الخميس، 3 أبريل 2014

فسيخ ام مصريه او الصح حماه مصريه

فسيخ ام مصريه او الصح حماه مصريه(ابقوا ادعولنا )



المكونات:

سمك بوري" الكيلو سمكتين"

نص كيس ملح خشن

2 معلقه كبيره شطه

و اكياس جديده

و حته قماش


الطريقه:

اول حاجه نجيب السمك طازه ... و حطي 100 خط علي طازه

و مانغسلوش و مانعملش فيه اي حاجه 

فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *


و بعدين نجيب جرنان و نحط عليه السمك بالشكل ده

فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *

لحد مايصفي كل الدم

لمده لا تقل عن 12 ساعه

يعني تحطيه بالليل و تعمليه الصبح



فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *



وبعدين تجيبى الشطة والملح

فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *



وبعدين تفتحى خياشيم السمكة كده على الأخر
شايفاها حمرا أزاى لأنها طازه


فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *



و بعدين نحشي خياشمها دي بالملح و الشطه

تجيبي الملح و الشطه و تلخبطيهم علي بعض

و بعدين تحشي لحد ما تحسي انها هاتفرقع و تضغطي عكده بصوابعك علي الخياشيم المحشيه دي

هتلاقي الملح بيخش لجوه كده و بيتكبس

كده زي الصوره
فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *
و تعملي كده في كميه السمك اللي عاندك

و بقي شويه من الملح و الشطه دول...

هاقولك هانعمل بيهم ايهحلو ..... حلو

تجيبي بقي كيس نايلون و تحطي فيه شويه ملح و شطه كده

بس ماتحطيش اكتر من سمكتين في الكيس الواحدفسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *

اهو الكيس فوق

تعالي بقي نحط السمك بعد ماحشيناه
واحده عكس التانيه

كده زي الصوره فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *

و نروح رشين عليه شويه كمان من الملح و الشطه

و نربط الكيس الاولاني كويس قوي

و نلفه في كيس نايلون تاني

فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *

و بعين تلفيه في كذا كيس 

يعني حوال 5 كده

و بعدين اخر حاجه نلفه في مشمع

او كيس تخين علشان مايطلعش ريحه

كده

فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *


و بعدييييييييييييييييييييييييييين بقي

نحطه في حته كده بعيد شويه

يعني في درفه مطبخ اللي تحت

او اللي عندها دولاب بلكونه

او اي حته مداريا


بصي بقي ركزي شويه معايا

احنا مش هانفتح الفسيخ خالص

اول 3 ايام.... مش هانيجي جانبه خالص

من بدايه اليوم الرابع لحد اليوم 15

كل يوم نقلبه مره

و هو ملفوف زي ماهو 

يعني بنقلب اللفه كلها

الكيس كله

ازاي بقي

هو دلوقتي معدول نقوم محركينه كده كأنه نام علي الجنب الشمال

و بكره نخليه ينام علي بطنه

و بعده نخليه علي الجنب اليمين

و بعده نخليه تاني يتعدل

يعني بيلف

كل يوم حركه واحده بس

يعني اول ماتصحي الصبح حركيه و انسيه بقي لحد تاني يوم الصبح

الحركه دي مهمه قوي

لانها بتخليه يستوي

طيب هايطلع ريحه... اه هايطلع ريحه بس اول تلات ايام بس

و بعدين هايبقي فيه ريحه... اه بس خفيفه قوي

طيب خلصو ال15 يوم

تكوني بقي مجهزه القعده

بصل اخضر و عيش و ليمون و ياسلام بقي لو عودين نعناع علشان الشاي اللي بعده

و هاوريكو صورته حالا

استنوني
تعالي شمي بقي" قاصدي " شوفي الصور


ده شكله لما فتحته بعد 15 يوم

و شلت كيس ورا كيس ورا كيس

ياااااااه

كتير قوي

المهم... اهه شكله قبل ما اطلعه من اخر كيس

فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *

اهو بقي يا ستي الفسيخ

و دي بقي لما طلعتو من الكيس

بس اهم حاجه خلي بالك افرشي جرنان واعملي احتياطاتك

فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *


طبعا تجيبي سكينه و تشيلي كل القشر بتاعه

و بعدين تبلي ايدك ميه و تمسحي الفسيخه كده من برا ..

علشان تشيلي القشر اللي لازق عليها

و بعدين تقطعي راسها و ترميها

و بعدين تفتحيها كده و تشيلي بطنها

و بيبقي شكلها كده
فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *

ها ايه رأيكو

رووووووووووووووووووووووعه

و ريحته تجنن

شايفين اللون يا بنات

و اييييييييييييييه بقي كريمه

لحمه دايب جدا

و دي صوره كمان

فسيخ حماتي حبيبتي .. تعالي شوفيه بالصور *

مستنيه رأيكو

و كمان التقيم" طماعه"

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

المشاركات الشائعة

أرشيف المدونة الإلكترونية