الخميس، 3 أبريل 2014

فسيخ ام مصريه او الصح حماه مصريه

فسيخ ام مصريه او الصح حماه مصريه(ابقوا ادعولنا )



المكونات:

سمك بوري" الكيلو سمكتين"

نص كيس ملح خشن

2 معلقه كبيره شطه

و اكياس جديده

و حته قماش


الطريقه:

اول حاجه نجيب السمك طازه ... و حطي 100 خط علي طازه

و مانغسلوش و مانعملش فيه اي حاجه 

فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *


و بعدين نجيب جرنان و نحط عليه السمك بالشكل ده

فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *

لحد مايصفي كل الدم

لمده لا تقل عن 12 ساعه

يعني تحطيه بالليل و تعمليه الصبح



فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *



وبعدين تجيبى الشطة والملح

فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *



وبعدين تفتحى خياشيم السمكة كده على الأخر
شايفاها حمرا أزاى لأنها طازه


فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *



و بعدين نحشي خياشمها دي بالملح و الشطه

تجيبي الملح و الشطه و تلخبطيهم علي بعض

و بعدين تحشي لحد ما تحسي انها هاتفرقع و تضغطي عكده بصوابعك علي الخياشيم المحشيه دي

هتلاقي الملح بيخش لجوه كده و بيتكبس

كده زي الصوره
فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *
و تعملي كده في كميه السمك اللي عاندك

و بقي شويه من الملح و الشطه دول...

هاقولك هانعمل بيهم ايهحلو ..... حلو

تجيبي بقي كيس نايلون و تحطي فيه شويه ملح و شطه كده

بس ماتحطيش اكتر من سمكتين في الكيس الواحدفسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *

اهو الكيس فوق

تعالي بقي نحط السمك بعد ماحشيناه
واحده عكس التانيه

كده زي الصوره فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *

و نروح رشين عليه شويه كمان من الملح و الشطه

و نربط الكيس الاولاني كويس قوي

و نلفه في كيس نايلون تاني

فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *

و بعين تلفيه في كذا كيس 

يعني حوال 5 كده

و بعدين اخر حاجه نلفه في مشمع

او كيس تخين علشان مايطلعش ريحه

كده

فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *


و بعدييييييييييييييييييييييييييين بقي

نحطه في حته كده بعيد شويه

يعني في درفه مطبخ اللي تحت

او اللي عندها دولاب بلكونه

او اي حته مداريا


بصي بقي ركزي شويه معايا

احنا مش هانفتح الفسيخ خالص

اول 3 ايام.... مش هانيجي جانبه خالص

من بدايه اليوم الرابع لحد اليوم 15

كل يوم نقلبه مره

و هو ملفوف زي ماهو 

يعني بنقلب اللفه كلها

الكيس كله

ازاي بقي

هو دلوقتي معدول نقوم محركينه كده كأنه نام علي الجنب الشمال

و بكره نخليه ينام علي بطنه

و بعده نخليه علي الجنب اليمين

و بعده نخليه تاني يتعدل

يعني بيلف

كل يوم حركه واحده بس

يعني اول ماتصحي الصبح حركيه و انسيه بقي لحد تاني يوم الصبح

الحركه دي مهمه قوي

لانها بتخليه يستوي

طيب هايطلع ريحه... اه هايطلع ريحه بس اول تلات ايام بس

و بعدين هايبقي فيه ريحه... اه بس خفيفه قوي

طيب خلصو ال15 يوم

تكوني بقي مجهزه القعده

بصل اخضر و عيش و ليمون و ياسلام بقي لو عودين نعناع علشان الشاي اللي بعده

و هاوريكو صورته حالا

استنوني
تعالي شمي بقي" قاصدي " شوفي الصور


ده شكله لما فتحته بعد 15 يوم

و شلت كيس ورا كيس ورا كيس

ياااااااه

كتير قوي

المهم... اهه شكله قبل ما اطلعه من اخر كيس

فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *

اهو بقي يا ستي الفسيخ

و دي بقي لما طلعتو من الكيس

بس اهم حاجه خلي بالك افرشي جرنان واعملي احتياطاتك

فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *


طبعا تجيبي سكينه و تشيلي كل القشر بتاعه

و بعدين تبلي ايدك ميه و تمسحي الفسيخه كده من برا ..

