صينية سمك التونة....
المقاديرانا استعملت كيلو و نص سمك تونة
بصلة كبيرة طرنشات مش سميكة _ 4 فلفلات رومي طرنشات _ 3 طماطم متوسطة طرنشات _ 2 جزرة متوسطة طرنشات رقيقة نوعا ما _ فلفلة حامية طرنشات و لو تحبي حطي اكتر _ راس ثوم مفرومة _ عصير 6 ليمونات كبيرة _ كمون _ ملح
الطريقة
طبعا مبدئيا بننظف السمك كويس جدا و بعد ما ننظفه نقطعه زي الصورة
بعد كده بنخلط كل الخضار المقطع مع بعضه
و نعصر عليه الليمون
و نتبله بكمون شوية حلوين
و نملحه كويس
نقسم الخلطة 3 اجزاء جزء نفرشه تحت السمك و جزء نحشي بيه السمك و جزء نحطه علي السمك
و نكتم الصينية كويس بغطا و علي النار علي طول
و بعد ما تغلي شوية نوطي النار و نسيبها تستوي
و معلش ما صورتش الصينية لما خلصت اصل الريحة دوختني
و ممكن تتاكل بالعيش او مع رز ابيض
انا شخصيا باحبها مع الرز الابيض
و ده طبق للي تحب تاكل
كمااااااااااااااااااان
صورة للي تحب تشوف كويس
بس صدقوني الشوف مش زي الشم
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق