السبت، 5 أبريل 2014

سمك مشوى فى البيت مع أرز بالشعريه من مطبخ

سمك مشوى فى البيت مع أرز بالشعريه من مطبخ  

206
20 سمك مشوى فى البيت مع أرز بالشعريه من مطبخ زينب زياد %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83 %d8%a7%d8%b1%d8%b2
السمك نوعه شعرى الكميه اللى تحبيها طبعا
وبنحتاج طبعا رده علشان الشوى
1 سمك مشوى فى البيت مع أرز بالشعريه من مطبخ زينب زياد %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83 %d8%a7%d8%b1%d8%b2
 
سمك شعرى
2 سمك مشوى فى البيت مع أرز بالشعريه من مطبخ زينب زياد %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83 %d8%a7%d8%b1%d8%b2
 
بنحط السمك على الرده ونضغط جامد جدا
3 سمك مشوى فى البيت مع أرز بالشعريه من مطبخ زينب زياد %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83 %d8%a7%d8%b1%d8%b2
 
ونقلبها فى الرده كويس ونضغط
4 سمك مشوى فى البيت مع أرز بالشعريه من مطبخ زينب زياد %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83 %d8%a7%d8%b1%d8%b2
 
بجيب الصاجه بتاعه الفرن وبحط علهيا فويل بالشكل ده او تحطيها فورا على الصاجه براحتك خالص
5 سمك مشوى فى البيت مع أرز بالشعريه من مطبخ زينب زياد %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83 %d8%a7%d8%b1%d8%b2
 
برش شوية رده كمان من فوق
خدو بالكم هو مرصوص بالعرض علشان يبقى مع نفس مستوى الشوايه
6 سمك مشوى فى البيت مع أرز بالشعريه من مطبخ زينب زياد %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83 %d8%a7%d8%b1%d8%b2
 
بشغل الشوايه وبحط الصاجة تحت خالص بالشكل ده وبروح اطبخ الارز بقا على بال مايخلص وعلى فكرة لازم تقلبيه على الوش التانى بعد فترة لما ياخد لون الشوى
7 سمك مشوى فى البيت مع أرز بالشعريه من مطبخ زينب زياد %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83 %d8%a7%d8%b1%d8%b2
 
بحط شوية زيت او سمن او زبده على مقدار الارز اللى هطبخه
8 سمك مشوى فى البيت مع أرز بالشعريه من مطبخ زينب زياد %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83 %d8%a7%d8%b1%d8%b2
 
بحط الشعريه على الزيت تتحمر
9 سمك مشوى فى البيت مع أرز بالشعريه من مطبخ زينب زياد %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83 %d8%a7%d8%b1%d8%b2
 
بقلب الشعريه لحد ماتاخد اللون البنى
10 سمك مشوى فى البيت مع أرز بالشعريه من مطبخ زينب زياد %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83 %d8%a7%d8%b1%d8%b2
 
واحط عليها الارز
11 سمك مشوى فى البيت مع أرز بالشعريه من مطبخ زينب زياد %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83 %d8%a7%d8%b1%d8%b2
 
واظبط المايه بتاعه الارز واحط الملح واقلبه كويس واغطى لحد ما ميته تتشرب اوطى النار
12 سمك مشوى فى البيت مع أرز بالشعريه من مطبخ زينب زياد %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83 %d8%a7%d8%b1%d8%b2
 
وده بعد ما غرفته icon smile سمك مشوى فى البيت مع أرز بالشعريه من مطبخ زينب زياد %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83 %d8%a7%d8%b1%d8%b2
13 سمك مشوى فى البيت مع أرز بالشعريه من مطبخ زينب زياد %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83 %d8%a7%d8%b1%d8%b2
 
بحضر فلفل اخضر وتوم مفروم وملح وفلفل وكمون وليمون مقطع فى كنكه كبيرة كده او حله براحتك
واسيبهم يغلو كويس جدا جدا علشان اسقى بيهم السمك
14 سمك مشوى فى البيت مع أرز بالشعريه من مطبخ زينب زياد %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83 %d8%a7%d8%b1%d8%b2
 
ده السمك لما خرج من الفرن
15 سمك مشوى فى البيت مع أرز بالشعريه من مطبخ زينب زياد %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83 %d8%a7%d8%b1%d8%b2
 
بسقى السمك بالخلطه اللى عملتها واقفله بالورق الفويل زى الصورة الجايه كده
16 سمك مشوى فى البيت مع أرز بالشعريه من مطبخ زينب زياد %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83 %d8%a7%d8%b1%d8%b2
 
وااااااااااااااااااااااو بموت فى ريحه السمك المشوى
17 سمك مشوى فى البيت مع أرز بالشعريه من مطبخ زينب زياد %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83 %d8%a7%d8%b1%d8%b2
 
بقفل السمك كويس كده ربع ساعه علشان لما تيجى يتقشر يبقى جميل وسهل
18 سمك مشوى فى البيت مع أرز بالشعريه من مطبخ زينب زياد %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83 %d8%a7%d8%b1%d8%b2
 
سمك شعرى وارز بالشعريه
الف هنا وشفا icon smile سمك مشوى فى البيت مع أرز بالشعريه من مطبخ زينب زياد %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83 %d8%a7%d8%b1%d8%b2
19 سمك مشوى فى البيت مع أرز بالشعريه من مطبخ زينب زياد %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83 %d8%a7%d8%b1%d8%b2
20 سمك مشوى فى البيت مع أرز بالشعريه من مطبخ زينب زياد %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83 %d8%a7%d8%b1%d8%b2

سمك هامور مقلي بالخطوات المصوره

سمك هامور مقلي بالخطوات المصوره



540
5 سمك هامور مقلي بالخطوات المصوره %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83

هامور مقلى من زينب زياد

المكونات :

هامور مقطع على حسب الحجم المفضل
1 سمك هامور مقلي بالخطوات المصوره %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
 تتبيله السمك :- توم مفروم ناعم – ملح – فلفل – كمون – بهارات سمك ( ان وجد ) – عصير ليمون
2 سمك هامور مقلي بالخطوات المصوره %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
 
بنتبل السمك وبنفتح بالسكينة فتحات كتير وبندخل فيها التتبيله وكمان علشان هو سمك تخين لازم نفتحه كده بحيث الزيت يدخل فيه ويستوى كويس .. وبنعمله طبعا بالدقيق
3 سمك هامور مقلي بالخطوات المصوره %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
 
زيت غزيييييييييير بعد ما بنعمل السمك بالدقيق والزيت سخن بنزل السمك ونقلب فيه كل شوية ونوطى النار ونعليها كل شوية
4 سمك هامور مقلي بالخطوات المصوره %d9%88%d8%b5%d9%81%d8%a7%d8%aa %d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%83
 
وهنا الشكل النهائى بتاع السمك الهاااااااااامور


صنية سمك بورى مالهاش حل............


                                           

طبعا هتشتريسمك بوري (الكمية دي كيلو ونص ياقمر)

سمك بوري في الفرن ملوش حل

هتنضفيه زي الشاطرة كده وتغسليه بالملح والخل والدقيق زي كده

سمك بوري في الفرن ملوش حل

وبعدين هتحضري الخلطة بتاعته وهية عبارة عن الأتي
طماطماية واحدة متوسطة متقطعة مكعبات- بصلة متوسطة مكعبات - جزرة صغيرة مبشورة - فلفل رومي واحدة متوسطة متقطعة - عصير ليمون - بقدونس وكسبرة مفرومة - 6فصوص ثوم 

سمك بوري في الفرن ملوش حل

اخلطيهم مع بعض وضيفي عليهم ياقمر الملح والكمون والشطة زي كده

سمك بوري في الفرن ملوش حل

هاتي بقى السمك وقسمي الخلطة على عدد السمكات اللي عندك وحطي الخلطة في بطن السمكة زي كده

سمك بوري في الفرن ملوش حل

ولما تخلصي حشو كل السمكات رصيهم في صينية عكس بعض وتسيبي فراغ قليل بين كل سمكة والتانية علشان الحشو اللي جوة السمكة يستوي هوة كمان
وياريت الصينية تبقى على أد السمك ماتبقاش كبيرة قوي زي كده

سمك بوري في الفرن ملوش حل
طبعا باقي الخلطة تدهني بيها وش السمكة مع شوية زيت صغيرين وبعدين تدخلي الصينية الفرن على درجة حرارة فوق المتوسطة(عالية بس مش قوي )لغاية ما السمك ينزل ميته ويرجع يشربها تاني والسمكاية جسمها يتحمر 
طبعا على مالسمك يستوي هنعمل سلطة الطحينة

هتجيبي فص ثوم واحد وواحدة فلفل رومي صغيرة وتفرميهم ناعم قوي وتحطي عليهم ملح وكمون وشطة وعصير ليمون زي كده

سمك بوري في الفرن ملوش حل

وتضيفي عليهم الطحينة وشوية مية زي كده

سمك بوري في الفرن ملوش حل

قلبيهم بقى حلو قوي وضيفي مية لغاية ماتوصلي للقوام اللي بتحبيه للسلطة وظبطي الملح وحطي السلطة في طبق التقديم بقى وزوقيه بالبقدونس ياقمر زي كده

سمك بوري في الفرن ملوش حل

أهم حاجة في الأكل الشكل النهائي يافتوكات والذوق مهم جدا علشان منظر الأكل على السفرة بيفرق كتيييييييييييييييير قوي




أعتقد كده السمك استوى
أنا طلعته من الصينية وحطيته في طبق التقديم وزوقته وده الشكل النهااااااائي ياقمراتايه الجمال دهايه الجمال دهاتفضلوا مدوا ايديكم بقى دي احلوت قوي
سمك بوري في الفرن ملوش حل

مش عارفة أوصفلكم الطعم رااااااااااائع جدا ولا تتعبي نفسك في الشوي ولا تجيبيه من برة وانت مش ضامنة نضافته هنا كله تمام وزي الفل 

... طريقة عمل سمك هامور المشوى


 ... طريقة عمل سمك هامور المشوى



المكونات

• 1 سمك هامور 
• 2 ملعقة زيت زيتون 
• 3 حبات فلفل رومي ألوان 
• 1 بصل 
• 10 غرام كزبرة 
• 5 غرام زعتر 
• 1 ملعقة قرفة 
• 1 ملعقة كمون 
• ½ ملعقة صغيرة بهار أبيض 
• ½ ملعقة صغيرة بهار أسود 
• ½ ملعقة صغيرة ملح 
• 20 غرام زنجبيل 
• 1 طماطم
• 1 جزر 
• 1 خيار 
• 2 ليمون

طريقة التحضير

1. تقطع السمكة في النصف وتوضع شرائح الليمون والملح. 
2. يقطع الفلفل الرومي، البصل، الكزبرة،الزعتر والبندورة إلى قطع صغيرة. 
3. يضاف عصير الليمون وزيت الزيتونويمزج الخليط ومن ثم تحشى السمكة بالمزيج. 
4. توضع في الفرن على حرارة 220 درجة مدة 25 دقيقة. 
5. تحضر الصوص بقطع ثوم صغيرة مقلية بالزيت والبهار الأسود والملح والماء وثم تضاف الكريمه الطازجه ويقلب. 
6. تقدم السمكة مع الصوص. 

طوارئ في عنابة بسبب سمكة “الأرنب” القاتلة..........



طوارئ في عنابة بسبب سمكة “الأرنب” القاتلة......