علشان تشيلي القشر اللي لازق عليها

و بعدين تقطعي راسها و ترميها

و بعدين تفتحيها كده و تشيلي بطنها

و بيبقي شكلها كده
فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *

ها ايه رأيكو

رووووووووووووووووووووووعه

و ريحته تجنن

شايفين اللون يا بنات

و اييييييييييييييه بقي كريمه

لحمه دايب جدا

و دي صوره كمان

فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *

مستنيه رأيكو

و كمان التقيم" طماعه"

فما هو السمك الذي يصنع منه الكافيار ؟ وأين يعيش هذا السمك ؟ وما هي الدول التي تنتجه ؟




الكافيار هو بيض سمك وهو طعام الأثرياء ..وهو أغلي أكل في العالم ؟ الكافيار هو بيض سمك وهو طعام الأثرياء
فما هو السمك الذي يصنع منه الكافيار ؟ وأين يعيش هذا السمك ؟ وما هي الدول التي تنتجه ؟
يستخرج الكافيار بعد صيد اسماك الحفش في بحر خزر (قزوين) شمال إيران


ويأتي سبب ارتفاع ثمن هذا النوع من سمك الحفش الذي

يستخرج منه بيض الكافيار ‏ ‏لاحتوائه على مجموعة ذات قيمة غذائية عالية


جدا من الطاقة تقدر 2800 سعر حرارية ‏ ‏و28 بالمئة من البروتين الى جانب




والكافيار هو بيض سمك الحفش الذي يتواجد في بحر قزوين شمال ايران


ويتوزع على ‏ ‏انواع عدة افضلها سمك الـ"بلوكا الذي يبلغ سعر الكيلو غرام الواحد


منه اكثر من ‏ ‏الفي يورو في ايران واضعاف هذا السعر في الدول الاوروبية المستوردة.


ويقع موطن هذه الاسماك في بحر قزوين وهو عبارة عن بحيرة كبيرة جدا


محاطة بخمسة ‏ ‏دول هي (ايران وروسيا وكازاخستان واذربيجان وتركمنستان)


وتزود هذه الدول الاسواق ‏ ‏العالمية من الكافيار بنسبة 80 بالمئة.



ويصنف بيض الكافيار حسب نوعه ولونه وحجمه وطعمه حيث يبلغ سعر


بيض سمك كافيار ‏ ‏البلوكا الذي يزن طنا واحدا اكثر من 2000 يورو للكيلو غرام


الواحد بينما يتراوح ‏ ‏سعر باقي انواع الكافيار ما بين 1000 و1500 يورو على


سبيل المثال.

وبحسب محمد رضا حسيني مديرشركة صيد الاسماك الايرانية " يتم صيد


سمك الكافيار او اللؤلؤ الاسود في ثلاثة محافظات ايرانية هي كلستان وكيلان


ومازندران ‏ ‏المتاخمة لبحر قزوين". واضاف ان ايران صدرت العام قبل الماضي


اكثر من 58 طنا من بيض الكافيار بقيمة ‏ ‏35 مليون يورو الى مختلف دول

العالم لاسيما اوروبا وامريكا والعالم العربي مؤكدا ‏ ‏ان المانيا وفرنسا واسبانيا

وبلجيكا وسويسرا من اكثر الدول المستوردة للكافيار ‏ ‏الايراني تليها الولايات

المتحدة واليابان والامارات‏.

ولا يختلف صيد هذا النوع من السمك كثيرا عن طريقة الصيد التقليدية الا

انه وبعد استخراج البيض من احشاء الحفش ‏ ‏يتم غسله وتعقيمه عدة مرات


ويضاف اليه مواد كالملح من اجل المحافظة عليه.

ويشرف فريق من الاخصائيين والخبراء على عمليات استخراج بيض ‏ ‏الكافيار
حيث يتم مراعاة كافة مواصفات السلامة الصحية من اجل المحافظة على
‏ ‏جودته ونكهته.


الكافيار هو بيض سمك وهو طعام الأثرياء


الكافيار هو بيض سمك وهو طعام الأثرياء




الكافيار هو بيض سمك وهو طعام الأثرياء

الكافيار هو بيض سمك وهو طعام الأثرياء

اسماك تراة للمرة الاولى.........


اسماك  تراة للمرة الاولى.........

صورة 

ببغاء او قين او حريد ( مسميات من مناطق مختلفة ) 

صورة 

كنعد 

صورة 

نوع من اللخم ( جمع لخمة ) 

صورة 

استكوزا 

صورة 

مزلقانة 

صورة 

ربيب 

صورة 

شعري او شعور 

صورة 

طريقة عمل " الكليمارى " و "الكابوريا "





 " الكليمارى "


1. السبيط المقلى:
نقوم بأحضار السبيط وغسله جيدا ثم نقوم بفصل الرأس عن الجسم وننزع الجلد الملتصق به ونقوم بغسله بالملح والدقيق ثم يشطف جيدا بالماء ثم نقوم بتقطيعه أصابع وبعد ذلك نقوم بتتبيلة بالدقه " سبق ذكرها فى وصفات السمك المقلى " ويترك فترة ثم يغطى بالدقيق ويقلى فى الزيت حتى ينضج
2. السبيط المشوى :
بعد غسل السبيط وتقطيعه وتتبيله جيدا يوضع بأستيك ويشوى على الشواية حتى ينضج
3. السبيط المسلوق :
بعد غسل السبيط جيدا وتقطيعه نقوم بوضع طنجره على النار ونضع بها بصل وفلفل أخضر أو ألوان وملح وفلفل وليمون وخل " حسب الكمية " ونضع السبيط الاصابع ونضع قليل من الماء نصف كوب مثلا على الكيلو ويترك حتى ينضج مع التقليب المستمر

 : "الكابوريا "


1. كابوريا مشوية :
يتم غسل الكابوريا جيدا بالدقيق والملح ثم شطفها بالماء جيدا ثم يتم وضعها على الشواية الجريل أو ترص على شبكة الفرن حتى تنضج
2. كابوريا مسلوقة :
بعد غسلها وشطفها جيدا توضع طنجرة على النار وبها بصل وفلفل مفروم وملح وكمون وليمون وخل"حسب الكمية " وقليل من الماء " ربع كوب ماء "وتترك حتى تنضج مع التقليب 

قدمى السمك المقلى بطريقة جديدة تجنن مختلفة ومميزة وكتييييير شهية قدمى طبق فيليه السمك بالمايونيز ......



قدمى السمك المقلى بطريقة جديدة تجنن مختلفة ومميزة وكتييييير شهية قدمى طبق  السمك بالمايونيز والبقسماط يلا جربيها وقدمى طبق جديد على سفرتك واستمتعى بأحلى طعم للسمك


المقادير:
بيضتان مخفوقتان
كيلو  فيليه
كوب ونصف مسحوق البقسماط
زيت للقلي
:
كوب 
ملعقة مسترده
ملعقة صغيرة من الليمون

فيليه السمك بالمايونيز والبقسماط
طريقة التحضير:
ضعي البيض المخفوق في طبق والبقسماط في طبق آخر ثم أحضري السمك الفيليه وضعيه في البيض ثم في البقسماط واتركيه لمدة 5 دقائق .
الصوص:
ضعي المايونيز، عصير الليمون والمسترده في طبق وقلّبي المحتويات جيداً .
أحضري مقلاة وضعي فيها زيت القلي ، سخنيه جيدا .
ضعي السمك في الزيت وقلّبيه على الجانبين لمدة من 2 إلى 3 دقائق حتى يصبح لونه ذهبياً ثم أخرجيه من الزيت .
ضعي السمك في طبق التقديم وبجانبه الصوص ( يمكنك أيضا تقديمه مع الأرز) .
وبالصحة والهنا,,,

تورتةالتووووونه مفيش احلى من كده .............


تورتةالتووووونه مفيش احلى من كده .............

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته



الطريقه بصي يا ستي  التوست عملتو كلو الا واحده عمل تورتايه طول 3 وعرض 2
وعملتو في صينيه متحركه تحطي التوست تلاته طول واتنين عرض ثم ندهن مايونيز وعملتو
المايونيز ثم التونه المصفاه ومخلوطه بالمايونيز والخس
المقطع ثم طبقة توست ثم التونه المخلوطه ثم طبقة توست ثم ندهن الوش بالجبنه الكوبايات
وزينت الوش بالجزر المبشور والخيار المبشور والزيتون الاسود المخلي وبالف هنا
تطبيقي لتورتة التووووونه مفيش احلى من كده
ودي لاول واحده هتقيم
قدمتها مع شوربة السي فود وسلطة الرنجه بالطحينه هنزلها ان شاء الله
تطبيقي لتورتة التووووونه مفيش احلى من كده

لن تصدق ثعبان ضخم عندما قتلوه وفتحوا بطنه وجدوا شئ لايتوقعه احد وندموا اشد الندم

لن تصدق ثعبان ضخم عندما قتلوه وفتحوا بطنه وجدوا شئ لايتوقعه احد وندموا اشد الندم

المشاركات الشائعة

أرشيف المدونة الإلكترونية