والصرع والتشنجات، وأشكال معينة من مرض التوحد.

7- الولادة المبكرة

تشير العديد من الدراسات الى أن الحوامل اللواتي يتّبعن نظامًا غذائيًا يعتمد على تناول الأسماك بشكل كبير، يقل لديهنّ خطر الولادة المبكرة مقارنة بغيرهنّ.

8- مرض السكر

تناول الأسماك يعتبر طريقة فعالة لإحداث توازن في مستوى السكر في الدم ومنع الارتفاع المفاجئ للأنسولين وخاصة لدى مرضى السكر.

9- الخرف

تشير الدراسات إلى أن كبار السن الذين يتناولون الأسماك بصفة منتظمة (على الأقل مرة واحدة في الأسبوع) ينخفض لديهم خطر الإصابة بالخرف بصورة كبيرة.

10- السرطان

يساهم الحمض الدهني الأوميجا-3 المتوفر في معظم أنواع الأسماك في خفض خطر الإصابة بالسرطان بنسبة 50%، وخاصة سرطان القولون وسرطان الثدي.

الفوائد الصحية للأسماك لا تعدّ ولا تحصى لك ولعائلتك كلها. لذلك احرصي على توفير وجبة أسبوعياً  على الأقل من الأسماك في نظامك الغذائي.

طريقة عمل صينيه سمك تونه


طريقة عمل صينيه سمك تونه


وصفة و طريقة عمل صينيه سمك تونه  في مطبخ فتكات



  • الكمية تكفي:4 أشخاص
  • وقت التحضير:45 دقيقة
  • وقت الطهي:30 دقيقة
  • المقادير:كيلو سمك تونه وسط من الأصلى عشان فى تقليد بتبقى متفله مش حلوه لكن الاصلى دى بتبقى ماسكهطماطمفلفل اخضربصلهليمونه5 او 6 فصوص ثوم دقيتهم بالملح والدقه وفلفلايه خضرازيت

  • الطبخ:هنقلب الطماطم والفلفل والبصله ونعصر عليهم الليمونه ونحط عليهم شويه من الثومه
    هنتبل السمك بالثوم شويه
    ونحط جوه السمك من الحشوه دى ونرصه فى الصينيه والباقى هحطه على الوش وده لما بيستوى بيبقى طعمه حكااااااايه بجد بيبقى اطعم من السمك نفسه
    وهنحط على الوش شويه زيت كده من فوق ونخليه يستوى على النار بتاعه البتوجاز وبعدين ندخله الفرن وفى الاخر نشغل الشوايه
    واكلناه بالعيش الطرى بس وبصراحه طعمه حلو اوى ومخدش وقت كمان يعنى لو مستعجله فى اكله هتعمليه فى ثوانى وكمان الكيلو ب 12 جنيه مش مكلف اوى يعنى
    يارب الاكله البسيطه دى تعجبكم جميعا
  • السمك يعالج الربو



    السمك يعالج الربو              
    يقول تعالى: (وَهُوَ الَّذِي سَخَّرَ الْبَحْرَ لِتَأْكُلُوا مِنْهُ لَحْمًا طَرِيًّا وَتَسْتَخْرِجُوا مِنْهُ حِلْيَةً تَلْبَسُونَهَا وَتَرَى الْفُلْكَ مَوَاخِرَ فِيهِ وَلِتَبْتَغُوا مِنْ فَضْلِهِ وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ) [النحل: 14].
    السمك يعالج الربو                  
    يقول الباحثون إن تناول الأسماك الغنية بالزيوت، مثل سمك الماكريل والسلمون وغيرها، يمكن أن يساعد على التقليل من مخاطر التعرض لنوبات الربو والوقاية منها، لكن يجب أن يستهلك باعتدال.
    يشار إلى أن هذه الفوائد المكتشفة تعد آخر حلقة في سلسلة طويلة من الفوائد الصحية التي يمكن الحصول عليها من إدخال هذه الأسماك في مكونات التغذية اليومية. وقد درس مشروع البحث، الذي أجري في جامعة كمبرج البريطانية، حالة أكثر من 750 متطوعاً بعضهم مصاب بالربو والبعض الآخر سليم.

    وحذر العلماء من الإفراط في تناول هذه الأسماك، إذ إنها تحتوي في الوقت نفسه على مركبات الديوكسان التي يمكن أن تكون ضارة إذا تم تناولها بكميات كبيرة. 
      
    تبين للباحثين أن الأشخاص المصابين بالربو ممن يعانون من أعراض المرض ومنها ضيق النفس والصدر، يقل أكلهم للأسماك الغنية بالزيوت الطبيعية بكثير عن نظرائهم الذين يعانون من المرض نفسه لكن لا يعانون من الأعراض بنفس القوة. كما يقول البحث، إن النقص الشديد في تناول الأسماك الغنية بالزيوت يعدّ عاملاً مساهماً في ارتفاع نسب الإصابة بالربو بينهم.

    وفي دراسة أخرى تبين للباحثين بأن الأسماك تمثل جزءاً مهما من النظام الغذائي للبشر، وبخاصة للمرأة الحامل من الضروري أن تتناول وجبتين من الأسماك أسبوعيا". ويقول العلماء إنه من الممكن أن تساعد الأحماض الدهنية أوميجا-3 على نمو الأجنة عن طريق تقليل لزوجة الدم وتسريع معدل سريانه، وهو ما يزيد من معدل الغذاء الذي يتلقاه الجنين من أمه.

    سمكة حية تعلق في بلعوم صبي ماليزي 14 ساعة.........


    سمكة حية تعلق في بلعوم صبي ماليزي 14 ساعة.........






    توجب على صبي ماليزي يبلغ من العمر 12 عاما تحمل معاناة ألم 

    سمكة «جورامي متسلق» بطول 4 سنتيمترات علقت في بلعومه 

    لمدة 14 ساعة قبل أن تتم إزالتها جراحيا.

    وأصابت السمكة بلعوم فيليب موان في منطقة «لوبوك انتو» عندما 

    كان هو وشقيقه الأصغر في رحلة صيد في متنزه «باتانغ اي» 

    الوطني. 

    وقام الصبي بإزالة الصنارة من السمكة ثم قام بعضّ رأس السمكة 

    بغية قتلها ولكنها انزلقت في فمه واستقرت في بلعومه. 


    وقال والده ان ابنه عاد الى المنزل عندما فشل هو وشقيقه في 

    إزالة السمكة وقام الأب بنقل ابنه الى عيادة صحية في «باتانغ اي» 
    ومن ثم تم نقله الى مستشفى ساراواك العام. 


    وكان الطفل ينزف دما من فمه وماتت السمكة حينها، واستغرقت 

    العملية عدة دقائق لإخراج السمكة. 

    وتعرف سمكة «الجورامي المتسلق» بامتلاكها جهازا في رأسها 

    يسمح لها بتنفس الأوكسجين الجوي مما يمكنها من العيش خارج 

    الماء لمدة 7 ساعات.

    المشاركات الشائعة

    أرشيف المدونة الإلكترونية