طوارئ في عنابة بسبب سمكة “الأرنب” القاتلة
أكد مجموعة من الصيادين بعنابة لـ "أخبار الشرق" بأن احتمال العثور على أعداد أخرى من سمكة الأرنب بشباك الصيد  وارد في كل لحظة
خاصة وأن أحدهم عثر منذ حوالي أسبوع على هذه السمكة السامة والمميتة بشباكه ما يدل على احتمال وجود أعداد أخرى بالمنطقة، وذلك ما يستدعي الحذر والفطنة من الصيادين لتفادي تقديم هذه السمكة الخطيرة للمستهلكين، يأتي ذلك بعد أن أعلنت مديرية الصيد ومفتشية البيطرة بالولاية مؤخرا حالة طوارئ خاصة بعد ظهور أولى أسماك الأرنب بشباك الصيد بعنابة، ما دفع الجهات المعنية من مديرية الصيد ومفتشية البيطرة إلى إعداد تقرير مفصل حول هذه السمكة، يشمل على كل مواصفاتها الشكلية وكذلك أخطارها والطرق التي يتوجب على العاثر عليها للتخلص منها، حيث أرفق التقرير أيضا بصور للسمكة حتى يتعرف على شكلها الصيادون والحامل للون الرصاص على شكل يشبه الأرنب خاصة في منطقة الرأس، هذا وقد قامت مديرية الصيد البحري خلال الأسابيع الفارطة لحملات تحسيسية عبر مختلف موانئ الولاية للتحذير من سمكة الأرنب القاتلة والتي وصلت السواحل الجزائرية قادمة من إيطاليا مرورا بالسواحل التونسية، حيث حذر القطاع الناشطين في المجال من هذه السمكة السامة التي تؤدي إلى وفاة مستهلكها بسبب احتواء كبدها ورأسها على مواد قاتلة وسموم خطيرة تُعرف بـ "تترادوتوكسين" حيث تبدأ في مهاجمة جسم الإنسان مباشرة بعد وصولها إلى الجهاز الهضمي، أين تظهر فورا على المستهلك أعراض الإصابة كالاسهال والغثيان إلى جانب الشعور بالدوران وتكون الأعراض مصحوبة بتذبذب في البصر والرغبة في النوم مع حدوث تنمل في الوجه واللسان والشفتين وقد يتطور الوضع بسرعة في حالة لم يتلقى المصاب الإسعافات الأولية اللازمة قبل إصابة المستهلك بالشلل المتبوع بتوقف الجهاز التنفسي ما يؤدي للموت المحتم، وحسب ما أوضحته الجهات الوصية في تقريرها فإن لسُم سمكة الأرنب تأثير على الجهاز الهضمي للإنسان، وأيضا تأثير على الجهاز العصبي، وقد أثبتت الأبحاث والتحقيقات المسحية والميدانية، ظهور أصناف من هذه السمكة  خلال الأسبوع الماضي بسواحل عنابة والقالة،في وقت تحدّثت تقارير تحذيرية مماثلة عن ظهور نفس فصيلة سمك الأرنب السام بسواحل الشلف، ولكن بأعداد ضئيلة يسهل السيطرة عليها والتخلص منها بسرعة، بقدر ما يمكن للتهاون في عملية إتلافها أن يحدث مجزرة بشرية رهيبة، ومنذ أن ظهرت هذه السمكة خلال الأسبوع الفارط بشباك الصيد بعنابة أثار ذلك مخاوف كبيرة لدى المواطنين الذي امتنعوا عن شراء الأسماك خلال الآونة الأخيرة، خاصة وأن بعض الصيادين الخواص بعنابة عثر الأسبوع الماضي على هذه الأخيرة المميتة، أين اتصلوا بالمفتشية الولائية للبيطرية بعنابة  التي حولتها إلى قسم البيولوجيا البحرية بجامعة باجي مختار سيدي عمار أين أجرى الطلبة بالدراسة عليها، بعد أن قامت المصلحة السالفة الذكر بجميع الإجراءات المتخذة في مثل هذه الحالات.

ما لا تتخيله في بطن سمكة الراي اللاسع........



ما لا تتخيله في بطن سمكة الراي اللاسع

المشاركات الشائعة

أرشيف المدونة الإلكترونية