شوربة السى فود بالصور
المقادير
البحريات – كوب جمبرى (روبيان) صغير – قطعة كاليمارى (حبار – سبيط) تقطع مكعبات – قطعة سمك فيليه تقطع مكعبات – زيت ذرة – كريمة لبانى – كوب لبن (حليب) – كوب مرقة (شوربة دجاج او لحم) – كوب ماء – 2 ملعقة دقيق – بصلة متوسطة مفرومة
نصف كوب شبت وكزبرة خضراء مفرومين
البحريات – كوب جمبرى (روبيان) صغير – قطعة كاليمارى (حبار – سبيط) تقطع مكعبات – قطعة سمك فيليه تقطع مكعبات – زيت ذرة – كريمة لبانى – كوب لبن (حليب) – كوب مرقة (شوربة دجاج او لحم) – كوب ماء – 2 ملعقة دقيق – بصلة متوسطة مفرومة
نصف كوب شبت وكزبرة خضراء مفرومين
اول شئ نشوح البحريات مع ملعقة زيت فى طاسة على نار عالية
نجيب حلة ونضع فيها ملعقتين زيت ونشوح البصل فيها لمدة 3 دقايق
بعد هذه المرحلة ممكن اضافة جزر مقطع مكعبات صغيرة ويقلب لمدة دقيقتين (بس ما كان عندى جزر)
بعد هذه المرحلة ممكن اضافة جزر مقطع مكعبات صغيرة ويقلب لمدة دقيقتين (بس ما كان عندى جزر)
وبعدين نضيف الدقيق ونقلب لمدة 3 دقايق
وبعدين نضيف اللبن الحليب والمرقة والماء ونصف كوب كريمة لبانى ونقلب
ونظبط الملح .. مع رشة فلفل ابيض
واول ما تبدأ الشوربة فى الغليان .. نضيف البحريات
واول ما تبدأ الشوربة فى الغليان .. نضيف البحريات
وبعد خمس دقائق نضيف الشبت والكزبرة الخضراء ونطفى النار (فى الأصل كانوا حاطين كرفس ولكن الشيف قالى ممكن استبداله بالشبت والكزبرة الخضراء وبصراحة طلعت احلى من الكرفس)
ونقدمها بالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق