الاثنين، 10 مارس 2014

،تحضير كاليماري محشى ،كاليماري محشي لذيذ

،تحضير كاليماري محشي2013،كاليماري محشي لذيذ



 
المقادير
  • بقدونس طازج مفروم ناعم, كأس
  • ملح حسب الرغبة,
  • جمبري مُقشَّر ,1.50 كأس
  • ثوم مفروم ناعم,5 فص
  • زيت زيتون ,0.25 كأس
  • عصير الطماطم ,1.50 كأس
  • خل أبيض ,0.50 كأس
  • كاليماري طازج كامل ,350 غرام
  • زيتون أخضر مخلي ومحشي , كأس
  • أرز مسلوق ,2 كأس


طريقة التحضير
- نظِّفي الكاليماري جيداً، وإقطعي رأسهُ وضعيهِ جانباً، وأفرغي ما بداخلهِ ثم إغسليهِ جيداً من الداخل والخارج بإستخدام الملح.
- أحضري مقلاةً عميقةً وسخِّني فيها الزيت، وضعي فيها شرائح البصل، والثوم، وقلبيهم معاً لمدة 5 دقائق، ثم أضيفي رأس الكاليماري المقطَّع، والجمبري، والأرز، وكميةً مناسبةً من عصير الطماطم، والبقدونس المفروم، الملح، والفلفل الأسود.
- قلِّبي المحتويات جيداً لمدة 10 دقائق، ثم إرفعي المقلاة من على النار.
- أحضري الكاليماري وقومي بحشي كلٍ منهُ مع ترك فراغٍ بسيطٍ من أعلى ثم أغلقيهِ بواسطة عصا خشبية رفيعة.
- سخِّني الزيت في مقلاة، ثم ضعي الكاليماري فيه لمدة 3 دقائق ثم أخرجيهِ من الزيت.
- ضعي الكاليماري في قدرٍ على النار ثم ضعي عليهِ ما تبقى من صوص الطماطم، وربع كوب من الخل، وأتركيه لمدة 30 دقيقة على نارٍ هادئة جداً.
- إرفعي القدر من على النار ثم ضعي الكاليماري في طبق التقديم وأُسكبي عليهِ صوص الطماطم.
- قدِّمي الكاليماري المحشي ساخناً وتمتعي بالمذاق البحري الشهي.

طريقة عمل الكاليمارى

الكاليمارى
المقادير 

كيلو كلامارى مقطع شرائح وبالطبع نضيف ومغسول 

حزمة كزبرة خضرا مخرط ناعم 

حزمة بقدونس مخرط 

حزمة كسبره خضرا 

حوالى عصير 2 ليمونه كبيرة(ممكن استبدالها بالخل ) لكنى افضل الليمون عم البحريات 

ملح وفلفل وبابريكا 

2 بصله مخرطه اجنحه او شرائح 

قليل من الزيت 

حاولى 2 ملعقه صغيره ثوم مفروم 


الطريقه مع الصور خطوه خطوه 


اولا تبلى الكليمارى بالثوم وقليل من 






الكاليمارى 





حط الكليمارى فى طاس او حله عميقه وونشوح بقليل من الزيت مع وضع التوابل والبابريكا مع تقليبه على النار كما فى الصوره 

الكاليمارى 




بعد تشرب اغلب سوايل الكليمارى نحط البقدونس والكزبرة الخضراء وشرايح البصل ونقوم بالتقليب 

زى الصوره 

الكاليمارى 




هدى النار الى ان يتشرب اغلب سوائله مع التقليب المستمر غالبا لا اضيف ماء لان الكليمارى بيطلع ميته بنفسه 

ثم نضيف طرنشات البطاطس مع عصير الليمون كما فى الصورة 

الكاليمارى 



وفى النهاية نضيف الكرفس ونقلب وبعدين نغطى الحله ونتركها على نار هادية الى ان يتم نضجها تماما 

عندما يعشق الكاليمارى


























اخوانى الصيادين....
وخاصة صيادين النييل....
السنة دى لما النيل ادانا قفاة بدرى بدرى.....قررت اخصص الشتا دة لصيد تانى...بينى وبينكم بدأت بالبنادق ولكن كان حنينى لصيد السمك اكتر........
المهم استغليت اول رحلة وطلعت مع مجموعة صيد شط قبل الزعفرانة بكام كيلو... كنا اربع افراد ...وكان الصيد صيد شط....والتاريخ
30 نوفمبر 2012 
وكانت اول رحلاتى لصيد الكاليمارى....اشتريت كام ربالة واتكلت على الله وروحنا وقت الصيد كان من 6 المغرب ل 6 الصبح...........
والحمد لله ربنا كرمنى ب 8 حتت كاليمارى كان فيهم رزق حتتين لقطة او فار خطفتهم وجريت هههههههههه وسابتلى 6
الحمد لله كنت عامل حسابى بلبس غامق عشان الحبر وكمان مهم تطلع الكاليمارى على جنب ماتطلعوش فى وشك مباشر وتسيبة على الأرض كام ثانية يتف حبرة كلة وانت تبقى ف امان يا معلم
صيد الكاليمارى ممتع جدا عوضنى شوية عن حب حياتى الريم
محتاج صبر ولياقة كل شويى تحدف وتلم مرهق جدا بصراحة لكن فرحتة ممتعة....
اول ما روحت شبك معايا اتوبيس نهرى اعتقد مش اقل من اتنين كيلو لكن لقلة خبرتى راح منى ....واتعودت على اكلتة ومشى الحال الحمد لله
مش محتاج تلج معاك خالص لو اصطدت الصبح بتشيل بطنة وتغسلة كويس وممكن يقعد معاك فى الشنطة من غير تلج ممكن لغاية الساعة 3 الضهر لو انت بطلت صيد 6 الصبح....لكن لو سبت بطنة فية ممكن يضرب

ناس هتقولك هات ربالة يابانى ب 75 جنية وهيقولك دى احلا وامتن وبتجيب التايهه...........انسا الكلام دة كان معانا اتنين بيستخدموا ربالة يابانى وانا وواحد تانى صينى...........

وكانت النتيجة انى جبت 8 حتت والشخص التانى 4 حتت واليابانيين واحد جاب6 وواحد جاب 4
استخدم ربالة قماش صينى وادعيلى ولما تشتريها غرقها امير عشان القماش بتاعة بيتقطع ههههههه صينى بقا....وخلى بالك صينى يابانى كلة لو شبك بيتقطع....

الطريقة تعمل غماز كبير وتحتة رصاصة حجم حباية العنب البناتى الطبيعى ومدور وبعدين تربط الربالة بتاعتك ويبقا بينها وبين المدور 50 سنتى.....وتحدف على قد ما تقدر اة نسيت فية مقاسات للربالا منها مثلا 3 و 3.5 و 4 و 4.5 و 5 انا اشتريت 3.5 و 4 كل ما تطلع فى الرقم بيبقا الرصاصة بتاعتها اتقل اللى هى تحت السمك وبيبقا مكتوب عليها المقاس.....والربالة اللى انا استخدمتها ظاهرة فى احدى الصور المرفقة

الناس اللى كنت معاهم قالوا ان الموسم من شهر 11 ل 3 
واعتقد ان دة ممكن بكون منفذ لصيادين النيل فى الشتا لما النيل يبخل عليينا وفنفس الوقت تكاليف الرحلة بسيطة ...لو حتى اربع صيادين أجروا عربية تروح معاهم تاكس او غيرة واقتسموا التكاليف هتبقى بسيطة انشاء الله......ويستمتعوا بوقتهم 

كان فية ناس تانيين طلعوا بعدنا ب اتنين كيلو ربنا رزقهم باحجام اكبر واحدة حوالى كيلو ونص وكيلوها وانصاص.....

