الأحد، 23 مارس 2014

صينية سمك التونة....


صينية سمك التونة....

المقادير
انا استعملت كيلو و نص سمك تونة 
بصلة كبيرة طرنشات مش سميكة _ 4 فلفلات رومي طرنشات _ 3 طماطم متوسطة طرنشات _ 2 جزرة متوسطة طرنشات رقيقة نوعا ما _ فلفلة حامية طرنشات و لو تحبي حطي اكتر _ راس ثوم مفرومة _ عصير 6 ليمونات كبيرة _ كمون _ ملح
الطريقة
طبعا مبدئيا بننظف السمك كويس جدا و بعد ما ننظفه نقطعه زي الصورة 
 

بعد كده بنخلط كل الخضار المقطع مع بعضه 
و نعصر عليه الليمون 
و نتبله بكمون شوية حلوين 
و نملحه كويس
 




نقسم الخلطة 3 اجزاء جزء نفرشه تحت السمك و جزء نحشي بيه السمك و جزء نحطه علي السمك
 

و نكتم الصينية كويس بغطا و علي النار علي طول 
و بعد ما تغلي شوية نوطي النار و نسيبها تستوي 
و معلش ما صورتش الصينية لما خلصت اصل الريحة دوختني 
و ممكن تتاكل بالعيش او مع رز ابيض
انا شخصيا باحبها مع الرز الابيض
و ده طبق للي تحب تاكل

كمااااااااااااااااااان 
صورة للي تحب تشوف كويس
بس صدقوني الشوف مش زي الشم

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

المشاركات الشائعة

أرشيف المدونة الإلكترونية