السبت، 29 مارس 2014

سمك وجمبرى وسى فود ورز صيدية وطريقة التقديم......

سمك وجمبرى  وسى فود ورز صيدية وطريقة التقديم......

سمك وجمبري وسي فود ورز صيدية وطريقة التقديم"شوفوا هيجي مني ولا هكون فاشلة"ههههه







دا بقا الجمبرررررررري 



سمك وجمبري وسي فود ورز صيدية وطريقة التقديم"شوفوا هيجي مني ولا هكون فاشلة"ههههه









 سلطة الطحينة والطابقين رجعوا كأنهم مغسولين هههههههههههههههه

بعملها كدا بالبقدونس والثوم والفلفل الرومي والكمون والخل والملح وفلفل اسود وبتطلع وااااااااااااو بجد اتمسحت مسح





سمك وجمبري وسي فود ورز صيدية وطريقة التقديم"شوفوا هيجي مني ولا هكون فاشلة"ههههه





ودي شوربة السي فود قبل الدمار هههههههههههههه

سمك وجمبري وسي فود ورز صيدية وطريقة التقديم"شوفوا هيجي مني ولا هكون فاشلة"ههههه







سمك وجمبري وسي فود ورز صيدية وطريقة التقديم"شوفوا هيجي مني ولا هكون فاشلة"ههههه




دي طريقة السي فود


بصي احنا علشان كنا تقريبا 8 افراد فكانت دي المكونات
بصي نص كيلو جمبري و نص كيلو كابوريا صغيرة خالص وشوية كلاماري مش عارفة الكمية و سمك قطع مخلي خالص
بصي بتنضفي الجمبري وتخلي شوية بقشره وشوية لا او ممكن كل الكمية من غير قشر الي يريحك ماشي
الكابوريا بتنضفيها وتشيلي كل الزيادات خلي وبعدين بتقسميها من النص حتيتين 
وتحطي الكلاماري الصغير و السمك المخلي من الشوك ويكون قطع متوسطة
ماشي

وبعدين نيجي لخطوات العمل

نحط زيت قليل ولو عندك مستكه حطي وبعدين نجيب 2 كابوريا وندقهم خالص بايد الهون 
ونحطها علي الزيت ونحط الثوم المطحون 
ونفضل نقلب فيهم لغاية ما تعمل سوس كدا
وبعدين تضيفي الجمبري و الكلاماري و الكابوريا (ولو عندك حاجات تانية حطي دا الي كان متوفر )
وتقلبيهم ومعاهم البهارت دي(ورق لوري-3 حبوب كباب صيني )
وتقلبي فيهم وتوطي النار خالص وبعدين تحطي الميه لغاية ما يبدا يستوي
وبعدين تحطي السمك لان كنت جايبة سمك لوط ومش بياخد وقت في السوا وتحطي معاه
(الملح و شوية جوز الطيبة مبشور و حبهان مطحون ومعلقة مسح زنجبيل)
(بصي يا قمر الحاجات دي بتتحط دلوقتي علشان مش تمرر الأكل )
وبعديها بشوية حطي عودين او 3 كرفس او بقدونس المتوافر والافضل كرفس
وقبل ما تطفي النار تكوني ضاربه(كوبية لبن بمعلقة دقيق صغيرة ومعلقه نشا) وحطيهااااا وسيبها شوية
اصل مكنش في كريمة لباني والجيش بقولك اتصررررررف 
وبالهناااااااااااء والشفاااااء 




ودي طريقة سلطة الطحينة

بصوا بندق الثومة وشوية بقدونس وشوية فلفل رومي وكمون وفلفل اسمر وتدقيهم في ايد الهون كلهم
وتكون جايبة كمية طحينة كتير وعصره لمون وشوية خل وتقلبيهم بالشوكة لغاية ما تحسي انها بقت تغغير وتعجن
وتضيفي المكونات الي دقتيهم وتقلبيهم مع بعض وتضيفي ميه حبه حبه بس خالوا بالكم مش تحطوا ميه كتير علشان مش تكون مايعة كدا
لازم تكون غليظة القوام وبعدين تضيفي الملح وبالهناء والشفتشي


طريقة الرز الصيديه

بتحمري 2 بصلة كبيرة وتتحمر خالص خالص خالص وتضيفي عصير الطماطم وبهارات
ووميه ومرقة ماجي لغاية ما تتسبك وضيفي الرز ووطي عليها النار خالص اول ما يبدأ يتشرب وتستوي زي الرز العادي وبالهناء والنعنشي هههههههههه


طريقة السمك المقلي (هههههه معروفة طبعا سهل)


طريقة طاجن الجمبري

بصل وفلفل وثومة وبهارات وبقدونس وبعدين حطي شوية زيت نونو خالص والجمبري بقشره
وحطيها في الفرن علي حرارة متوسطة لغاية ما يستووي

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

المشاركات الشائعة

أرشيف المدونة الإلكترونية