حبيت اشارككم الرحلة دى وخصوصا صيادين النيل اللى ممكن يتمتعوا زيى وبتكلفة بسيطة.......وخصوصا صيادين الريم لأنهم هيتمتعوا اوى فى صيد الكليمارى لأنة محتاج شخص صبور جدا وصيادين الريم معروفين بالصبر 

الشيف شلبى يقدم طريقة عمل الكاليمارى فرايد

الشيف شلبى يقدم طريقة عمل الكاليمارى فرايد


كاليمارى فرايدكاليمارى فرايد

المقادير :
كيلكاليمارى1/
دقيق،1 بيض
2 عيدان كرافس
1 كرات
عصير ليمون
ثوم مفروم
كمون، شطة
ملح، فلفل
زيت للقلى

الطريقة:

نقوم بضرب المكونات لعمل التتبيلة فى الخلاط أو المكسر، وهى الكرفس والكرات وعصير الليمون والثوم والكمون والشطة والفلفل والملح، ثم نقلب هذه التتبيلة مع الكاليمارى بعد تقطيعه شرائح، ونتركه لمدة ساعة، وبعدها نقوم بتصفية الكاليمارى من التتبيلة، ونقلبه مع البيض، وبعد ذلك نضع الدقيق بكمية صغيرة وبعدها نقليه فى زيت درجة غليانه تكون عالية لمدة خمس دقائق فى قدر أو طاسة واسعة حتى يصبح لونه ذهبيا.

* أفضل وقت لصيد الكاليماري

(* أفضل وقت لصيد الكاليماري )

أضخم موضوع عن ...........
طريقة صيد الحبار ( الكليماري – السبيط) من على الشاطئ .. مع فيديوهات توضح طريقة الصيد
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
سمكة الكليمارى او كما يطلق عليها البعض الحبار او السبيط من الرخويات البحرية وتتمتع بقوة غير عادية فى صيدها حتى ولو كانت صغيرة الحجم بالرغم من سهولة وصعوبة صيدها.

من حيث السهولة فهى من اسهل طرق الصيد على الاطلاق حيث لا تحتاج لشراء طعم بالشكل الاعتيادى مثل باقى الاسماك وانما ادوات صيدها بسيطة جدا ورخيصة وطريقة الصيد نفسها سهلة وسنتعرف عليها.

واما بالنسبة للصعوبة فهى فى لحظة صيدها يجب اتباع سياسة معينة حتاخد عليها مع الوقت مثلا ذكر الحبار يمتاز بقوة الشد بشكل ثلاثى شده فالتانيه فى التالته بقوه الى اسفل البحر فيجب عليك تسيب الشعر نسبيا حتى لايخاف واسحب بحذر لانه لو خاف من عيوبه بخ الحبر فى لحظة تعرض لهجوم وبالتالى ستهرب جميع الاسماك من المكان

اما بالنسبة الى الانثى فهى لا تقاوم كثيرا فى غالب الاحيان ولا تنسى كل الحذر لحظة خروجها من الماء لأن يمكنها بخ الحبر على بعد مترين او اكثر ولا ينتهى لأن فى لحظة خروجها تقوم بتعبئة نفسها بالماء ولا ينتهى منها بخ الحبر الا بأنتهاء الماء المخزن بداخلها ولو نزلت فى الميه تانى ستكرر نفس العملية بدون انتهاء فعليك وضعها فى اى مكان حتى تصفى الماء بداخلها .

بالنسبة الى اماكن تواجد هذه السمكة فهى اماكن محدوده جدا ومتعارف عليها فى البحر المتوسط ( بحرى - استانلى - ميناء ابوقير - الاقبال - ميامى - المنتزه ) لأنها تعيض فى الاماكن المليئة بالصخور او الوعر لتضع بيضها وموسمها من شهر 8 الى اخر شهر 3 واحجامها تترواح مابين الربع كيلو الى الخمسة كيلو .

ملحوظة مهمة جدا : الضوء يلفت انتباه هذه السمكة جدا لذا عليك اختيار اماكن مضيئة بكشافات ولو نسبيا.

الادوات المستخدمة فى صيد هذه السمكة :

- مصباح لأضاءة المكان الذى تريد الصيد منة او يمكنك استخدام الانبوب الفسفورى .

- الشراك ( الكذابة – الخداعة) من النوع المطاطى التى تشبة سمكة السردين او التى تشبة الحبار و تتميز هذة النوعية من الشراك بانها فى نهاية الطرف الحر منها بة العديد من السنانير التى تشبة الهلب .

وقت الصيد

* أفضل وقت لصيد الكاليماري بيكون من 7-22 من الشهر العربي وبعد المغربية وقبل الفجر موسم التزاوج من 4-7 وبيبقى شغال برضك كويس جدا من شهر 10-12 وهو بيبقى شغال طول السنة لكن أشده في الشتا، وكمان مع طلوع البحر إلى الجذر وقمة الصيد في الليالي القمرية ودي شفتها بنفسي ليلة 14 كان الشغل على ودنه

* طريقة الصيد بيبقى ببوصة 3.5 -4م ، غماز ورابلة كاليماري على بعد لا يزيد عن 40 سم قبل الصيد توضع الرابلا أمام الكشاف قليلا لتشحن بعض الضوء

* لبدايه الصيد يجب اختيار المكان والوقت المناسب ثم الحدف لاقصي مسافه ممكنه ثم يتم اللم ببطء ثم معاوده تكرار العمليه.

* عند مسك الكاليماري بالرابالا يتم زياده سرعه اللم بحيث عدم اعطاء الفرصه لافلات الكاليماري (مع مراعاة الحساسية في اللم حتى لا ينفث الحبر فيطفش باقي الكاليماري) يجب مراعاه لبس طقم غامق ويفضل تخصيصه لصيد الكاليماري وعند إخراجه يترك قليلا على الشط حتى يخرج من الرابلا وإلا يبخ الحبر ويبهدلك

* في حاله افلات الكالياري يتم سحب الرابالا ثم الحدف في نفس المكان او بالقرب منه لالتقاطها مره اخري

* ويمكن اصطياده أيضا عن طريق أن نرمي له سمكة بوري صغيرة مربوطه بخيط ونسبها لحد لما يمسك فيها كويس وبعدين نسحب واحدة واحدة وهو بييجي معاها لما يوصل قريب من البر نرمي عليه السالية أو الملقف ونطلعة قبل ما يبخ الحبر وذلك عشان لو بخ حبر في الميه الباقين هيهربوا من المكان واحيانا بييجوا 2 او ثلاثة وراء السمكة اللي ماسكة.

* يفضل وجود كشاف أو أي نور في المية ويمكن اصطياده من المركب أيضا

* الكاليمارى بيبقى لونة فى الماية محمر أو بمبى و غالبا بيمشى مجاميع من 2 الى 6 مع بعض.

ده بعض التجميع السريع البسيط . . . أرجو ان أكون وفقت في هذا وإن كان ثمة خطأ فأرجو التصحيح من خبراء المالح

مليون شخص في اكبر احتفالية لصيد السمك في العالم


مليون شخص في اكبر احتفالية لصيد السمك في العالم 


في احتفال شتوي يقام كل سنة يتوافد إلى مقاطعة هاتشيان Hwacheon الكورية الجنوبية أكثر من مليون شخص للمشاركة في أحد أكبر الاحتفاليات الجليدية في العالم ويطلق عليه اسم احتفالية هاتشيان سانشينيو الجليدي Hwacheon Sancheoneo ice festival وذلك على فوق سطح نهر متجمد ، وتشمل هذه الاحتفالية العديد من الفعاليات مثل التزلج على الجليد و كرة القدم الجليدية ومسابقة بناء رجل الثلج، ولكن أبرز حدث هو صيد سمك السلمون المرقط من تحت الطبقة الجليدية التي تغطي النهر وذلك بواسطة سنارات الصيد عبر التسعة ألاف فتحة التي تم حفرها لهذه المسابقة.
مليون شخص في اكبر احتفالية لصيد السمك في العالم (3)
يقوم الناس بتغيير اماكن صيدهم بشكل كبير وذلك لان الأسماك تنتقل من مكان لأخر وبمجرد أن تقوم بصيد السمك يمكن أخذها إلى أحد المطاعم القريبة من منطقة الاحتفالية ليقوم بإعدادها وطبخها لك ، وفي جانب أخر من الفعاليات تقام مسابقة صيد سمك السلمون بالأيدي عبر المشي داخل بركة جليدية مليئة بهذه الأسماك الزلقة.
مليون شخص في اكبر احتفالية لصيد السمك في العالم (1)
مليون شخص في اكبر احتفالية لصيد السمك في العالم (2)
مليون شخص في اكبر احتفالية لصيد السمك في العالم (4)
لقطات من الاحتفالية

صيد السلمون المرقط من الثلج


(صيد السلمون من الثلج)


The 6th Pyeongchang Trout Festival will run through half the winter on Odaecheon Stream: from December 22, 2012 to February 5, 2013. If you want to have a very cold, snowy, fun wintertime, then this global winter festival is for you


   تعيش أسماك السلمون المرقط في المياه النظيفة النقية في درجات حرارة تتراوح بين 7 درجات و13 درجة مئوية في المتوسط.

وباعتبارها من أسماك المياه الباردة ، فإن سمكة السلمون تتمتع بطعم لذيذ ، وبخاصة في فصل الشتاء.

وعندما يتم تقطيع هذه السمكة إلى شرائح "فيليه" نيئة ، فإن لحومها تبدو نقية وخشنة مثل خشب الصنوبر.

والإسم الكوري لها هو "سونجو" ، وقد جاء من كلمة "أغنية" أو Song التي ترمز عادة في اللغة إلى شجرة الصنوبر أيضا.

وفي كل شتاء ، تستضيف مدينة بيونج تشانج التي تشتهر بجليدها مهرجانا لأسماك السلمون المرقط يستطيع فيه الزائرون أن يمارسوا الصيد الثلجي لأسماك السلمون المرقط والاستمتاع بغير ذلك من الأنشطة الفولكلورية المرتبطة بالثلج.

وكان 450 ألف شخص قد حضروا مهرجان العام الماضي وحده بالمدينة.

وتعتبر درجة حرارة مجرى أوداي تشون المائي مناسبة تماما لصيد السلمون المرقط ، وتسمح إدارة مهرجان بيونج تشانج بصيد ما يزيد عن مائة ألف سمكة سلمون في المهرجان.

ويمكن لأي زائر أن يصطاد سمكة أو اثنتين من أسماك السلمون المرقط في غضون ثلاث أو أربع ساعات فقط.

ويقول أحد أعضاء لجنة المهرجان : "أسماك السلمون المرقط التي يمكن اصطيادها خلال المهرجان هي أسماك يطلق عليها أسماك الرينبو التي تعيش في المياه شديدة النقاء والصفاء في المزارع السمكية القريبة ، وهي أسماك ممتلئة باللحم ولذيذة الطعم".

ويقول هام سيونج جو رئيس اللجنة المسئولة عن المهرجان إن أسماك السلمون المرقط في بيونج تشانج تتمتع بمذاق خاص ولذيذ ، وأضاف أنه توجد أشكال مختلفة من الأدوات والمعدات التي يمكن أن يستخدمها السائحون من أجل تناول أسماك السلمون ، سواء وهي نيئة أو وهي مسلوقة ، وذلك في نفس المكان الذي يتم اصطيادها فيه.

المشاركات الشائعة

أرشيف المدونة الإلكترونية