الأحد، 15 يونيو 2014

افضل اماكن صيد السمك في النيل في القاهره و الجيزه ؟


افضل اماكن صيد السمك في النيل في القاهره و الجيزه ؟ 






عندك يا عم حتة اسمها الودى وديه تروح لها بعربية تاخد المريوطية طوالى لغاية لما توصل للثلاجة
وبعدين تسال هناك عن الكوبرى اللى بيروح للصف  وبعد كده تعدى هذا الكوبرى الجديد وتسال عن مدخل قرية الودى عند النيل تروح هناك تاخد بلطى احجام كبيرة ورعاد وبياض متوحش وانوم كبير

منطقة جرزة ومنشية ابو العباس وكفر عمار
عايز احسن مكان لصيد السمك فى مصر جزيرة الجدامى وديه بتروح لها من طريق بنى سويف
وبعدين توصل للفشن تسال هناك عن مكان معدية الجزيرة تروح هناك تركن العربية عند محطة الميه
وتعدى بالمعدية عند الجزيرة تاخد فيها دوقماك وبلطى كبير وكفافى واحجام ضخمة من البياض والرعاد
والانوم هناك دور التبن فى الجزيرة ودور الطمى بصراحة الصيد هناك متعة بس المشوار 3 ساعات
واى خدمة يا عم

عايز احسن مكان لصيد السمك فى مصر جزيرة الجدامى وديه بتروح لها من طريق بنى سويف
وبعدين توصل للفشن تسال هناك عن مكان معدية الجزيرة تروح هناك تركن العربية عند محطة الميه
وتعدى بالمعدية عند الجزيرة تاخد فيها دوقماك وبلطى كبير وكفافى واحجام ضخمة من البياض والرعاد
والانوم هناك دور التبن فى الجزيرة ودور الطمى بصراحة الصيد هناك متعة بس المشوار 3 ساعات

جبل الشرهنا - بنى سويف  بس لازم يكون معاك عربيه 
تاخد طريق الكريمات ( الشرقى ) وتدخل مدخل بنى سويف (ساعه ونص) وتوصل عند الميدان الاولانى وتدخل شمال على طريق اسيوط القديم وتفضل ماشى ربع ساعه لحد مدخل جبل النور تسأل هناك عن مدخل معدية الشرهنا وتوصل لحد المعديه وتركن العربيه وتقفلها كويس وتمشى مع الجبل لحد متلاقى ماسوره نزله من الجبل على النيل بعديها هتلاقى الادوار كلها ورزقك على الله واسال عن عم رمضان واديله 20 جنيه علشان يأمن عليك طول الليل..









معلومات عن الاسماك واماكن الصيد المميزة فى مصر


معلومات عن الاسماك واماكن الصيد المميزة فى مصر


جماعة مش محتاجة يخت ولا حاجة انا اعرف مكان اقل سمكة بطلعها من هناك 5 كيلو ومن على الشط بس هو كل السر فى الصيد فى كيفية وضع الطعم والمكان الزى سوف تختارة للصيادة   بس هو الطعم هيكون جمبرى او سمك الصير الصغير اوالثعابين البلدى ابيضاء(يجب ان تكون حية) ولو عايز منطقة تانية هى الترعة الى فى خمصة وفى بعض الاشخاص يعتقدون انها خالية من الاسماك وهزا الكلام غير صحيح
لانها مبيبداش الصيد فيها الا بعد المغرب ويجب ان يكون الطعم يا حاجة من الاتنين لا ثلاثة وهى (طعم ارض الموز او امعاء دجاج ويجب ان يكون الطعم اكبر من اصبع الابهام سواء كان طعم اوغيرة )والسلام عليكم ولرحمة اللة وبركاتة واتمنى ان اكون ساعدتكم فى حاجة


الخميس، 12 يونيو 2014

كفتة السردين المشوية.........

كفتة السردين المشوية



هل لديكِ بقايا سمك سردين من أكلة أمس؟ عليكِ إذا بتجربة هذه الوصفة الاقتصادية الرائعة و الغير تقليدية أيضاً، كفتة السردين المشوية بالخضروات ستستمتعين بمذاق شهي و فوائد غذائية عالية.

المقادير: 


  • كيلو سردين مخلي ومفروم
  • 2 بصلتين مبشورتين
  • حبة متوسطة من الفلفل الأحمر الحار مفرومة
  • بهارات حسب الذوق
  • ملح
  • كمون مطحون
  • رشة بسيطة زنجبيل بودرة
  • 5 ملاعق كبار من البقدونس و الكزبرة مفرومين
  • ملعقة كبيرة دقيق
  • ملعقة كبيرة مستردة لمن يحب

الطريقة: 


 
1- اخلطي  كل المقادير معاً وتشكل أقراص تشوي علي التيفال او في الفرن بعد دهنها بقليل من الزيت 
2- اشويها حتي تأخذ اللون الأحمر – 10 دقائق تقريباً : 15 دقيقة-.
3- قدميها مع الخبز الساخن  أو المكرونة البيضاء و سلطة خضراء.

أرز الصيادية........


أرز الصيادية..........



أرز الصيادية




  • بصلة كبيرة، مفرومة ناعم
  • ثوم وكرفس مفروم (إختياري)
  • ملعقة كبيرة معجون الطماطم
  • ملعقة صغيرة كمون
  • 2 ملعقة زيت نباتي
  • رشة جوزة الطيب
  • 2ملعقة صغيرة سكر (يمكن استبدالة بـ 2 ملعقة كاتشب)
  • 2 ½ كوب ماء
  • 2 كوب أرز مصري مغسول ومصفي


الطريقة: 

  1. يحمر البصل في الزيت حتي يقترب لونه من البني ثم يضاف الكرفس والثوم ويقلب حتي يلين الكرفس ويصبح لون البصل بني.
  2. يضاف معجون الطماطم والسكر أو الكاتشب ويستمر التقليب دقيقة .
  3. يضاف الأرز ويقلب مع الخليط حتي يمتزج الكل.
  4. يضاف الماء المغلي ويغطي القدر حتي يتشرب الأرز.
  5. تقلل درجة الحرارة ويترك 20 دقيقة حتي ينضج.
  6. يقدم ساخن مع أطباق السمك المتنوعة ويزين بأوراق الكزبرة أو البقدونس.
احصل على نظام المراقبة الخاص بك الان

السبيط المقلي........



السبيط المقلي.........




المقادير: 


  • 1 كغم سبيط حلقات
  • ½ كوب عصير بصل
  • 2 حبة بيض مخفوق
  • 1 كوب دقيق 
  • 2 كوب بقسماط طازج
  • زيت للقلي

مكونات الصوص

 
  • 1 حبة ليمون حلقات
  • ملح وفلفل أسود حسب الرغبة
  • ½ كوب كاتشب
  • ½ كوب مايونيز

الطريقة: 


  1. ضعي السبيط في وعاء كبير ويخلط مع عصير البصل والملح والفلفل الأسود
  2. في طبق عميق ضعي  الدقيق وفي طبق أخر يوضع البيض المخفوق و في طبق أخر يوضع البقسماط
  3. ضعي السبيط في الدقيق ثم البيض ثم البقسماط
  4. اقلي السبيط حتى يصبح ذهبي اللون

طريقة تحضير الصوص

 
  1. أخلطي الكاتشب والمايونيز في وعاء مناسب وزيني بالليمون

السمك السنجارى......

السمك السنجارى


سمك سنجاري

النوع:

عدد الأفراد: 

4أفراد

المدة: 

70دقيقة

المقادير: 

  • 1 سمكة قاروص أو حسب الرغبة(1 كيلو تقريبا)
  • 1 بصل شرائح
  • 1 فلفل أخضر شرائح
  • 2 فص ثوم مفروم
  • 1 طماطم مقطعة مكعبات
  • 1/2 كوب من الكزبرة الطازجة المفرومة
  • 1/4 كوب بقدونس مفروم
  • 500 جرام روبيان صغير (جمبرى)
  • 1/4 كوب عصير ليمون
  • 1/4 كوب زيت
  • ملح و فلفل

الطريقة: 

  1. نفتح شق فى ظهر السمكة. نبداء من الرأس نزولا الى الذيل. نغسل السمكة جيدا من الداخل و الخارج. . يمكنك طلب من بائع السمك ان يؤدى هذة الخطوة لك. 
  2. في وعاء كبير، نضع المكونات مع نصف كوب ماء .
  3. نضع السمكة فى صينية فرن ، و نتبلها بالملح والفلفل. 
  4. نضيف المكونات على السمكة حتى تغطيها ثم نغطى الصينية بالفويل.
  5. نخبزالسمكة لمدة 30 دقيقة على حرارة عالية، ثم نخفض الحرارة إلى 180 لمدة 40 دقيقة.
  6. يقدم الطبق مع رز السمك. 

كيف تعرفين أن السمك طازج وكيف تنظفيه وتحفظيه مجمدًا؟



كيف تعرفين أن السمك طازج وكيف تنظفيه وتحفظيه مجمدًا؟
كيف تعرفين أن السمك طازج وكيف تنظفيه وتحفظيه مجمدًا؟
من منا لا يعشق السمك بأنواعه؟ لكي تحصلي على وجبة سمك لذيذة وشهية عليكِ اختيار نوع السمك طازج وتتبيله جيدًا لوصفة بحرية رائعة.
 

إزاي تختاري سمك طازة بدون ان يغشك البائع؟

عند الشراء

  • الرائحة إذ أن زفارة السمك وهو طازج مختلفة تمامًا عن إن كان غير طازج إذ تكون الرائحة أشبه بالعفونة إذا كان غير طازج.
  • العينان لامعتان وشفافة
  • لحمه متماسك، لامع وصلب عند لمسه
  • ترين احمرارًا ورديًا في الخياشيم
  • قشور السمك صلبة ومتماسكة على جسم السمكة

التنظيف

  • إن طلبت من البائع تنظيفه فسيتبقى لك تنظيفة أخرى أسرع، أما إن قمت أنت بشرائه فعليك تنظيفه من الألف إلى الياء وفي كل الأحوال لا يجب وضعه في الفريزر دون تنظيفه فورًا.
  • اقطعي الذيل والزعانف
  • أزيلي القشر الصغير الشفاف من على جلده بحك شفرة السكين فيها واجعلي اتجاهك من الذيل للرأس
  • افتحي البطن من الجانب بالطول ثم اخرجي الأحشاء
  • بعد الانتهاء اغسلي السمك بالماء أولًا ويديك جيدًا ثم ضعي السمكات في خليط من الملح والدقيق والخل وقشر الليمون.
  • ادعكي السمكات بهذا الخليط جيدًا جدًا
  • اشطفي السمكات بالماء مرة أخرى ثم ابدئي طريقة التتبيل سواء كنت ستطهينه طازجًا أم ستضعينه في الفريزر

التتبيلة

التتبيلة الأولى تصلح لأي طريقة طهي ويفضل أن تقومي بها بعد تنظيفه مباشرة ويمكنك طهوه بعد ساعتين كي يتشرب لحمه التتبيلة أو حفظه في الفريزر بعد تتبيله.
  1. اخلطي ثوم مفروم مع ملح وفلفل وكمون وعصير ليمون وملعقة خل وشطة (حسب الرغبة)
  2. شرحي السمكات الكبيرة بالسكين دون قطعها خاصة الأحجام الكبيرة مثل البوري والبلطي
  3. ضعي خليط التتبيلة في بطن السمكة وبين لحمها مكان قطع السكين وحولها من الخارج
  4. اتركيها ساعتين قبل الطهي أو ضعيها في كيس بلاستيك نظيف وافرغي الهواء واحتفظي بها في الفريزر

المشاركات الشائعة

أرشيف المدونة الإلكترونية